Home / FASHION ART DECO / Αγάπη μόνο… Μαθήματα ζωής από τον John Lennon και τη Yoko Ono – Νατάσσα Μανίτσα

Αγάπη μόνο… Μαθήματα ζωής από τον John Lennon και τη Yoko Ono – Νατάσσα Μανίτσα

Σταρ που έκαναν αίσθηση και τάραξαν τη μουσική σκηνή άλλων εποχών. Συνεντεύξεις σε κασέτες, παλιά μαγνητόφωνα που σκονίζονται από το πέρασμα του χρόνου και ξεχνιούνται σε συρτάρια δημοσιογράφων.

Όχι πια…

Το Digital Storytelling έχει κάνει το θαύμα του!

Ένας πρώην παραγωγός του Good Morning America, ο David Gerlach δημιούργησε το Blank on Blank για να φέρει στο φως τις φωνές τεράστιων ονομάτων που λάτρεψες και λατρεύεις ακόμα, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει.

Το μήνυμα της ομάδας Blank on Blank προς τους δημοσιογράφους είναι απλό: Όταν τελειώσετε με μια ιστορία, δώστε μας τις κασέτες ή τις ψηφιακές ηχογραφήσεις των συνεντεύξεων σας.  Εμείς θα τα ακούσουμε και αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μετατραπεί σε μια ιστορία για ραδιόφωνο, βίντεο ή podcast, θα το κάνουμε.

Χαρακτηριστικά ο Gerlach αναφέρει: “Ουσιαστικά βοηθάμε τους δημοσιογράφους να συνειδητοποιήσουν την αξία του περιεχομένου που ήδη έχουν.  Πολύ συχνά, χρησιμοποιούν 3- 4 ατάκες για την ιστορία που θέλουν να γράψουν και στη συνέχεια το υλικό πετιέται ή αγνοείται… πολύ κρίμα”.

john-lennon-and-yoko-ono-animated-video

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και η πιο πρόσφατη συνέντευξη που μου τράβηξε το ενδιαφέρον… του John Lennon και της Yoko Ono, οι οποίοι μιλάνε για τη μυστική συνταγή του έρωτα, της αγάπης, του γάμου και τι είναι αυτό που δένει ένα ζευγάρι στη ζωή για πάντα.

Το επεισόδιο, “John Lennon and Yoko Ono on Love προέρχεται από συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν από το 1969 μέχρι το 1972 από τον Howard Smith και διαθέτει τις αυθεντικές φωνές του δοξασμένου Σκαθαριού, και της συζύγου του, οι οποίοι αναλύουν τη σχέση τους, κάποια χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση.  Η εικόνα του βίντεο αποτελεί προϊόν animation από τον Patrick Smith.

«Όταν τραγουδούσα το All you need is Love, τραγουδούσα για εμπειρίες και αισθήματα που δεν είχα βιώσει.” αναφέρει ο John Lennon στη συνέντευξη. «Είχα βιώσει την αγάπη για διάφορους ανθρώπους, πράγματα, δέντρα, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό που προσπαθώ να περάσω ως μήνυμα μέσα από το τραγούδι μου.”

tumblr_n4g1w2FKIX1qmid73o1_500

Η Ono, που ήταν 32 όταν γνώρισε τον Lennon, αποκάλυψε ότι είχε εγκαταλείψει την ελπίδα πως θα γνωρίσει κάποτε την αληθινή αγάπη και είχε γίνει κυνική πριν έρθει στη ζωή της ο Lenon, ενώ αντίστοιχα ο Lennon είπε πως ό,τι είχε τραγουδήσει για τον Έρωτα μέχρι τότε, το έζησε πραγματικά μόνο αφού γνώρισε την Ono.

Μια συνέντευξη για τα πάντα… το γάμο τους, αυτά που λατρεύει ο ένας στον άλλον στην καθημερινή τους ζωή και μια σημαντική δήλωση που αντικειμενικά αποτελεί μια τεράστια αλήθεια για όλα τα ζευγάρια: “If you love somebody, you can’t be with them enough. There’s no such thing. We don’t want to be apart.” (Αν αγαπάς κάποιον, ποτέ δεν τον χορταίνεις. Δεν υπάρχει αυτό. Δε θέλουμε στιγμή να είμαστε χώρια.)

tumblr_n4hvmtJfJI1qmid73o1_500

Δες όλη τη συνέντευξη εδώ και απόλαυσε το Σκαθάρι σα να μίλαγε σήμερα, σε ένα υπέροχο φλασμπακ που καλώς ή κακώς μόνο η τεχνολογία μπορεί να ζωντανέψει τόσο παραστατικά…

Υπέροχοι;

Θα συμφωνήσω…

Το ταξίδι στο μουσικό παρελθόν δεν τελειώνει όμως εδώ.

3017971-inline-i-3-blank-on-blank-janis-1970

Αυτή η ομάδα έχει πραγματικά ξεπεράσει τον εαυτό της και για όλους εμάς τους μουσικόφιλους που δεν είχαμε την τύχη να προλάβουμε κάποιους αστέρες στην ακμή τους, είτε γιατί χάθηκαν νωρίς, είτε γιατί γεννηθήκαμε άλλη εποχή, το site των Blank on Blank, αποτελεί έναν μικρό θησαυρό!

kurtcobain-620x328

Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Johnny Cash, Janis Joplin, Jim Morisson και τα μυαλά στα κάγκελα!

Κλικ στη φωτογραφία από κάτω … και χάνεσαι!

logo2

Comments

comments

About Νατάσσα Μανίτσα

Αρσακειάδα και μου φαίνεται, χωρίς τα γαλλικά αλλά με πιάνο, ξένες γλώσσες, σινεμά, θέατρα και, ω ναι, ποίηση! Κάποια στιγμή στη ζωή μου ξύπνησε η ψυχολόγα μέσα μου και σπούδασα Ψυχολογία, ενώ συνέχισα ακάθεκτη με Μετάφραση και Βρετανικές Σπουδές. Από πολύ νωρίς κατάλαβα ότι δεν γνωρίζω τίποτα, κάποιοι όμως θα σκότωναν να μάθουν όλα όσα γνωρίζω. Γι αυτό και εγώ ενίοτε τα λέω χύμα και bloggάρω κυρίως για να μη φρικάρω. Και το ταξίδι συνεχίζεται, μα ποτέ δε χαρίζεται...