Home / IN & OUT / Το ”Die Hard” θα είναι πάντα η απόλυτη Χριστουγενιάτικη ταινία! – Haris Petruzzo

Το ”Die Hard” θα είναι πάντα η απόλυτη Χριστουγενιάτικη ταινία! – Haris Petruzzo

die-hard-santa

Όταν κάποιος μου λέει ότι το ”Πολύ σκληρός για να πεθάνει” δεν είναι μια Χριστουγενιάτικη ταινία φρικάρω! Oκέι… Κατανοώ ότι υπάρχουν πολλές ταινίες που δεν αγκαλιάζουν το λεγόμενο… πνεύμα των Χριστουγέννων με τον γλυκανάλατο κλισέ τρόπο, αλλά το Die Hard σίγουρα δεν είναι μια από αυτές.

Αντιθέτως μιλάμε για ένα Christmas classic που εδώ και σχεδόν τρείς δεκαετίες έχει πάρει την θέση που του αξίζει ανάμεσα σε άλλες κλασσικές του είδους όπως τα It’s A Wonderful LifeScroogedHow The Grinch Stole ChristmasA Christmas carolNational Lampoon’s Christmas Vacation (λατρεμένο) αλλά και το πιο πρόσφατο… Love Actually (που παίζει βέβαια και στην κατηγορία Άγιος Βαλεντίνος) και γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να βρίσκεται ανάμμεσα στις μόνιμες επιλογές μας αυτές τις Άγιες μέρες!

christmas-eve-1988-nakatomi-plaza-never-forget-die-hard

Ας δούμε ένα προς ένα, έξι (6) αδιάψευστα γεγονότα λοιπόν που το κατατάσσουν σε αυτή την γλυκιά γεμάτη κουραμπιεδόσκονη κατηγορία!

1. Τα γεγονότα της ταινίας λαμβάνουν μέρος την ημέρα των Χριστουγέννων κάτι που είναι πολύ βασικό για την πλοκή της ταινίας.

2. Ο Hans Gruber και οι παρέα των τρομοκρατών που κουβαλάει μαζί του, επέλεξαν αυτή την συγκεκριμένη ημερομηνία για να κάνουν την βρωμοδουλειά τους ακριβώς επειδή το προσωπικό ασφαλείας στο κτίριο της εταιρίας Νακατόμι είναι μειωμένο λόγω εορτών και διακοπών, όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες (βλ.Αστυνομία, FBI), πράγμα που κάνει την δυνατότητα αντίδρασης τους κατώτερη των περιστάσεων!

3. Έχουμε Χριστουγεννιάτικο πάρτυ! Όλοι βρίσκονται σε εορταστική διάθεση και έχουν πιει και μερικά ποτηράκια παραπάνω. Άρα είναι πιο εύκολο για τους τρομοκράτες να έχουν τον έλεγχο της κατάστασης! Έχουμε ήδη δηλαδή την βάση της ιστορίας στημένη σε απόλυτα Χριστουγεννιάτικο σκηνικό! Πάμε τώρα στα ακόμη πιο βασικά!

4. Το ”Die Hard” είναι κυριολεκτικά πλημμυρισμένο με Χριστουγενιάτικες μουσικές και τραγούδια, σε βαθμό που ελάχιστες ταινίες το έχουν καταφέρει, ενώ το πνεύμα των Χριστουγέννων βρίσκεται παντού σχεδόν σε κάθε πλάνο της ταινίας

5. Η ιστορία ξεκινά με τον πιο παραδοσιακό τρόπο για Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Με τον πρωταγωνιστή να ταξιδεύει για να συναντήσει την οικογένεια του, ώστε να περάσουν μαζί τις γιορτές! Τι γλυκόοοο!

6. ο κορυφαίος όμως που κάνει το ”Die Hard” την απόλυτη Χριστουγεννιάτικη ταινία είναι ότι συνδιάζει σχεδόν όλες όσες προ – αναφέραμε ως κλασσικές του είδους!

Ο Hans Gruber είναι ο κατεργάρης… Grinch που θέλει να χαλάσει (στην προκειμένη να ισοπεδώσει) τα Χριστούγεννα όλων μαζί με τους ‘φίλους’ του. Τα κακά ξωτικά!

raw

Ο ήρωας μας, ο λατρεμένος John McClane ίσως να είναι ο George Bailey στο… It’s A Wonderful Life. Καταπονημένος μοιάζει να μην έχει σκοπό στην ζωή. Κατανοεί όμως τα λάθη του σχετικά με την οικογένεια του και τον γάμο του και προσπαθεί να τα κάνει όλα όπως πριν.

Να τα φτιάξει όλα από την αρχή! Θα δώσει την μάχη της ζωής του ώστε να ενώσει και πάλι την οικογένεια του και να σώσει τα Χριστούγεννα όλων! Όπως άλλωστε και ο Chevy Chase στα Χριστούγεννα του τρελού θηριοτροφείου! Ε… αν αυτό δεν είναι η πεμπτουσία μιας Χριστουγενιάτικης ιστορίας, δεν ξέρω τι είναι, ενώ με τους τίτλους τέλους η μαγική φωνή του Vaughn Monroe μας τραγουδά το θρυλικό… Let it snow!!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους… και ελπίζω να στολίσατε τα δέντρα σας αναλόγως όπως εγώ!

15592547_10154950071729708_2126383739_n xmas-die-hard

 

Comments

comments

About Haris Petruzzo

«... Λίγες φορές στην ζωή μου έζησα στιγμές απόλυτης διαύγειας... Όταν για λίγα, ελάχιστα δευτερόλεπτα η σιωπή καταπίνει κάθε θόρυβο... και τότε μπορώ να νίωσω. Νιώθω, παρά σκέφτομαι... και όλα είναι τόσο ευδιάκριτα. Ο κόσμος όλος τόσο ζωντανός. Ένας κόσμος που γίνεται πραγματικότητα. Δεν καταφέρνω να διαρκέσουν πολύ. Γατζώνομαι επάνω τους, μα όπως όλα, ξεθωριάζουν. Έζησα την ζωή μου χάρη σ’αυτές τις στιγμές. Αυτές με ξαναφέρνουν στο παρόν. Τότε συνειδητοποιώ πως όλα έγιναν όπως ήταν γραφτό να γίνουν...» A Single Man
x

Check Also

Tomb Raider: H Αλίσια Βικάντερ είναι η νέα Lara Croft! – Haris Petruzzo

Ξεχάστε ότι γνωρίζατε μέχρι σήμερα! Η Lara Croft που ξέρατε δεν υπάρχει ...

Μοιράστηκαν τα Όσκαρ! Καλύτερη ταινία η παραμυθένια ”Μορφή Του Νερού” – Haris Petruzzo

Σε μια βραδιά όπου όλα κύλησαν ήρεμα, το μαγικό παραμύθι του Γκιγέρμο ...