Home / LIFE / Τα “όχι” και τα “μη” στο γυμναστήριο – Aπόστολος Καζάκος

Τα “όχι” και τα “μη” στο γυμναστήριο – Aπόστολος Καζάκος

Μπορεί σε κάποιους να φανεί παράξενο, πρωτάκουστο αλλά ναι υπάρχει ένας κώδικας σωστής συμπεριφοράς και στο γυμναστήριο. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Δεν μιλάμε σε όσους φοράνε ακουστικά.

 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινήσεις κουβέντα με κάποιον έχει ακουστικά στα αυτιά του, εκτός  και αν το κτίριο πάρει φωτιά. Είναι μια παγκόσμια ένδειξη: “Αφησέ με στην ησυχία μου” οπότε αφήνουμε τους συγκεκριμένους αθλούμενους στον κόσμο τους.

Μήπως παραείσαι άνετος στα αποδυτήρια;

Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Στα αποδυτήρια κάνεις το ντους σου και αλλάζεις ρούχα, οπότε είναι λογικό να είσαι γυμνός. Σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει ότι θα κυκλοφορείς ανετότατος με τον “εξοπλισμό” σου σε κοινή θέα. Όσο “προικισμένος” και εάν είσαι μια πετσέτα γύρω από τη μέση σου είναι απαραίτητη.

Να χρησιμοποιείς μια πετσέτα κατά τη διάρκεια της άσκησης.

 

Όταν γυμνάζεσαι σωστά ιδρώνεις και αυτό είναι καλό για εμάς. Αλλά ακόμη καλύτερο είναι να σκουπίζουμε τον ιδρώτα μας που και που. Δεν είναι λογικό να αφήνεις πίσω σου λιμνούλες ιδρώτα και για να λέμε την πάσα αλήθεια είναι μεγάλη γαϊδουριά.

Όταν ζητάς βοήθεια, φρόντισε να τη ζητήσεις από κάποιον που έχει ανάλογο μέγεθος και δύναμη με εσένα.

Πρώτα η ασφάλεια! Όταν σκοπεύεις να σηκώσεις πολλά βάρη φρόντισε να έχεις κάποιον βοηθό που θα είναι ικανός να ανταποκριθεί. Αν κάτσει μια στραβή ο μοναδικός υπεύθυνος θα είσαι εσύ.

Μην δεσμεύεις πολλά μηχανήματα, πάγκους ταυτόχρονα!

Όχι ρε φίλε,το γυμναστήριο δεν είναι τα μπουζούκια να κάνεις κράτηση πρώτο τραπέζι πίστα. Η μετακίνηση από το ένα στο άλλο μηχάνημα ή πάγκο είναι απόλυτα φυσιολογική. Εάν έχεις σκοπό να επιστρέψεις είναι άλλο θέμα και σε καμία περίπτωση δεν είναι προσωπική ιδιοκτησία σου. Το ίδιο ισχύει και στα αποδυτήρια, μην αραδιάζεις την προίκα σου στα καθίσματα, εγώ που να κάτσω ρε;

Το γυμναστήριο δεν είναι στούντιο φωτογράφισης.

gym33

 

Που είσαι φιλενάδα, το έχεις καταλάβει πως δεν είσαι η Khloe Kardashian και ότι ο κόσμος δεν δίνει σέντσι για τα Instagram posts σου; Η πρόοδος σου είναι η μόνη απόδειξη και επομένως κράτησε τη διάθεσή σου για selfies μπροστά στο καθρέφτη του μπάνιου σου.

Μη βογκάς!

Ούτε ο Superman δε φυσάει και ξεφυσάει σαν εσένα! Εντάξει, το ξέρουμε πως είσαι πολύ δυνατό παιδί και κάθε τόσο βροντάς τα βάρη στο πάτωμα. Που είσαι, μας ξεκούφανες, το ξέρεις;

Φοράμε τα σωστά ρούχα.

gym6

 

Είμαστε τώρα σοβαροί; Που πας έτσι; Ένα απλό μπλουζάκι κι ένα σορτσάκι είναι το ενδεδειγμένο και άνετο.  ντύσιμο.

Πολύ καλά περνάμε #not.

Eάν θέλεις να κάνεις δημόσιες σχέσεις καλύτερα να κατευθυνθείς εξαρχής στο πλησιέστερο καφέ. Μια σύντομη συζήτηση είναι ΟΚ, αλλά είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία να περιφέρεσαι στο χώρο με σκοπό να πιάσεις κουβέντα. Μια άλλη επίσης πονεμένη ιστορία είναι όσοι μιλάνε μεγαλόφωνα στα κινητά τους.

Δε βρίσκεσαι σε νυφοπάζαρο.

Προφανώς και κυκλοφορούν όμορφοι άνθρωποι στο γυμναστήριό σου. Το μαγαζί όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι κρεοπωλείο. Δεν έχεις το δικαίωμα να την πέφτεις σε όποιον/α σου γυαλίσει. Κανείς δεν έχει όρεξη να ακούσει τις εξυπνάδες σου, ή να εντυπωσιαστεί από τους άθλους σου.

Μη στέκεσαι από πάνω μου σαν το Χάρο.

Ο καθένας έχει τους χρόνους του. Θα τελειώσει με το συγκεκριμένο μηχάνημα και θα έρθει η σειρά σου, οπότε μη στέκεσαι εκεί σαν το σκυλάκι κάτω από το τραπέζι ικετεύοντας για αποφάγια. Και που είσαι μπορεί να τα πάρει και να σε αναγκάσει περισσότερο χρόνο.

Ξέρεις τι σου γίνεται;

Κανείς δε θα σε κατηγορήσει αν δε γνωρίζεις κάτι. Θα κριθείς όμως όταν δε μαθαίνεις. Ακολούθησε τις οδηγίες του γυμναστή σου ο οποίος δεν είναι ο προσωπικός σου υπηρέτης, άρα μην τον ζαλίζεις.

Εσένα, ποιος σε ρώτησε;

Αν είναι μια φορά κακό να παρακολουθείς απαθής κάποιο να κάνει στραβά μια άσκηση, είναι εκατό φορές χειρότερο να αυτοδιορίζεσαι προσωπικός εκγυμναστής του. Αν έχεις γνώσεις πριν τις μοιραστείς φρόντισε να είσαι διακριτικός.

Η απόδοση έγινε από εδώ.

 

 

Comments

comments

About Απόστολος Καζάκος

Γράφω, ένα αδιάκοπο σβήσε-γράψε,τα έχω κάνει όλα χάλια και η ζωή γράφει ανορθόγραφα το όνομά μου. Μου έχουν πει ότι δεν καταλαβαίνουν αν μιλάω σοβαρά ή όχι στα επιτουργήματά μου, άρα χρειάζεται μια δεύτερη ανάγνωση πριν σου πετάξω : «εγώ στα έλεγα». Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι εμένα με ενδιαφέρει τι θέλεις να μου σερβίρεις. Η δυσανεξία μου στην βλακόζη και στις φίρμες είναι δεδομένη.