Home / ASTROLOGY / Το θηλυκό αρχέτυπο μέσα στον χάρτη μας – Λίλιαν Σίμου

Το θηλυκό αρχέτυπο μέσα στον χάρτη μας – Λίλιαν Σίμου

320bfdce544ef74f188bc60703bd7b54

 

Ο αστρολογικός χάρτης μοιάζει με μία παλέτα χρωμάτων, όπου παρατίθενται όλα τα στοιχεία, ως αρχέτυπα…

 

Η αρσενική και η θηλυκή αρχή είναι σε ισορροπία με την ταξινόμηση των ζωδίων, δηλαδή τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα (αρσενικά και ενεργητικά) έναντι αυτών της γης και του νερού (θηλυκά και δεκτικά).  Τα στοιχεία εδώ είναι πλήρως εναρμονισμένα, άρα εξισορροπημένα. Τα θηλυκά ζώδια είναι της γης και του νερού. Γιατί συμβαίνει αυτό;

 

Η γη είναι το έδαφος στο οποίο θα πρέπει να φυτευτεί ο σπόρος κάθε Δημιουργίας. Πρέπει να βρεθεί σε στέρεο μέρος, αλλά ικανό να του προσφέρει την βάση της διατροφής και της ανάπτυξης. Τα ζώδια της γης (Ταύρος, Παρθένος και Αιγόκερως) είναι ζώδια που περιέχουν την δυνατότητα αυτή και θεωρούνται δεκτικά (δέχονται τον σπόρο).

Ο Ταύρος θα είναι το έδαφος που καλλιεργεί και έχει την υπομονή να δουλέψει για να απολαύσει τελικά τα αγαθά των κόπων του. Σταθερός και επίμονος θα τα καταφέρει!

Η Παρθένος επιλέγει τους υγιείς καρπούς και προσπαθεί να εισπράξει το λιτό και το απαραίτητο. Αναλύει το αποτέλεσμα της καλλιέργειας, καθώς είναι σε θέση να δει με σχολαστικότητα τη σοδιά της.

Ο Αιγόκερως θέλει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της καλλιέργειας και μετά από καιρό και πολύ κόπο, θα επιδιώξει να αναγνωριστεί επειδή θεωρεί πως έχει καταβάλει την απαραίτητη προσπάθεια.

 

Η έλλειψη στοιχείων της Γης στον αστρολογικό μας χάρτη, δηλώνει την αδυναμία να δώσουμε πρακτική μορφή στην γονιμότητά μας. Το πνευματικό έργο μπορεί να μείνει ημιτελές.

 

Το νερό είναι απαραίτητο για να γονιμοποιηθεί ο σπόρος στη γη. Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό. Κάθε ζωή αναπτύσσεται σε υγρό περιβάλλον και ο ίδιος ο ανθρώπινος οργανισμός περιέχει κατά πλειοψηφία υγρά. Τα ζώδια του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθύς) είναι αυτά που προσφέρουν το περιβάλλον για να βλαστήσει ο σπόρος της ζωής.

Ο Καρκίνος είναι σαφώς η μεγάλη και αιώνια μήτρα. Τρυφερός και ευαίσθητος, αλλά και σκληρός εξωτερικά αν χρειαστεί, φροντίζει να προστατεύει με κάθε τρόπο την οικογένεια.

Ο Σκορπιός προσφέρει την δυνατότητα να σαπίσει ο σπόρος, ώστε μέσα από τον συμβολικό του θάνατο να βλαστήσει, δίνοντας την θέση του στο όραμα της αναγέννησης.

Οι Ιχθύς είναι η απέραντη θάλασσα των συγκινήσεων που μπορεί να προσφέρουν έμπνευση, ιδανικά, αλλά και να μας παρασύρουν στην ουτοπία αν δεν έχουμε σαφήνεια στην δημιουργία.

 

Η έλλειψη του νερού σε ένα αστρολογικό χάρτη δυσκολεύει τον άνθρωπο να δεχθεί τις έντονες συγκινήσεις που θα τον κινητοποιήσουν προς μία ουσιαστικό και αποδοτικό έργο. Συνήθως δείχνουν ψυχροί και απόμακροι, μοναχικοί και σκληροί κάποιες φορές. Κρύβουν την ανάγκη να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.

 

Η συμπαντική σοφία που κρύβει ο αστρολογικός χάρτης έχει σωστά τοποθετήσει ανά ζεύγη τα ζώδια του νερού και της γης, το ένα πάντα απέναντι από το άλλο. Έτσι έχουμε:

 

Ταύρος (η καλλιέργεια της γης) – Σκορπιός (το σάπισμα του σπόρου για να προκύψει ο βλαστός)

Καρκίνος (η οικογένεια ως ανάγκη) – Αιγόκερως (η έξωθεν αναγνώριση ως ανάγκη)

Παρθένος (η ανάλυση της σοδιάς) – Ιχθύς (η Δημιουργία ως ιδανικό)

 

Με τον ίδιο τρόπο έχουμε και αντίστοιχα τους οίκους που δηλώνουν το θηλυκό στοιχείο:

2ος οίκος (τα αποκτήματά μας και οι αξίες)

4ος οίκος (οικογένεια και σπίτι)

6ος οίκος (εργασία και απόδοση καθημερινότητας)

8ος οίκος (κτητικότητα σε ύλη και πνεύμα)

10ος οίκος (η αναγνώρισή μας ως οντότητα κοινωνική)

12ος οίκος (η αναζήτηση του ονείρου).

 

Και οι έξι αυτοί οίκοι περιέχουν στοιχεία ανάπτυξης μέσα από διαρκή προσπάθεια και καλλιέργεια, περιέχουν την δύναμη της γέννησης ως ουσία, ως αποτέλεσμα και ως έργο.  Αυτό που οι αρσενικοί οίκο φέρνουν επιθετικά στην επιφάνεια δεν θα ολοκληρωθεί δίχως την δεκτικότητα των θηλυκών οίκων που υποδέχονται την ενέργεια του αρσενικού για να εκφράσουν μέσα από αυτή την γονιμοποιό τους δύναμη και να παράγουν ένα έργο ζωής, το έργο της ζωής μας!

 

Θαυμάζουμε λοιπόν το μεγαλείο της Θείας Σοφίας, καθώς και την σημαντική θέση που πρέπει να αποδίδουμε στην Γυναίκα, πρώτη αρχή και βασική δύναμη της αναπαραγωγής και της διαιώνισης της Φύσης…

 

Περισσότερα για τους πλανήτες και πλανητοειδείς σε σχέση με την θηλυκή αρχή στην αστρολογία στο άρθρο μας 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr