Home / LIFE / Ή τύφλα ή χωρίζουμε! Με άλλα λόγια, βάλε ένα σφηνάκι ακόμα για να σε αντέξω!

Ή τύφλα ή χωρίζουμε! Με άλλα λόγια, βάλε ένα σφηνάκι ακόμα για να σε αντέξω!

Μια νέα μελέτη έρχεται να υποστηρίξει ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ δεν αποτελεί αιτία διαζυγίου, εφόσον όμως και οι δύο σύντροφοι καταναλώνουν την ίδια ποσότητα αλκοόλ.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Buffalo, παρακολούθησαν 634 ζευγάρια κατά τα πρώτα εννέα χρόνια του γάμου τους και ανακάλυψαν ότι τα ζευγάρια που καταναλώνουν ανάλογες ποσότητες αλκοόλ, έχουν κατά μέσο όρο πιο πετυχημένο γάμο, σε σύγκριση με τα ζευγάρια που δεν έχουν μεταξύ τους τα ίδια ποσοστά κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, το 50% των ζευγαριών στα οποία ο ένας εκ των δύο συντρόφων έπινε περισσότερο, οδηγούσε σταδιακά το γάμο του σε διαζύγιο. Αυτό δε το ποσοστό, έπεφτε στα ζευγάρια που και οι δύο σύντροφοι έπιναν εξίσου πολύ.

Με λίγα λόγια… αν το τσούζει ο σύντροφος και παρόλα αυτά τον/την αγαπάς και θες να δουλέψει το πράγμα, άρχισε τα σφηνάκια, τα ρακόμελα, τα κοκτέιλ και τα μοχίτο.

Με το κεφάλι που θα φτιάξετε παρέα, θα την παλέψετε τη ζωή μαζί, μέσα σε ένα ροζ συννεφάκι.

Για το συκώτι σας δεν είμεθα πολύ σίγουροι, αλλά τι να κάνουμε… θέλει θυσίες ο έρωτας!

Δες και το βίντεο με το αποτέλεσμα της μελέτης εδώ:

Comments

comments

About Νατάσσα Μανίτσα

Δηλώνω λάτρης του ραδιόφωνου, των σοσιαλ μίντια και γενικά ό,τι αποτελεί μορφή επικοινωνίας. Μετά τις σπουδές μου στην Φιλοσοφική με εξειδίκευση στην Ψυχολογία ακολούθησαν Μετάφραση και Βρετανικός Πολιτισμός, και τα πρόσφατα κομμάτια στη συλλογή μου είναι ένα Digital & Social Media Marketing Diploma αλλά και ένα Master στη Σχολική Ψυχολογία. Ασχολούμαι με παρουσιάσεις, σεμινάρια, εκδόσεις, αρθρογραφία, αρχισυνταξία, ραδιοφωνικές εκπομπές… και πάντα έρχομαι σε δύσκολη θέση να απαντήσω επακριβώς στην κλασική ερώτηση: “Με τι ασχολείσαι;” Μάλλον με τα πάντα, απ’ όσο θυμάμαι…