Home / IN & OUT / Η ρετρό συνήθεια που έγινε λατρεία: Τα καλύτερα μπαρμπέρικα της Αθήνας! – Θανάσης Ξάνθος

Η ρετρό συνήθεια που έγινε λατρεία: Τα καλύτερα μπαρμπέρικα της Αθήνας! – Θανάσης Ξάνθος

to-telefteo-barmperiko-tis-italias-2

Άλλα είναι κρυμμένα μέσα σε στοές, άλλα αχνοφαίνονται σε πεζοδρόμια και  πλατείες. Ξεχωρίζουν από την παλιά εποχή. Αναφέρομαι στα ιστορικά μπαρμπέρικα  που κλέβουν τις εντυπώσεις στην μοντέρνα τους εκδοχή.

Το επάγγελμα του μπαρμπέρη,  έχει τις ρίζες του στο επάγγελμα του μεσαιωνικού κουρέα που διατηρούσε δημόσια λουτρά και περιποιούνταν πελάτες και ασθενείς. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η λέξη προέρχεται από το γαλλικό barbe ([baʀb]), που σημαίνει «γένι», «μούσι». Οι σύγχρονοι Αθηναίοι όχι μόνο τους αποζητούν αλλά κάνουν και μία εποικοδομητική έρευνα για να επιλέξουν το καλύτερο μπαρμπέρικο.   Στην προσπάθεια αυτής της έρευνας συμβάλλουμε κι εμείς, ξεχωρίζοντας τα καλύτερα της Αθήνας και παρουσιάζοντας τα!

 

                            Elephant and Castle (Κολοκοτρώνη 21,  Αθήνα )

1235053_177718975747641_894539558_n

Στεγάζεται σε ένα ιστορικό νεοκλασικό κτήριο, λίγα βήματα πριν την παλιά Βουλή στο κέντρο της Αθήνας. Είναι η αποτύπωση της νέας μόδας στα κομμωτήρια που αρχικά όταν το βλέπεις εξωτερικά σε ελκύει να το φωτογραφίσεις. Μπαίνοντας στο χώρο, ενθουσιάζεσαι από την σπάνια και ιδιαίτερη διακόσμηση του με το ξύλινο στοιχείο να κυριαρχεί. Μία επίσκεψη εκεί, θα σε πείσει!

          Barber’s & Co (Λεβίδου 16, Κηφισιά )

 

919669_379035435546413_1653541320_o

Ο γνωστός για το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του, Κωνσταντίνος Μεγαπάνος, έφερε στο κέντρο της Κηφισιάς έναν προσεγμένο χώρο αποκλειστικά για άντρες. Το Barber’s & Co αποσκοπεί στο να προσελκύσει όλους εκείνους που έχουν ως προτεραιότητα το στιλ και επιζητούν χαλάρωση και περιποίηση. είναι σαν όαση στην κόλαση της πιεστικής σας καθημερινότητας, ο ιδανικός χώρος να χαλαρώσετε, να διαβάσετε την εφημερίδα σας, να πιείτε ένα γρήγορο εσπρεσσάκι πριν τη δουλειά ή ακόμη και ένα γρήγορο ουίσκι  και να παίξετε μπιλιάρδο, ενώ ο Κωνσταντίνος και η ομάδα του σας περιποιούνται από την κορυφή έως τα νύχια.

                        1900 The Barber Shop (Υψηλάντου 35 και Πλουτάρχου, Κολωνάκι)

579191_339286706128232_297407033_n

Ένα παραδοσιακό μπαρμπέρικο με άρωμα Ανατολής ήρθε να αγκαλιάσει τις σύγχρονες ανάγκες της Δύσης. Το 1900 The Barber Shop βρίσκεται χαμηλά στο Κολωνάκι, απέναντι από τη Βρετανική Πρεσβεία, και αποτελεί προορισμό για κάθε άντρα που θέλει να περιποιείται τον εαυτό του με άποψη.

                                  Barber Rules (Εθνικής Αντιστάσεως 23, Χαλάνδρι)

barber_rules

Eίναι το στέκι για όσους είναι ροκ & ρολ, όχι μόνο στη ψυχή – αλλά και στο μαλλί. Κλασικό κουρείο που ειδικεύεται σε παραδοσιακά αντρικά κουρέματα και ξυρίσματα με ζεστή πετσέτα. Οι επιρροές από τα 20s και τα 30ς  είναι έντονες, ενώ τα 2 αδέρφια, ο Κωνσταντίνος και ο Επαμεινώνδας θα σας βοηθήσουν ακόμη κι αν δεν έχετε καταλήξει να βρείτε το… στυλ σας. Στα highlights τα εξαιρετικά προϊόντα τους.  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα 15.00 – 20.00, Τρίτη & Πέμπτη 9.00 – 14.00 & 16.00 – 20.00, Τετάρτη & Σάββατο 9.00 – 15.00 &Παρασκευή 9.00 – 20.00

                                 DON Barber & Groom ( Αμερικής 16)

32

Ένας χώρος που υποδέχεται το σύγχρονο άντρα που θέλει να ξεχωρίζει και να καλομαθαίνει τον εαυτό του, σε ένα χώρο που συνθέτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το vintage με τη μοντέρνα αισθητική. Στην ουσία το DON είναι το πρώτο σύγχρονο αντρικό κομμωτήριο που αναβιώνει το κλασικό κουρείο και το εμπλουτίζει με καινοτόμες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις ανάγκες του άντρα του σήμερα.

                             Κουρείο Μάκη Ρόμπολα (Εξάρχεια)

139462610_1426523397

Ιστορικό μπαρμπέρικο στην περιοχή των Εξαρχείων, από τα παλαιότερα της Αθήνας που λειτουργούν έως και σήμερα. Ο διάσημος κουρέας των Εξαρχείων, Μάκης Ρόμπολας, έχει κουρέψει και περιποιηθεί χιλιάδες σπουδαίες προσωπικότητες της χώρας μας κι όχι μόνο. Μπαίνοντας στο κουρείο του μυρίζεις αρώματα ιδιαίτερα και νιώθεις ότι παίζεις σε παλιές ελληνικές ταινίες.  Σήμερα, 46 χρόνια από όταν πρωτολειτούργησε (1968), πέραν της αύρας του παρελθόντος που “κουβαλά” και μεταδίδει, αποτελεί σημείο-σταθμό για ανθρώπους που το εμπιστεύονται από γενιά σε γενιά.

Comments

comments

About Θανάσης Ξάνθος

Λάτρης της Θεσσαλονίκης, της σοκολάτας και του θεάτρου. Θα τον βρεις με μια μαύρη τσάντα να περιπλανιέται στους δρόμους της πρωτεύουσας κάνοντας ρεπορτάζ ή παίρνοντας συνεντεύξεις. Αγαπημένο του μότο: Χαμογέλα η ζωή είναι μια τρέλα.
x

Check Also

Γνωστές περιοχές της Αθήνας: Τι σημαίνουν άραγε;

Αθήνα. Μια πόλη που όπως μας είναι γνωστό, φέρει στο όνομα της ...

Αναφιώτικα: Βολτάροντας στην πιο γραφική συνοικία της Αθήνας! – Θανάσης Ξάνθος

Είναι μία συνοικία γνωστή σε όλους μας.  Ερχόμαστε σε επαφή μαζί της ...