Home / IN & OUT / Ρομαντζάδα στην Αθήνα – Θανάσης Ξάνθος

Ρομαντζάδα στην Αθήνα – Θανάσης Ξάνθος

large

 

Η άνοιξη εισέβαλε για τα καλά στην ζωή μας κι ελπίζω και στην ψυχή μας. Ώρα για ρομαντικές βόλτες στην πρωτεύουσα με το έτερον ήμισυ ή με το εκάστοτε αντικείμενο του πόθου σας. Πέρα από τα παγκάκια, τις πλατείες, τις ακροθαλασσιές και τα πεζούλια στους έρημους δρόμους της πόλης, που σίγουρα αποτελούν τρόπους ρομαντικούς και ιδιαίτερους για ένα ραντεβού, υπάρχει και η συνήθης αλλά και σίγουρη συνταγή της ιδανικής ατμόσφαιρας, με αναμμένα κεριά, χαμηλά φώτα, χαλαρή μουσική, μαγευτική θέα και ωραίο φαγητό.

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε ιδανικά μπαράκια ή καφετέριες, με αίσθηση ρομαντισμού…

 

                                                                       

                                                                             Galaxy Bar Athens

                                                     Ηilton

2015-19-4--15-18-33

Ένα μπαράκι στην ταράτσα του Hilton, δημιουργεί την ιδανική ρομαντική ατμόσφαιρα. Ορθή επιλογή για μια κοσμοπολίτικη έξοδο, με θέα την φωταγωγημένη Αθήνα, τον λόφο του Λυκαβηττού, την ιστορική Ακρόπολη και στο βάθος την θάλασσα. Μπορεί οι τιμές του εν λόγω μαγαζιού να είναι αρκετά ανεβασμένες (15€  το ποτό) αλλά σίγουρα έστω μία φορά, αξίζει τον κόπο.

 

                                                                                      Ciccus

Αδριανού 31, Μοναστηράκι

2015-19-4--15-37-06

Λίγο μετά από το σταθμό του Μετρό ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ένα μπαρ, καφετέρια και εστιατόριο επί της οδού Αδριανού κάνει την διαφορά. Περιβάλλον που θα σε γοητεύσει, μουσική σε soul μονοπάτια που θα σε χαλαρώσει και μια θέα που θα σε ταξιδέψει σε μέρη ονειρικά. Τέλος, μην ξεχάσεις να γευτείς και την μεσογειακή κουζίνα του μαγαζιού!

 

 

                                                                                      Blue Bird

Ηπίτου 4, Σύνταγμα

2015-19-4--15-51-36

Χωράει όλες κι όλες 4-5 παρέες και κρύβεται σ’ ένα στενάκι του Συντάγματος που δεν το περπατάς κάθε μέρα.  Tα ποτήρια που κρέμονται ανάποδα πίσω από την μπάρα, η ζεστασιά του ξύλου, η ευγένεια του προσωπικού και τα καλο-εκτελεσμένα κλασικά του cocktails διαμορφώνουν την ευρωπαϊκή του ταυτότητα. Μια ταυτότητα η οποία αναγράφει «cafe-bar-brasserie-patisserie» και το θέλει να σερβίρει νόστιμα καλούδια στη διάρκεια της ημέρας και να μπαίνει σε βραδινό moοd από νωρίς, δηλαδή από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα που έχουν βάρδια οι DJs. Εδώ ακούγονται ωραίες πολυσυλλεκτικές μουσικές,  δίνουν ραντεβού για κουβέντα καλοί φίλοι και ψαγμένοι city lovers και ξεφορτώνονται την ένταση της ημέρας οι εργαζόμενοι από τα γύρω γραφεία. Κι όταν τελειώσουν τα sets τους οι DJs, γύρω στα μεσάνυχτα δηλαδή, όλοι αφήνονται στη γλυκιά υπόκρουση ενός jazz mixtape.

 

 

                                                                       Athens Way roof bar

Ιπποκράτους και Αραχώβης 17

2015-19-4--16-21-04

Ανάμεσα στις γκρίζες και μουντές πολυκατοικίες του κέντρου, το ξενοδοχείο Athens Way, προτείνει την δική του λύση για ρομαντικό ποτό. Στο πρώτο μπαλκόνι, καθίστε στα αναπαυτικά και χαριτωμένα καναπεδάκια κι απολαύστε την θέα του Λυκαβηττού ενώ στο δεύτερο μπαλκόνι προς τα δυτικά, η δύση του ηλίου αργά το απόγευμα, θα σας πείσει για την θέα και την ονειρική ατμόσφαιρα.

 

 

                                                                                         Petite Fleur

2015-19-4--16-12-23

Ο χαμηλός φωτισμός, τα ζεστά χρώματα, το πιάνο και τα κλασικά έπιπλα είναι αρκετά για ένα μαγικό ταξίδι μέχρι το… Παρίσι. Η τελευταία πινελιά που έρχεται να ολοκληρώσει το παραμυθένιο σκηνικό, είναι η jazz μουσική που αναπαράγεται από δίσκους βινυλίου σε ένα παλιό πικάπ. Οι τιμές είναι σίγουρα λίγο τσιμπημένες αλλά λαμβάνοντας υπόψη την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών και μετά από προσωπική δοκιμή, θεωρώ ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένες.

 

                                                               

                                                                       Τρένο στο Ρουφ

 

 

                                      Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως                                                                                                                                                                                          
2015-19-4--17-06-06

Ένα αυθεντικό βαγόνι του Orient Express, ατμοσφαιρική live μουσική, μια αποβάθρα με ρομαντικό φωτισμό και καλλιτεχνικές εκπλήξεις σε κάθε γωνιά αποτελούν ιδανικό σκηνικό για την πρώτη επίσημη συνάντησή σας με το «αντικείμενο του πόθου» σας.  Το ποτό κοστίζει 5,5 €.

 

 

Comments

comments

About Θανάσης Ξάνθος

Λάτρης της Θεσσαλονίκης, της σοκολάτας και του θεάτρου. Θα τον βρεις με μια μαύρη τσάντα να περιπλανιέται στους δρόμους της πρωτεύουσας κάνοντας ρεπορτάζ ή παίρνοντας συνεντεύξεις. Αγαπημένο του μότο: Χαμογέλα η ζωή είναι μια τρέλα.