Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Κρίσιμες αποφάσεις – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Κρίσιμες αποφάσεις – Λίλιαν Σίμου

decisions_mid

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και εξετάζοντας τα στοιχεία της ημέρας, εντύπωση προκαλεί το γεγονός των πολλών κρίσιμων μοιρών που ενεργοποιούνται από τους πλανήτες και αστεροειδείς.

Ήδη από την αρχή του μήνα, λειτουργεί η αντίθεση του Δία στην Παρθένο προς τον Χείρωνα στους Ιχθείς. Είναι μία όψη που διαρκεί πολλές ημέρες.  Η χρονική περίοδος είναι κατάλληλη προκειμένου να αναπτύξουμε την ικανότητα αυτοθεραπείας, να ακολουθήσουμε μία αγωγή και ενδυνάμωση, να εμβαθύνουμε στην αυτογνωσία, να ανακαλύψουμε τα ταλέντα και τις δεξιότητες που δεν είχαμε αγγίξει ως σήμερα.

Συγχρόνως έχουμε τους Δεσμούς της Σελήνης και τον Κρόνο σε κρίσιμες μοίρες. Καρμικά στοιχεία, που μας θέτουν προ των ευθυνών μας και έχουν επίσης διάρκεια πολλών ημερών.

Ερχόμαστε σε επαφή με εκκρεμότητες από το παρελθόν που περιορίζουν και εμποδίζουν την ανάπτυξη και την εξέλιξη στα μελλοντικά μας σχέδια.

Είναι οι μνήμες που σκοτεινιάζουν τον Ήλιο της ελπίδας, που γεμίζουν με σκόνες από κατεδαφισμένα όνειρα τη σκέψη και θολώνουν τον νου. Η παρουσία του Κρόνου στην συγκεκριμένη αυτή χρονική περίοδο, δίνει μαθήματα ζωής στον καθένα μας. Είναι σημαντικό να διερευνήσουμε το παρελθόν με θετικές σκέψεις, καθώς ό,τι έχει συμβεί, έχει παρέλθει και δεν θα πρέπει να βρεθεί ξανά μπροστά μας… Δεν βοηθά να το φέρουμε όμως ως βάρος ψυχής, αλλά να το αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο.

Ο Πλούτωνας σχηματίζει σύνοδο με τον αστεροειδή Χιντάλγκο, σε κρίσιμη μοίρα επίσης.

Η σύνδεση του Χιντάλγκο με τον Πλούτωνα, μας πληροφορεί για την ανάγκη σαρωτικών αλλαγών, καθώς προωθεί την ανεξαρτησία σαν ιδέα αρχικά, αλλά και σε μάχιμη μορφή στην συνέχεια. Απαιτεί το ιδανικό της υπεράσπισης της ελευθερίας για τον λογαριασμό όχι μόνο της προσωπικής μας ευημερίας, αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων. Έχει συνδεθεί με αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση (φαινόμενο των καιρών αλλά και άλλων αποικιοκρατικών περιόδων της ιστορίας) και συνδέεται με επαναστατικές ιδεολογίες.

Ο αστεροειδής σημαίνει μία σειρά ιδιαίτερων δεξιοτήτων, επινοητικότητα, προνοητικότητα και στρατηγικό σχεδιασμό για να παρακινηθεί με εποικοδομητικό τρόπο μία ανατροπή, αλλαγή, επανάσταση. Μπορεί να σημειώνει επίσης της αυτοθυσία και την ταλαιπωρία προς χάρη των ιδεών μας.

Σε ένα τεταμένο κλίμα αυτές οι μέρες λοιπόν, καθώς σημειώνεται μία υπερδιέγερση στις κρίσιμες μοίρες και ο Χιντάλγκο προσθέτει την δική του πινελιά. Πυροδοτείται ένα επαναστατικό κλίμα αλλαγής, είτε σε προσωπικό πεδίο, είτε ευρύτερα κοινωνικό.

Σημασία έχει βέβαια, να μην κάνουμε παρορμητικά σαρωτικές αλλαγές, δίχως περίσκεψη. Διότι είναι σημαντικό να πάρουμε αποφάσεις στην κρίσιμη αυτή περίοδο για μας και να θεμελιώσουμε ένα νέο δρόμο ζωής. Το βάρος της ευθύνης έγκειται σε μας.

Η κρίση, κοινωνική και προσωπική, μας ωθεί σε άμεσες λύσεις, αλλά οι λύσεις αυτές φέρουν τα σημάδια των εμπειριών μας. Ας μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, ας μην κάνουμε φαύλους κύκλους.

Ο απεγκλωβισμός απαιτεί ετοιμότητα, εγρήγορση, αποφασιστικότητα και συνειδητοποίηση των καταστάσεων που μας κράτησαν στάσιμους εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Οι τομές είναι απαραίτητο να γίνουν εδώ και τώρα, πάντα όμως διατηρώντας ευγενικά συναισθήματα, αποφεύγοντας εκδικητικές κινήσεις και αρνητική συμπεριφορά.

Η ηρωική μορφή του Χιντάλγκο, του ιερέα που έδωσε τη ζωή του για την προάσπιση των δικαιωμάτων των αδύναμων, δηλώνει πως πρέπει να δίνουμε τις μάχες διατηρώντας ψηλά τις αξίες μας και την εσωτερική μας ποιότητα.

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr