Home / POINT OF U / Χρόνια πολλά γυναίκες! – Cathy Key

Χρόνια πολλά γυναίκες! – Cathy Key

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα σε όλες τις γυναίκες που δεν ξεχνούν να τιμούν την αξιοπρέπεια και την θηλυκή τους υπόσταση. Στις γυναίκες που σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος της οικογένειας ή της μοναξιάς χωρίς να λυγίζουν. Σε όσες θα έκαναν υπερήφανες τις προγόνους και απογόνους τους και δεν συμβιβάστηκαν με τίποτα λιγότερο για χάρη του φαίνεσθαι.

Όχι κοπελιά, δεν αναφέρομαι σε εσένα που έγινες η «κυρία» του κυρίου. Ούτε σε εσένα που «πουλιέσαι» για μια Belvedere. Εσύ κάτσε στην άκρη σου και κλαψομούνιασε για τον τρόπο που σου φέρονται οι άντρες. Εσύ έριξες τον πήχη και τώρα όλες εξαιτίας σου πληρώνουμε το τίμημα. Εσύ την έπεσες στον προϊστάμενο για καλύτερη θέση, εσύ βγήκες με τον καθένα που σε είδε ξεπέτα. Μα πάνω απ όλα, εσύ η ίδια δεν σεβάστηκες ποτέ τον εαυτό σου. Είσαι η ντροπή όλων των γυναικών που αγωνίζονται καθημερινά για μια θέση σε αυτή την κοινωνία.

Για τον σεβασμό της ανεξαρτησίας, για την θέση της μητέρας και για μια θέση αντάξια των ικανοτήτων τους στον εργασιακό χώρο, πολλές γυναίκες αγωνίστηκαν σκληρά. Δεν υπέκυψαν σε ψυχολογική ή σωματική βία, για να τα ισοπεδώσεις εσύ. Η μέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη στις αληθινές γυναίκες και όχι στο γυναικείο φύλλο εν γένει. Αν σε θίγουν όσα γράφω μην διαβάσεις παρακάτω.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που θυσίασαν το σώμα τους για να γίνουν μητέρες και ιδιαίτερα σε εκείνες που όσο κι αν ταλαιπωρήθηκαν δεν τα κατάφεραν. Είτε γιατί οι ορμόνες τις διέλυσαν, είτε γιατί κάποιος μ@λάκας τα χάλασε όλα, αφήνοντας τες μόνες και στερημένες του δικαιώματος της μητρότητας ή εγκαταλείποντας και καταδικάζοντας τες στην μοναξιά. Τιμή και δόξα στα πλάσματα που δίνουν ζωή και κάνουν την κοινωνία πιο όμορφη. Που ενώ μπορεί να αιμορραγούν, ψυχή και σώμα, δεν παραπονιούνται και τα καταφέρνουν μια χαρά.

Σε όλες λοιπόν τις γυναίκες που παραμένουν ασυμβίβαστες και δυναμικές χωρίς να καίνε τα εσώρουχά τους. Δεν ξεχνάμε πως αυτά μας κάνουν να νιώθουμε πρώτα απ όλα εμείς όμορφα κι ύστερα το αντικείμενο του πόθου μας. Γιατί στην τελική, τι θα ήμασταν χωρίς τους άντρες; Μπορεί να γκρινιάζουμε αλλά χωρίς έναν άντρα δίπλα μας, υπάρχει ένα κενό. Μαθαίνουμε να ζούμε μόνες, μα πάντα θέλουμε ένα αρσενικό στην ζωή μας. Έναν σωστό άντρα που θα κάνει αυτή τη μέρα να έχει πραγματική αξία, τιμώντας την γυναίκα που έχει δίπλα του.

Από τους σωστούς κι ακομπλεξάριστους άνδρες γνωρίζουμε τον σεβασμό, την αγάπη και τον έρωτα. Οι υπόλοιποι ας λύσουν τα συμπλέγματα τους πριν τα δημιουργήσουν και σε εμάς. Ο άντρας που γνωρίζει την αξία του, στηρίζει την γυναίκα χωρίς να στηρίζει το βάρος του σε αυτή. Αυτούς τους άντρες σήμερα θα τους δείτε να γιορτάζουν μαζί μας. Γι’ αυτούς υπάρχουμε. Γι αυτούς τυλίγουμε τα ντολμαδάκια και γινόμαστε δούλες και κυρές, οι άλλοι είναι απλά «ντολμάδες».

Χρόνια πολλά, σε όλες τις γυναίκες όλων των ηλικιών, μα πάνω απ’ όλα στις ηρωίδες και αγωνίστριες της καθημερινότητας  που γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για όλες μας.

Comments

comments

About Cathy Key

Η ζωή είναι όμορφη, αρκεί να βρούμε τα κλειδιά που θα ανοίξουν τις σωστές πόρτες. Τα δικά μου αποδείχτηκαν ελαττωματικά. Το αποτέλεσμα ήταν να μεταλλαχτώ σε CATHYKEY! Καλή ανάγνωση!
x

Check Also

Γονιός χωρίς οδηγίες χρήσης – Cathy Potter

Όταν κράτησα το μωρό μου, για πρώτη φορά στην αγκαλιά μου ένιωσα ...

Ο επιμένων νικά; – Cathy Keys

Αξίζει να περιμένουμε, όταν οι άλλοι δεν δίνουν δεκάρα για μας; Οι ...