Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Από το σημείο “μηδέν” – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Από το σημείο “μηδέν” – Λίλιαν Σίμου

01v55SD (1)

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και ο Πλούτωνας δέχεται δύσκολη όψη από τον αστεροειδή Ίσιδα.

Ο Πλούτωνας, ο μεγάλος μεταμορφωτής, αντιπροσωπεύει την δύναμη του μετασχηματισμού, μέσα από ριζικές αλλαγές, πάθος, πείσμα, προσπάθεια μέχρι τέλους. Η απώλεια, το πένθος, δεν αποτελούν ένα ουσιαστικό τέλος, παρά μετάβαση σε μία άλλη κατάσταση.

Η Ίσιδα είναι η τροφός, η μητέρα του Σύμπαντος, η αφοσιωμένη, η φιλέσπλαχνη θεά. Εκείνη που γνώρισε τον πόνο, όταν κατακρεουργήθηκε ο σύζυγός της Όσιρις από τον αδελφό του Σετ. Δεν αποθαρρύνθηκε, αναζήτησε τη σωρό του αγαπημένου της,  μάζεψε τα κομμάτια του, τον ανέστησε και απέκτησε το παιδί τους, τον Ώρο.

Καθώς πέρασε από τον πόνο, ήταν συμπαραστάτης του ανθρώπινου πόνου, θεραπεύτρια και υποστήριζε τους πάσχοντες. Προστάτευε όμως και από άλλους κινδύνους, όπως της θάλασσας και της φτώχειας. Θεωρήθηκε θεά της φύσης, και της αυγής της Σελήνης, η σύζυγος και η αδελφή του Όσιρι, θεού του Ήλιου, της αθανασίας και του παρελθόντος και του παρόντος, και κριτής των νεκρών.

Η Ίσιδα και ο Πλούτωνας, συναντώνται στο ζώδιο της ένωσης (Ίσιδα στον Ζυγό) και της μάχης για εξουσία (ο Πλούτωνας είναι στον Αιγόκερω). Πόλεμος και ειρήνη, συγκρούονται. Σκληρή η αντιπαράθεση ανάμεσα στην αρμονία και αγάπη και στην σκληρότητα και δογματική στάση.

Το τέλος όμως, δηλώνει μία νέα αρχή. Το φως της αγάπης,  διατηρεί τις αντοχές μας  μετά από μία τραγική απώλεια, ενώνει, ισορροπεί, επαναφέρει την αρμονία. Η μάχη θα είναι μέχρις εσχάτων, αλλά ο πόνος της απώλειας απαιτεί την θεραπεία του.

Αν είμαστε αδικημένοι από κάποιον που κυριαρχικά επέβαλε την θέλησή του, αν αισθανόμαστε περιορισμένοι από τείχη που ορθώθηκαν μπροστά μας, αν ένα έργο, μία σχέση, έγιναν «κομμάτια», το τραύμα και το πένθος δεν πρέπει να μας σταματήσουν. Μέσα από τις στάχτες, μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί.

Σε μία εποχή όπου όλα διαλύονται, βλέπουμε ανθρώπους να αλλάζουν τόπο, να χάνουν αγαπημένους, αγαθά, πατρίδα… Παλεύουν όμως, ελπίζοντας να ανασυνθέσουν την ζωή τους που διαλύθηκε.

Σαν την Ίσιδα, που ανέστησε τον αγαπημένο της και έφερε στο κόσμο ένα παιδί, δίνοντας το παράδειγμα του σθένους, την αφοσίωσης, της πίστης της ελπίδας.

Ο σπόρος της δημιουργικής δύναμης υπάρχει κάπου κρυμμένος μέσα μας. Στη δύσκολη ώρα, ας τον ανακαλύψουμε κι ας περιμένουμε με υπομονή τους νέους βλαστούς…

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr