Home / POINT OF U / Guest Stars' view / Υπάρχουν άντρες; – Αναστασία Κορινθίου

Υπάρχουν άντρες; – Αναστασία Κορινθίου

 

tumblr_l9xa5nnmff1qao0izo1_1280

Αληθινός άντρας!
“Υπάρχει;” ρωτάμε αγωνιωδώς οι γυναίκες στις κουβέντες μας η μια την άλλη.
Ο κάθε άντρας στο γυμναστήριο, στη δουλειά, στο μετρό, στην πολυκατοικία, στο κρεβάτι μας, στη σχολή μας ή και στο αυτοκίνητο δίπλα μας στα φανάρια, θεωρεί πως ναι, είναι άντρας με τα όλα του
Οι γυναίκες πάλι θεωρούμε πως οι άντρες χάθηκαν από προσώπου γης, γιατί δεν μας την πέφτουν αυτοί που θέλουμε όπως θέλουμε, ενώ οι συγκάτοικοι μας στον πλανήτη γη θεωρούν τους εαυτούς τους υποδείγματα αρσενικότητας και αρρενωπότητας, που εμείς ευνουχίσαμε! 
Υπάρχουν άντρες λοιπόν εκεί έξω;
Ναι.
Είσαι άντρας και φαίνεσαι όταν βγαίνεις από το μπάνιο και ΔΕΝ βάζεις ενυδατική κρέμα μετά το ξύρισμα των ποδιών!
Ναι, συμβαίνει και δεν είναι το τραγικό αυτό. Τραγικές είναι οι συμπεριφορές αντρών, οι τόσο πούστικες που σε κάνουν να πιστεύεις πως υπάρχουν γκέι ντόμπροι γιατί παραδέχονται όσα είναι.
Έλα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους!
Αιώνες τώρα εξόριστοι από τον Παράδεισο, με ένα μήλο στο στόμα, ζητάμε μια πτώση ακόμα που να αξίζει τον κόπο για να σωθούμε!
Άντρας λοιπόν δεν είναι αυτός που έχει την τρίχα έξω από το πουκάμισο, ούτε αυτός που μιλάει με το “να ούμε” να πρωταγωνιστεί σε κάθε φράση, ούτε καν αυτός που έχει μπράτσα!
Άντρας είναι αυτός που κάτω από το πουκάμισο του έχει μια καρδιά που χτυπά στον ρυθμό της αγάπης χωρίς φόβο, που μιλά απλά και σε κοιτά στα μάτια, που ξέρει ότι τα χέρια του τα τραχιά από δουλειές είναι που κάνουν την διαφορά!
Ο άντρας ο σωστός έχει τη γυναίκα βασίλισσα!
Ναι, όπως το ακούς! Δεν εκμεταλλεύεται τον φεμινισμό για να κρύψει τα αδύνατα σημεία του! Ο άντρας όταν λέει ‘σε αγαπώ’ το εννοεί και το δείχνει κάθε στιγμή! Την επιβράβευση του επιβήτορα τη βρίσκει στην γυναίκα του, την γκόμενα του και όχι στα ελευθέρας βοσκής τσουλάκια που πολλά κυκλοφορούν ψάχνοντας “κυνηγό” σαν τα πόκεμον.
Ο άντρας κλαίει για ό,τι αξίζει να δίπλα του και δεν τάζει τον ουρανό και τα άστρα, μα μια θάλασσα φουρτουνιασμένη σου δίνει για εγγύηση!
Ο άντρας θέλει τη γυναίκα δίπλα του να στέκεται ισότιμα με αυτόν, ούτε πιο πίσω ούτε πιο μπρος. Δίπλα του, στην ανηφόρα και στην κατηφόρα της κάθε μέρας.
Ο άντρας ο σωστός δεν γίνεται ποιητής και λογοτέχνης πριν την ρίξει στο κρεβάτι για να την ρίξει στα τάρταρα την άλλη μέρα που ούτε καλημέρα δεν θα της χαλαλίσει!
Όχι.
Πριν πει τα λίγα, τα ελάχιστα και μετά την συνομιλία των κορμιών, τότε θα ξεστομίσει τα λόγια της καρδιάς σίγουρος και για το τι έκανε και για το τι είπε!
Ο άντρας χορεύει ζεϊμπέκικο με πάθος, με τσιγάρο στα χείλη και τα μάτια μισόκλειστα στο όραμα ‘εκείνης’.
Ο άντρας ξέρει πως αντρειεύει στα σπίτια με τα κόκκινα φανάρια, εκεί όπου οι πουτάνες πληρώνονται μα σου δίνουν μόνο το κορμί, ποτέ το φιλί τους και για αυτό ξέρει να αναγνωρίζει τη Γυναίκα που αξίζει να σταθεί δίπλα του και να τον τιμήσει από το φιλί της, που δεν αγοράζεται. Εξαργυρώνεται μόνο με ένα μεθύσι Αγία Κοινωνία!
Ο άντρας δεν φοβάται να πει ‘έκανα έρωτα’ στους κολλητούς του γιατί πηδά μόνο εμπόδια που μπορεί να μπουν ανάμεσα σας.
Ο άντρας πίνει ανέρωτο το ούζο, το κρασί και εσένα!
Ο άντρας ο αληθινός δεν θα σε πληγώσει ποτέ…
Ακόμη και αν, αν λέω χρειαστεί να φύγει , θα δώσει τις εξηγήσεις του κοιτώντας τα μάτια σου και όχι τα παπούτσια του!
Ο άντρας ο αληθινός θα ‘λερωθεί ‘ και θα τσαλακωθεί και θα παίξει ξύλο αν χρειαστεί για σένα.
Θα είναι η αγκαλιά του ασφάλεια και ο λόγος του συμβόλαιο.
Θα είναι τιμή σου να σε αγαπήσει άντρας τέτοιος και αυτός για αντάλλαγμα δεν θα ζητήσει τους όρκους σου, μα την αλήθεια σου κοιτώντας γυμνή την ψύχη σου!
Ο άντρας ο αληθινός δεν θα σου πει ψέματα ότι είναι ελευθερος κρύβοντας τη βέρα στην τσέπη, μα λεύτερα θα τα κάνει όλα πουτάνα για να είναι μαζι σου στο Φως, στην καθε μερα και καθε νυχτα σου!
Ο άντρας ο γνήσιος ματώνει κάθε μήνα και αυτός σαν γεμίζει το φεγγάρι και δεν έχει δίπλα του ακομη αυτήν που αγαπά.
Τιμά τον Ρωμαίο, τον Ερωτόκριτο , τον Τριστάνο και τον Ζορμπά!
Τιμά τα ποιηματα που γράφτηκαν για τον έρωτα!
Τιμά τα παντελόνια που φορούν οι ποιητές και οι τρελοί τροβαδούροι.
Δεν σου τάζει τον κόσμο, μα γινεται κόσμος σου.
Δεν πάει με τα νερά σου αλλά ούτε σετ με την τσάντα σου, κοπελιά.
Πάει κόντρα σε όλα και εσύ γουστάρεις την τρέλα του.
Ο άντρας ο αληθινός σε κάνει να ανατριχιάζεις με ένα βλέμμα πριν καν σε αγγίξει και όταν σε αγγίξει ανατριχιάζεις με τα κλειστά του από τη ηδονή βλέφαρα!
Ο άντρας ο αληθινός;
Υπάρχει;
Ναι.
Αν είσαι γυναικά που του αξίζει!

 

 

Comments

comments

About Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου επέστρεψα πάλι μετά από 26 θαλασσινά χρόνια στην Ρόδο της καρδιάς μου! Βλέπεις στον… τόπο του εγκλήματος δεν επιστρέφουν μόνο οι δολοφόνοι αλλά και οι... ποιητές για να καταγράψουν ερωτικά εγκλήματα στα οποία όλοι είμαστε συνεργοί! Με λένε νεράιδα, εγώ νιώθω χαμίνι! Αγαπώ να… αγαπώ και ιδιαίτερα αυτούς που δεν ξέρουν πώς να αγαπιούνται! Αδύνατο σημείο μου που με κάνει δυνατή τα τρία υπέροχα παιδιά μου! Με βρίσκετε στα πιο ασυμβίβαστα στέκια, σε συννεφάκια από «πειραγμένο υλικό» και φυσικά στα βιβλία μου!
x

Check Also

Δεν θέλω άλλο να αντέχω – Αναστασία Κορινθίου

«Ελα τώρα… αντέχεις εσύ, δεν σε φοβάμαι». Το είχα ακούσει μέχρι τώρα ...

Που πάει ο Έρωτας όταν τελειώνει; – Αναστασία Κορινθίου

Πότε έρχεται το τέλος; Τι είναι τελικά αυτό το τέλος μετά το ...