Home / FASHION ART DECO / Νατάσσα Έξαρχου: Το Κέρδος της Αμφιβολίας

Νατάσσα Έξαρχου: Το Κέρδος της Αμφιβολίας

Τη Νατάσσα τη γνώρισα το 2010. Επτά χρόνια πίσω, δηλαδή, όταν ξεκινούσε το ταξίδι της στον κόσμο της συγγραφής. Ο χώρος, αυστηρά επαγγελματικός. Κι εκείνη, άψογη στη δουλειά της, πρόσχαρη κι ευγενής, επικοινωνιακή κι εύστροφη. Με τον καιρό, αρχίσαμε να μιλάμε περισσότερο.

Τα χρόνια περάσανε, οι δρόμοι μας διαφοροποιήθηκαν και βρεθήκαμε σε διαφορετικά επαγγελματικά μετερίζια. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν το θαύμα τους και κρατήσαμε μια στοιχειώδη επαφή. Τουλάχιστον, μάθαινε ο ένας τα νέα του άλλου. Μέχρι που, πριν μερικές εβδομάδες, μιλήσαμε για το καινούριο της βιβλίο.

Οι απορίες πολλές.

  • Γράφεις βιβλία; Τι εννοείς δεύτερο; Έχεις γράψει κι άλλο; Γιατί δεν μου είπες κάτι;

Κάπως έτσι, έφτασε στα χέρια μου το δεύτερο βιβλίο της. Το κέρδος της αμφιβολίας ο τίτλος και δεν σας κρύβω πως, ήδη από το εξώφυλλο, μου είχε δημιουργηθεί η όρεξη να το διαβάσω. Όπως κάνω με όλα τα βιβλία που πέφτουν στα χέρια μου, δεν ανέτρεξα στο οπισθόφυλλο. Βλέπετε, ελάχιστα μ’ ενδιαφέρει το βιογραφικό του συγγραφέα ούτε δίνω βάση στην περίληψη του θέματος που πραγματεύεται το βιβλίο.

Κάτι περισσότερο από πεντακόσιες σελίδες αναγνώστηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Πρόκειται για ένα βιβλίο που διαβάζεται, αν μη τι άλλο, ευχάριστα. Δημιουργεί εικόνες. Σε ταξιδεύει σε διάφορα μέρη, με πρωταγωνίστρια τη Μαδρίτη (είναι πασιφανής ο έρωτας της Νατάσσας με τη συγκεκριμένη πόλη). Σε γνωρίζει με ανθρώπους. Ετερόκλητους, φαινομενικά, αλλά μ’ ένα κοινό: τη Χριστίνα, η οποία είναι και το κεντρικό πρόσωπο του λογοτεχνήματος.

Γύρω από τη Χριστίνα, περιστρέφονται δύο πρωταγωνιστές. Η λογική επιλογή και ο συναισθηματικός αυθορμητισμός. Ποιος θα κερδίσει στο τέλος; Μην περιμένετε να σας το πω.

Αυτό που μπορώ, με σιγουριά να μοιραστώ μαζί σας, είναι πως πρόκειται για ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε, ένα βιβλίο που κινείται ανάμεσα στις δεκαετίες, τις πόλεις και τις εναλλαγές των συναισθημάτων, μέσω μιας γραφής απλής, ευφάνταστης και δομημένης.

Καλή σας ανάγνωση..

Υ.Γ.: Το βιβλίο «Το κέρδος της αμφιβολίας» της Νατάσσας Εξάρχου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ωκεανός (www.oceanosbooks.gr) και διατίθεται σ’ επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Photo portrait: Costis Hasiotis

Book link:  https://www.facebook.com/ToKerdosTisAmfivolias.NatassaExarchou/

 

Comments

comments

About Νίκος Τσορμπατζής

Μεγάλωσα με το μότο ότι «εσύ, αγόρι μου, πρέπει να πάρεις τα βουνά με τέτοιο μυαλό». Και το έκανα πράξη. Κατοχυρώθηκα ως πτυχιούχος περιβαλλοντολόγος, με τα μεταπτυχιακά μου, τα σέα μου και τα μέα μου και άρχισα να περιδιαβαίνω τις ραχούλες. Έκτοτε, δεν άφησα βουνό για βουνό σε ησυχία. Γιατί, εκτός από την τρέλα, στο βουνό πάει και η ανεμογεννήτρια. Θιασώτης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και με εφαλτήριο τούτη εδώ τη στήλη, θα σας ενημερώνω, καθημερινά, για ό,τι συμβαίνει στο χώρο της οικολογίας και της ενέργειας, μέσα από τη δική μου (προφανώς) οπτική γωνία. Stay in touch, λοιπόν!!!