Home / IN & OUT / Ο Λύκος πάει σινεμά : Το Κάλεσμα

Ο Λύκος πάει σινεμά : Το Κάλεσμα

the-conjuring-movie-poster-image

Εχτές προβατάκια μου, ο Λύκος δεν ήταν εκεί στην καρδιά των γεγονότων, γιατί ήταν σινεμά.

Νυχτερινή προβολή, ένα μεταφυσικό θρίλερ ονόματι “Το Κάλεσμα” ή αγγλιστί “The Conjuring”.

Μόνο την αρχή όταν δει κανείς, αμέσως του έρχεται στο μυαλό το άκρως τρομακτικό και σκηνοθετικά άρτιο “Insidious”, καθώς ο βασικός χαρακτήρας και στα δύο ενσαρκώνεται από τον ίδιο πολύ καλό ηθοποιό, Patric Wilson.

Από κει και έπειτα ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με ένα καλογυρισμένο horror, το οποίο, ενώ ασχολείται με ένα διόλου πρωτότυπο θέμα (στοιχειωμένο σπίτι, δαιμονισμοί-εξορκισμοί, ανήσυχα πνεύματα κτλ), εντούτοις βλέπεται πολύ ευχάριστα και υποστηρίζει σε όλη τη διάρκεια της ταινίας μια αληθοφάνεια, που ενισχύεται από το γεγονός ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και τα ονόματα και οι περιοχές, που αναφέρονται, έχουν διατηρηθεί αναλλοίωτα.

Βέβαια, ως Λύκος δε θα μπορούσα να μη δαγκώσω και λίγο.

Στα μείον λοιπόν της ταινίας είναι το ότι, ενώ χτίζει μια πολλά υποσχόμενη υπόθεση δεν ξεφεύγει από διάφορα κλισέ του είδους, ούτε καταφέρνει να κρύψει τις έντονες επιρροές του, που παραπέμπουν σε Εξορκιστή, Insidious, Paranormal Activity ακόμα και Τα Πουλιά του Χίτσκοκ ή την παλιά σειρά Friday the 13th για όσους γεννήθηκαν γύρω στο ’80 και τα θυμούνται αυτά.

Επίσης με ξένισε λίγο η απόλυτα θρησκευτική εξήγηση, ώστε όλα τα δεινά να αποδίδονται στον “Οξαποδώ” και η εμμονή στην αποδεδειγμένα απαξιωμένη, ιστορικά, περίπτωση των “Μαγισσών του Σάλεμ”.

Αν θέλετε λοιπόν να πάρετε μια πληρωμένη τρομάρα, παρόμοια με αυτή που πήρατε σε όλα τα προαναφερθέντα έργα που επηρέασαν το παρόν δημιούργημα του James Wan ,τότε αυτή η ταινία γυρίστηκε για σας.
Τώρα για πρωτοτυπία… μην το πολυπεριμένετε.

Comments

comments

About Wolf Sheep

Μέρα 90- ακόμα βαδίζω ανάμεσα στα πρόβατα και δε με έχουν καταλάβει! Φοβάμαι οτι κάτι θα με προδόσει, αλλά ακόμα τίποτα! Μήπως τελικά το λαμπρό μου σχέδιο έπιασε υπερβολικά καλά; Μήπως αντί να ντυθώ απλά πρόβατο για να ξεγελάσω το κοπάδι τελικά γίνομαι κι εγώ ένα απ'αυτά; Τόσα χρόνια λύκος, πρώτη φορά αμφιβάλω... τελικά η συναναστροφή με τα προβατάκια σε αλλάζει. Ελπίζω όμως με τη συναναστροφή μαζί μου, έστω κι αν δε το ξέρουν, τα πρόβατα να γίνουν κι αυτά λίγο λύκοι, γιατί το έχει ανάγκη αυτή η εποχή. Με την πένα του προβάτου λοιπόν και τη ματιά του λύκου, εδώ στο βοσκοτόπι του kissmyGRass, πάντα πεινασμένος γιατι δεν έφαγα ακόμα κανένα προβατάκι, αλλά και χωρίς να έχω γίνει vegeterian, δίνω μια γεύση απο την άποψη του λύκου, έτσι για να ακούγεται και η άλλη πλευρά. Πότε λοιπόν θα νοσταλγώ την αγέλη, πότε θα ουρλιάζω στο σεληνόφως και πότε θα κάνω παρέα στα προβατάκια σαν ένας απο αυτούς. Αλλά για κούρεμα δε παω!!! ΑΟΥΟΥΟΥΟΥ