Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Καρμικές συνέπειες – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Καρμικές συνέπειες – Λίλιαν Σίμου

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ο ουράνιος χάρτης δίνει έναν λιγότερο γνωστό συνδυασμό, στον οποίο αξίζει να εστιαστούμε.

Ο αστεροειδής Ιξίων είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο. Μία σκληρή συμπόρευση του Ηλιακού φωτός, με τον μυθικό Ιξίωνα, που θεωρείται ο πατέρας των περισσοτέρων Κενταύρων, των αγρίων Κενταύρων.
Στο βιβλίο μου “Η αστρολογία στο βουνό των Κενταύρων” αναφέρω πως σύμφωνα με την παράδοση, ήταν ένας σκληρός άνθρωπος και βασιλιάς των Λαπίθων. Είχε υποσχεθεί προίκα για την γυναίκα του, την Δία, στον πεθερό του. Όταν όμως παντρεύτηκε δεν ήθελε να την δώσει και αποφάσισε να δολοφονήσει τον πεθερό του, ρίχνοντάς τον σε ένα φούρνο. Ο Δίας όμως είδε το φρικτό του έγκλημα.
Παρακάλεσε τον Δία να τον απαλλάξει από την αμαρτία του, δηλώνοντας μεταμέλεια. Ο Δίας του έδωσε την ευκαιρία, ενώ τον φιλοξένησε στα παλάτια του. Ο Ιξίων δεν είχε μεταμεληθεί κι άρχισε να φλερτάρει επίμονα την Ήρα. Η Ήρα δημιούργησε την Νεφέλη (από τα σύννεφα), ένα αντίγραφό της, για να τον ξεγελάσει. Ο Ιξίων ενώθηκε με την Νεφέλη και από την ένωση αυτή προέκυψαν οι Κένταυροι. Όταν επέστρεψε στη γη, κόμπαζε πως κατάφερε να κοιμηθεί με την θεά Ήρα.

Μετά την αγνωμοσύνη του Ιξίωνα, ο Δίας τον τιμώρησε να παραμείνει αιώνια δεμένος σε ένα τροχό φλεγόμενο και να περιστρέφεται στα Τάρταρα. 
Το αμάρτημά του ήταν διπλό. Δολοφονία, αλλά και ψεύτικη μεταμέλεια και έλλειψη σεβασμού στην φιλοξενία.
Στην αστρολογική ερμηνευτική προσέγγιση, ο συνδυασμός μας προειδοποιεί πως δεν μένει τίποτα κρυφό υπό τον Ήλιο, δηλαδή κάθε σκοτεινή πράξη θα αποκαλυφθεί κάποια στιγμή.
Κυρίως όταν το κίνητρο είναι υλικό και ιδιοτελές, όταν έχουμε έλλειψη σεβασμού και αχαριστία.
Ένα από τα πιο σημαντικά ελαττώματα είναι η αγνωμοσύνη προς τον ευεργέτη μας. Η ανθρώπινη φύση κάνει συχνά αυτό το λάθος, το οποίο όμως είναι ολέθριο και επιβαρύνει το κάρμα μας. Η επιθυμία για κατάκτηση, με κάθε τρόπο και δίχως ήθος και αξίες, οδηγεί σε αλυσιδωτές συνέπειες.
Η ημέρα αυτή μπορεί να μας αποκαλύψει τη σκοτεινή αυτή πλευρά των ανθρώπων που μας περιβάλλουν, ή τη δική μας, αν έχουμε φερθεί με ασέβεια. 

Θα ήταν καλό οι επιθυμίες μας και οι προσδοκίες μας, όπως και κάθε φιλοδοξία, να συνηγορούν με την τιμιότητα, την εκτίμηση, την ευγνωμοσύνη. Και όταν μας δίδεται μία δεύτερη ευκαιρία, να την χρησιμοποιήσουμε σωστά, καθώς κάθε πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα.

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr