Home / TALK TO ME / Persona Grata Testimonials / Μαρία Κουκουβέ – Φενγκ σούι και η αρμονία στη ζωή μας

Μαρία Κουκουβέ – Φενγκ σούι και η αρμονία στη ζωή μας

1545149_578326295579892_181611651_n

Η συζήτηση με την Μαρία Κουκουβέ, σύμβουλο του φενγκ σούι και κινέζικης αστρολογίας, μπορεί να οδηγήσει σε όμορφα μονοπάτια της πολιτισμικής κληρονομιάς της μακρινής αλλά πάντα ενδιαφέρουσας, Κίνας. Η Μαρία, μας μιλά λοιπόν, για ό,τι σπούδασε, γνωρίζει και χειρίζεται αποτελεσματικά, προκειμένου να κάνει τη ζωή μας καλύτερη…

 

-Πώς ξεκίνησε το ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη γνώση;

-Μου άρεσε να βοηθώ τους ανθρώπους, και αναζητώντας τον τρόπο, κατέληξα πως ο χώρος που διαμένουμε και κινούμαστε (σπίτι, χώρος εργασίας), μπορεί να συντελεί στην θετική ή αρνητική εικόνα της καθημερινότητας.

 

-Δηλαδή, τι σημαίνει «φενγκ σούι»;

-Φενγκ σούι σημαίνει «άνεμος και νερό», αλλά η βασική του έννοια είναι η θεραπεία που ξεκινά από το σπίτι, για να βοηθήσει θεραπευτικά τους ανθρώπους που ζούνε μέσα σ’ αυτό και να τους βελτιώσει κάθε τομέα ζωής, οικονομικά, καριέρα, σχέσεις προσωπικές, επαγγελματικές και στον τομέα της υγείας. Με  την  μαγνητική  κατεύθυνση  του  ορίζοντα ( Bοράς, Νότος, Ανατολή, Δύση ) μας  καθορίζει  την  κατεύθυνση  που  έχει  ένα  κτίριο ή ένα  δωμάτιο, την ροή σ’ αυτό ή τα σημεία ακινησίας, δηλαδή αυτά που είναι δυσλειτουργικά και δεν μπορούμε να αποδώσουμε στο έργο μας.

fengshuicompass

-Μέσα από την αντίληψη του χώρου και την μελέτη, μπορούν να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα;

-Βέβαια για να δουλέψει το φενγκ σούι σε ένα χώρο, πρέπει να μην έχει ο χώρος άλλες άσχημες ενέργειες περιβαλλοντολογικές. Μεταξύ αυτών, είναι το γεωπαθητικό και η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια.

 

-Όταν υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, κάτι αρκετά σύνηθες, τι μπορεί να κάνει ένας γνώστης για να θωρακιστεί ο χώρος που πλήττεται;

-Η διόρθωση των προβλημάτων γίνεται μέσω των οργονιτών. Οι οργονίτες λειτουργούν θεραπευτικά πρώτα σ’ εμάς, τους ανθρώπους, όπως και στα κατοικίδιά μας. Διορθώνουν την βλαβερή ενέργεια, φέρνοντας υγεία και ισορροπία στη ζωή μας

 

-Τι περιέχει ένας οργονίτης;

-Οι οργονίτες περιέχουν κρυστάλλους και μέταλλα. Είναι η εξέλιξη της έρευνας του Βίλχελμ Ράιχ και είναι συνθέσεις – κατασκευές που παράγουν ενέργεια και μετατρέπουν αρνητικές ενέργειες σε θετικές. Η συμβολή τους είναι ουσιαστική σε ένα περιβάλλον που βάλλεται καθημερινά από ακτινοβολίες,  και εξουδετερώνουν το γεωπαθητικό στρες που δημιουργείται από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία Hartman και Curry.

unnamed

-Επομένως με έναν οργονίτη μπορούμε να επιτύχουμε την εξισορρόπηση του χώρου μας;

-Όχι ακριβώς. Σίγουρα μελετάται ο ατομικός χάρτης όσων διαμένουν στο χώρο, ή εργάζονται, μελετάται ο χάρτης του χώρου και προκύπτει το συμπέρασμα. Εξετάζουμε αν χρειάζεται ενίσχυση και σε ποια σημεία και στοιχεία. Ο οργονίτης θα παρασκευαστεί με στόχο να εναρμονίσει τις ενέργειες που δημιουργούν προβλήματα, εμπόδια, διακόπτουν την εύρυθμη λειτουργία της ζωής μας. Ανήκει στον χώρο ή στον άνθρωπο για τον οποίο παρασκευάζεται και είναι μοναδικός, ξεχωριστός.

 

-Τα εργαλεία που παρέχει το φενγκ σούι ποια ακριβώς είναι;

-Το Φενγκ σούι γίνεται με κρυστάλλους, και προσθέτουμε τα κατάλληλα στοιχεία, νερό, ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο για να δημιουργηθεί ένας κύκλος αρμονίας στον χώρο και στους ανθρώπους που τον κατοικούν.

 

-Γιατί συνδέεται το φενγκ σούι με την κινέζικη αστρολογία;

-Όταν διδάσκεσαι φενγκ σούι, διδάσκεσαι και αστρολογική γνώση του κινέζικου συστήματος σε ένα βαθμό, όπως το γκουά, που μας ενημερώνει για τις τυχερές και άτυχες κατευθύνσεις του ενδιαφερομένου.

feng-shui-in-the-home

-Πώς πρέπει να λειτουργεί ένας σύμβουλος του φενγκ σούι;

-Ένας σύμβουλος φενγκ σούι, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να γνωρίζει και κινέζικη αστρολογία, για να διευρύνει τους ορίζοντές του και να βοηθηθεί ουσιαστικά για ενίσχυση τομέων της ζωής του ενδιαφερομένου.

 

-Μπορείς να μας διευκρινήσεις τι ακριβώς είναι η ενέργεια που γεωπαθητικού;

-Η ενέργεια αφορά την δύναμη της Γης, καθώς το φενγκ σούι είναι γεωμαντεία και αυτή η γεωμαντεία χρησιμοποιείται θεραπευτικά, υπέρ μας.

 

-Με μία σωστή μελέτη, όλα θα μπορούσαν να λυθούν;

-Δεν είναι πανάκεια και δεν υπάρχει ένα μαγικό χέρι για κάθε πρόβλημα, απλά είναι ένα σύστημα εξισορροπητικό – άρα θεραπευτικό. Διότι εναρμονίζοντας τον χώρο σου, εναρμονίζεις όλη σου τη ζωή…

 

-Υπάρχουν σε περιοδικά ή βιβλία, σύμβολα του φενγκ σούι. Για παράδειγμα, ένας βάτραχος με κέρμα στο στόμα, για να φέρει «τύχη». Πώς βλέπεις την χρήση τους;

-Τα σύμβολα, όπως πχ μπαμπού, μία πάπια, ένα χρώμα στον χώρο, λειτουργούν μεν, όπως διαβάζετε σε διάφορα άρθρα ή εγχειρίδια, αλλά όχι από μόνα τους. Γιατί χρειάζεται να ενταχθούν στην εύνοια του χάρτη του ενδιαφερομένου και του χώρου που ζει.

 

-Επομένως τι θα μας έλεγες ως επίλογο για να έχουμε κατά νου;

– Θα έλεγα πως όλα γύρω μας είναι ενέργεια, εμείς είμαστε ενέργεια. Αλληλοεπιδράσεις ταράζουν το τοπίο της ζωής και την καθημερινότητά μας. Σημασία έχει να βρίσκουμε τον τρόπο να διευκολύνουμε τη ροή και να έρχονται σε ροή όλα τα θέματα που μας ενδιαφέρουν! Υπάρχει αρχαία γνώση χιλιάδων ετών, επομένως ας την εκμεταλλευτούμε για μία πιο όμορφη ζωή!

 

Η Μαρία Κουκουβέ  έχει μαθητεύσει και συνεργάζεται με τον Joey Yap (Mastery Academy of Chinese Metaphysics). Ασχολείται επαγγελματικά με τους παραπάνω τομείς τα τελευταία εφτά  χρόνια και προσφέρει τις συμβουλές της εφαρμόζοντας την Κινέζικη Μέθοδο Αστρολογίας “Bazi – 4 Πυλώνες του Πεπρωμένου”.

Στοιχεία επικοινωνίας: leomkou@yahoo.gr

 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr