Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Σκοτεινοί χειρισμοί – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Σκοτεινοί χειρισμοί – Λίλιαν Σίμου

landscapes nature trees autumn forest road path 1680x1050 wallpaper_www.wallpaperhi.com_71

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και η ημέρα μας χαρακτηρίζεται -μεταξύ άλλων-  από τη σύνοδο του Ηλίου με έναν λιγότερο γνωστό αστεροειδή, τον Κένταυρο Άσβολο.

Ο Κένταυρος αυτός είχε αρνητικές ιδιότητες, και μία ιδιαίτερα δυνατή φύση ενστίκτων.

Η σύνθεση της ημέρας μας πληροφορεί πως πρέπει να αποφύγουμε την πικρή διάθεση, το καυστικό χιούμορ, την συμπεριφορά που πικάρει και οξύνει τις σχέσεις μας.

Μπορεί να μας ενοχλήσουν άνθρωποι με ιδιοτελείς σκοπούς, άξεστη συμπεριφορά, αρνητικά συναισθήματα, ή ύπουλες κινήσεις.

Χρειάζεται να παραμείνουμε αποφασιστικοί, διαυγείς, επίμονοι στον στόχο, δίχως να παρασυρθούμε από τα σκοτεινά στοιχεία τους.

Η ανάγκη για διάκριση και προώθηση, ενδέχεται να είναι το ευάλωτο σημείο, δικό μας ή κάποιου σημαντικού ανθρώπου στη ζωή μας. Και να χρησιμοποιηθούν υπόγεια μέσα προκειμένου να έρθει η εξέλιξη μέσω αυτών.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η όψη των δύο πλανητικών σωμάτων θυμίζει μία Πλουτώνια διαμάχη, όπου το φως και το σκοτάδι αντιτίθενται για μία θέση επικράτησης ή προώθησης συμφερόντων.

Το ζήτημα που τίθεται σε μας, είναι αν θέλουμε να έρπουμε, να δηλητηριάζουμε την ζωή μας ή να πετάξουμε πάνω από κάθε μικρότητα, κυριαρχώντας από ψηλά.

Γιατί το Πλουτώνιο στοιχείο έχει το στάδιο του σκορπιού, του φιδιού ή του αετού στην ανώτερη εκδοχή του.

Σε μας έγκειται, να θωρακιστούμε απέναντι στις τοξικές καταστάσεις, να αποφύγουμε την γοητεία που φέρνει σύγχυση, τραύματα, κενότητα αξιών και κακή χρήση των δεξιοτήτων μας.

Ας μην χάνουμε ενέργεια άσκοπα, μόνο για την επικράτηση και για κοντόφθαλμα οφέλη.

Ας παραμείνουμε φωτεινοί σε ένα κόσμο που δίνει μάχες μεταξύ του δρόμου της Αρετής και της Κακίας.

Η σύνθεση βοηθά στο να αναπτύξουμε τις εσωτερικές μας δυνάμεις, να αγγίξουμε την ψυχή μας, να μάθουμε να διαβάζουμε τα σύμβολα και τους οιωνούς και να αναδομήσουμε την ζωή μας.

 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr