Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Σκοτεινά μονοπάτια – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Σκοτεινά μονοπάτια – Λίλιαν Σίμου

Walking_the_Dark_Street

Σάββατο 14 Νοεμβρίου και μία δυσάρεστη οσμή απλώνεται μετά την χθεσινή νύχτα, στην Ευρώπη. Όχι πως η απειλή του θανάτου με τις σάλπιγγες της τρομοκρατίας, δεν υπάρχει ήδη σε έξαρση τα τελευταία χρόνια. Όμως είναι διαφορετικά για πολλούς από εμάς, να συμβαίνει στην γειτονιά μας. Όσο είναι μακριά από αυτήν… δυστυχώς δεν είναι τόσο αισθητός…

Σκέφθηκα να αναζητήσω τις συντεταγμένες γύρω από τον τρόμο και τη βία που συνέβη στην αγαπημένη μου πόλη, το Παρίσι, τα μεσάνυχτα.

Ο πλανήτης που σηματοδοτεί τέτοια γεγονότα, φόβου, θανάτου και διάλυσης, είναι ο Πλούτωνας.

Ο Πλούτωνας ήταν αυτές τις μέρες ξανά σε κρίσιμη μοίρα, από την οποία μόλις αποχώρησε. Συνδέεται με δύο ενδιαφέροντα μεσοδιαστήματα: Ερμή-Ποσειδώνα και Ήλιου-Ποσειδώνα

Η αίσθηση που δίνουν οι συνδυασμοί, είναι πως υπάρχει μία πλαστή εικόνα γύρω από τα συμβάντα, που οδηγεί σε λανθασμένο τρόπο σκέψης και κρίσης. Οι ιδέες δεν είναι σαφείς και υπάρχει ψέμα και απάτη. Η εσωτερική σύγχυση είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επίσης τα απρόοπτα δυσάρεστα νέα φέρνουν φόβο, τρόμο, απογοήτευση, «περίεργες απαγορεύσεις».

Επικρατεί μία υπερβολική δεκτικότητα σε εξωτερικές επιδράσεις και σχέδια δεν προχωρούν. Ίσως αναπτυχθεί η πλάνη σε σημείο αυταπάτης. Αβεβαιότητα και νοσηρή ατμόσφαιρα απλώνεται γύρω μας, καθώς προκαλούνται συνθήκες χάους. Αυτές όμως κρύβουν μία εξαπάτηση.

Ο καθένας μπορεί να δώσει την ερμηνεία που θέλει στα γεγονότα, αλλά η αστρολογία αφήνει το δικό της στίγμα με τους συγκεκριμένους συνδυασμούς.

Ας σκεφθούμε, πως ο Πλούτωνας έχει την δύναμη να διαλύσει κάτι, για να το ανασυνθέσει…

Ίσως η σήψη φθάνει στην αποκορύφωσή της σταδιακά. Η πλάνη που διαφαίνεται, είναι μέρος της μεθόδευσης κάποιων σκοτεινών ή υπόγειων δυνάμεων εξουσίας, που στοχεύουν στην σύγχυση, στις θολές και αβέβαιες καταστάσεις.

Ας μην υποκύψουμε στην επικράτηση του φόβου, της ανασφάλειας, του πανικού… ας εμβαθύνουμε και ας ανακαλύψουμε πίσω από την πρώτη εικόνα, τα αίτια των γεγονότων…αλλά και την χειριστική συμπεριφορά όσων ευνοούνται από αυτά…(όλες οι λέξεις-κλειδιά, του Πλούτωνα).

Καλή μας δύναμη!

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr