Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Εσωτερική σύγκρουση – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Εσωτερική σύγκρουση – Λίλιαν Σίμου

newsletter_heartsoul

Κυριακή 22 Νοεμβρίου και ο Ήλιος στην τελευταία μοίρα του Σκορπιού, είναι σε σύνοδο με τον αστέρα Bungula. Πρόκειται για έναν δύσκολο σταθερό αστέρα που προκαλεί απότομη ρήξη, σκληρές αντιπαραθέσεις και διακοπή σχέσεων.  Συγχρόνως όμως ο Ήλιος σχηματίζει τετράγωνο προς τον Κένταυρο Νέσσο.

 

Ο Νέσσος,  ο πλέον σκοτεινός των Κενταύρων, η δηλητηριώδης πτυχή του ψυχισμού, προκαλεί την δράση μας και φέρνει στην επιφάνεια μία δυσάρεστη αίσθηση.

Η ψυχή μπορεί να κινδυνεύει από δύσκολες βιωματικές εμπειρίες που έχουμε κρύψει, καλύψει στα τρίσβαθά της, αλλά εξακολουθούν να μας δημιουργούν τοξίνωση. Ή από ανθρώπους που έλκονται από την διαυγή μας πλευρά, την ήπια συμπεριφορά, την συνέπεια και εργατικότητά μας και επιδιώκουν να μας κάνουν αφαίμαξη.

Καθώς η ιστορία του Νέσσου μας διδάσκει πως όλοι κρύβουμε ένα “μαύρο πρόβατο”μέσα μας, θα είναι σημαντικό να προσέξουμε στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μας, την δύναμή του. Τα σκοτεινά μας ένστικτα, οι φοβίες, οι κρυφές πτυχές που βυθίζουν την ψυχή, σκάβουν τα θεμέλια της ισορροπίας μας…

Ο Νέσσος σε συνδυασμό με τον Ήλιο, μοιάζει με το εμπόδιο που ορθώνεται όταν θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο και να κερδίσουμε με την φωτεινή μας πλευρά, επιμονή και υπομονή, να λάμψουμε με τα ταλέντα και τις δεξιότητές μας.

Πελαγοδρομούμε, καθώς ο Νέσσος βρίσκεται στην αρχή των Ιχθύων. Χάνουμε τον προσανατολισμό μας, αδυνατούμε να βρούμε έδαφος για να προχωρήσουμε.

Κατά συνέπεια, εκείνο που θα πρέπει να προσέχουμε κατά την σημερινή ημέρα, είναι να αντιμετωπίσουμε πιθανή αντιπαράθεση, ρήξη ή ανταγωνισμό, θωρακίζοντας τον εαυτό μας και να αντισταθούμε στις σκοτεινές επιδιώξεις όσων μας θέλουν να εμποδίσουν την πρόοδό μας.

Ας αναλογιστούμε επίσης πως κάποιες φορές ο «εχθρός» είναι εντός μας, ο ίδιος μας ο εαυτός. Είναι ο φόβος, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, οι προσκολλήσεις, η παραίτηση, η απαισιοδοξία. Είναι οι εμβόλιμες ιδέες που στόχο έχουν να μας αποδυναμώσουν και να μας οδηγήσουν σε ρήξη με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Στο χέρι μας είναι να μην επιτρέψουμε τον εσωτερικό «διχασμό», να φέρουμε στο φως τις αδυναμίες μας και να προσπαθήσουμε να τις επεξεργαστούμε.

 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες… αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον!
Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων.
Γιατί, γνωρίζω πως “ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ’ αυτά”!
Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr

%d bloggers like this: