Home / FASHION ART DECO / Bookwaves / Αρσέν και Φαντομά: Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου – Αποκλειστική συνέντευξη!

Αρσέν και Φαντομά: Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου – Αποκλειστική συνέντευξη!

Συνέντευξη στον Pawnd. Daniel Pawnd!

 

Γεια σας αγαπητοί αναγνώσται!

 

Σήμερα ο Daniel Pawnd – Agent Double Miow Seven έχει δύο εκλεκτούς καλεσμένους. Που έχουν τέσσερα πόδια. Και μουσούδα. Και τρίχωμα!

Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζω τον ιδιωτικότατο Αρσέν και την καρακαλόνα Φαντομά!

  • Κύριε Αρσέν θα ξεκινήσω με την κυρία της παρέας, αν δεν έχετε αντίρρηση.

ΑΡΣΕΝ: Έχω και παλαέχω. Σα φύγω αν ζεν μιλήσω πλώτος και πολύ πλώτος!

  • Συγγνώμη, βρε Αρσέν μου. Αλλά είναι οι τύποι, καταλαβαίνεις… Λοιπόν. Αγαπητή Φαντομά: μίλα μου λίγο για σένα. Πώς περνάει τη μέρα της μια καλλονή; Έχεις αγόρι; Πότε θα έρθεις Ελλάδα να βγούμε για ένα ποτάκι, σούσι, μπακαλιαράκια και τσίπουρο, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι σου – εμένα; Συγγνώμη, παρασύρθηκα από τα λάγνα μάτια σου.

ΦΑΝΤΟΜΑ: Είμαι πγιγκίπισσα της Πγάγας, και το μέλλον μου είναι να καθίσω ξανά στον θγόνο μου. Η μικγή και ταπεινή Ελλάς θα είναι ο τόπος των θεγινών διακοπών μου. Ίσως χτίσω και ένα μικγούλι κάστγο εκεί. Δεν ξέγω. Θα δω. Όσο για τσίπουγα, μπακαλιαγάκια, λακέγδες, ταγαμά και τέτοια, πφφφ… δεν τα βάζω στο στόμα μου. Πγος Θεού. Επίσης… δεν λέω, καλός είστε, monsieur Daniel, αλλά… αλλά κάπως ταπεινής καταγωγής, αν μου επιτγέπετε. Μπογείτε πάντως να μου κάνετε καντάδα. Όσες καντάδες θέλετε. Δεν θα σας ακούω, αλλά αυτό είναι καλό για εσάς. Έχω πολύ αυστηγό γούστο.

 

ΑΡΣΕΝ: Όσι.

  • Έλα, βρε Αρσέν, μην κάνεις έτσι!

ΑΡΣΕΝ: Ό,τι σέλω σα κάνω! Ζόσηκε ο λόγος στην αζελφή μου, που ζεν ξέλουμε από πού βαστά η θκούφια της. Ενώ εμένα ξέλουμε. Εν πάθη πελιπτώθει, το μπιμπλίο ΜΟΥ με τις ζωγλαφιές της κυλίας Ναταλίας είναι νουάλ σκανζιναβικό και ντετετιβιστικό σλίλελ, σαν του Γιο Νέδμπο, του συναζέλφου, με ζιάφολες υποσέσεις ντετετιβιστικού χαλακτήλα τις οποίεθ και λύνω μετά από έλευνα και πολλή έλευνα, και με χτυπήματα δίου-δίτσου και καλάτε — αναλόγωτ τις ανάγκες. EDIT: Υποσέσεις που τις λύνω μόνοθ μου, εννοώ. Η Φαντομά παίδει επικουλικό λόλο. Είναι ο Γουάτσον μου, ενώ εγώ είμαι ο Σέλοκ Χολμς. Την έχω απλώθ για να κλατάει θημειώθεις, να θηκώνει τα τηλέφωνα και για να φέλνει τους καφέδες.

 

  • Σε τι ηλικίες απευθύνεται;

ΑΡΣΕΝ: Σε όλετ.

 

  • Σε όλες-όλες;

ΑΡΣΕΝ: Ναι, μπα, γιατί; Σε όλετ-όλετ. Από εφτά χλονών και πάνω. Αλλά και κάτω από τα εφτά να είναι κανένα παιζί, ζεν πειλάζει. Ζεν σα ζητήσω ταυτότητα. Χοχό, είπα καλό, με παλαζέχομαι.

 

  • Φαντάζομαι ότι πρόκειται για τον πρώτο τόμο από μία σειρά μυστηρίων;

ΑΡΣΕΝ: Φυθικά και πολύ φυθικά. Οι πελιπέτειέθ μου είναι πολλές, και σα χλειαστώ μία σειλά τόμων για να τις γλάψω. Το ζέτελο βιβλίο σα κυκλοφολήσει τον Φεμπλουάλιο. Και εκεί αντιμετωπίδω —κλατιέστε;— ένα φάντασμα. Πλαγματικό, όχι πθεύτικο. Είναι ακόμη πιο σλίλελ ο ζέτελος τόμος. Νουάλ σκανζιναβικό και ντετετιβιστικό σλίλελ τλόμου. Γιατί; Επειζή μπολώ.

 

  • Αρσέν εκτός από ιδιωτικότατος, είσαι και συγγραφέας πλέον. Πώς τα προλαβαίνεις όλα; Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;

ΑΡΣΕΝ: Ήμουν από μικλός στο συγγλαφικό πεζίο και στο λογοτεχνικό λειτούλγημα, αλλά έγλαφα κυλίως λομάντζα, καμποΐστικα, οζηγούς μαγειλικής και θονέτα. Είζα όμως ότι το κοινό μου ανυπομονούθε να ζιαβάσει τις πελιπετειώζεις πελιπέτειές μου και ενέζωσα. Πλέπει να ακούμε το κοινό μαθ εμείς οι καλλιτέχνετ. Γι’ αυτό και εγώ το ακούω, και το ανταπώ.

 

  • Η Φαντομά σε ποιο βαθμό έχει συμβάλει σε αυτό το συγγραφικό εγχείρημα; Αποτελεί έμπνευση για σένα; Μα δεν είναι μία θεά;

ΑΡΣΕΝ: Τλεις ελωτήσεις μαδί; Μάλιστα… Καλώθ, ας απαντήθω: σε μηζέν, όσι, όσι θτον κύβο.

 

  • Παπαπά, τι σκληρός που είσαι… Φαντομά, πώς είναι να δουλεύεις με ένα celebrity; Περίγραψε μας τη σχέση σου μαζί του. Αν δεν σου φέρεται καλά θα έρθω στην Πράγα να λογαριαστούμε (ακούς εκεί να ενοχλεί το κορίτσι μου).

ΦΑΝΤΟΜΑ: Ο αδεγφός μου είναι λίγο… χμ… ιδιαίτεγος, αλλά δεν δίνω σημασία. Είναι μικλός και ανώλιμος. Πγοσωπικά, είμαι πολύ απασχολημένη με το θέμα της κατάκτησης της Πγάγας, της Βοημίας και της Μογαβίας. Και με τον καλλωπισμό μου. Μία πγιγκίπισσα σαν εμένα πγέπει να είναι πάντοτε σενιαγισμένη και στην τγίχα. Δεν έχω χγόνο για να ασχολούμαι με τις ιδιοτγοπίες τού καθενός…

 

  • Πρόσφατα μετακομίσατε από τη Θεσσαλονίκη στην Τσεχία. Πώς ήταν η περίοδος της προσαρμογής για εσάς; Πού το διασκεδάζετε πιο πολύ; Σας λείπει η μαμά-πατρίδα; Κι αν ναι, τι σας έχει λείψει πιο πολύ; Θα ξαναγυρίζατε; Φαντομά γύρνα πίσω, νιώθω έναν έρωτα αγνό, και κάποιες φορές μέσα στο χρόνο όχι και τόσο αγνό, αλλά κυρίως αγνός είναι. Γύρνα… σε λίγο καιρό θα πάω για στείρωση. Συγγνώμη συγκινήθηκα. Πείτε τα εσείς να σκουπίσω λίγο τα δάκρυα για την ξενιτιά, που μου έκλεψε τη μοναδική μου αγάπη.

ΑΡΣΕΝ: Είχα επισεωλήσει στο ίντελνετ την Πλάγα και ήλσα πλοετοιμαδμένος. Είμαι αλκετά γνωστός και εζώ και ζεν είχα πλόβλημα πλοσαλμογής. Ζιασκεδάζω στο πάλκο Κάμπα ζίπλα στο ποτάμι, και στον λόφο Πέτλδ… Πέτρλ… Πέτλιν… σε ένα λόφο τέλοθ πάντων, και σε ζιάφολες περιπολίες που κάνω για να βλω μοχθηλούς. Η πόλη είναι γεμάτη μοχθηλία, υγλασία και ομίχλη, και επομένωτ έχω πολλή ζουλειά να κάνω. Επίθηθ, απαθχολούμαι με συζητήσεις με τον Τσέχο εκζότη μου, που είναι Τσέχος και μιλάει τσέχικα. Και τα τσέχικα ζεν είναι το φόλτε μου. Αλλά αυτό σα σου το πω άλλη φολά, σε αποκλειθτική αποκλειθτικότητα στο Kith My Glass. EDIT: Α, τι μου λείπει; Το πιτόγυλο πίτα γύλος!

 

ΦΑΝΤΟΜΑ: Δεν απαντώ, με πγοσβάλλετε. Για ποιαν με πεγάσατε, αγαπητέ, και μου μιλάτε για στειγώσεις; Oh, mon dieu! Είμαι μία αγιστοκγάτισσα. Κγατώ απευθείας από τον Κάγολο τον Τέταγτο.

 

ΑΡΣΕΝ: Ποιον τέταλτο, μωλέ; Στο ιθόγειο μένουμε αφού!

 

  • Χμ, καλά. Κατάλαβα… Λοιπόν; Πότε κυκλοφορεί το βιβλίο σας; Το αναμένουμε με αμέτρητη αγωνία!

ΑΡΣΕΝ: Τη Ζετέλα 16 του μηνός Οκτωβλίου. Από το βλάδυ της Κυλιακής 15 Οκτωβλίου σα ζημιουλγησούν μεγάλες ουλές (όχι σαν της αζελφής μου) έξω από όλα τα μπιμπλιοπωλεία. Ένα πλάγμα είναι σίγουλο και πολύ σίγουλο, κύλιε πώς-σας-είπαμε: σα γίνει χαμός. Χαμός πλαγματικός!

 

  • Αρσέν και Φαντομά, υπεροχότατη και πολύ σεξ σύμπολ, πολύ χάρηκα που τα είπαμε λίγο. Θα περιμένω να σας διαβάσω και ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα. Φαντομά, γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα!

 

Comments

comments

About Daniel Pawnd

My name is Pawnd... Daniel Pawnd. Όσοι διακρίνετε ομοιότητες με τον Daniel Craig, έχετε τα δίκια σας. Είμαστε και οι δύο μυστηριώδεις, γοητευτικοί, με ξανθό τρίχωμα. Γι αυτό άλλωστε με βάφτησε η μαμά μου Daniel. Εγώ βέβαια είμαι λίγο πιο όμορφος, και έξυπνος αλλά ας μην το κάνουμε και θέμα. Γεννήθηκα λίγο διαφορετικός από τους υπόλοιπους ανθρώπους, πιο τριχωτός, αλλά με υπέροχα αυτιά και εξαιρετικό μουσούδι. Η αποστολή μου σε αυτή τη ζωή αισθάνομαι ότι είναι να δώσω κάποιες εξηγήσεις στους ανίδεους για τα ανεξιχνίαστα μυστήρια, που βασανίζουν τούτο τον πλανήτη. Γι αυτό να με διαβάζετε. Έχετε να μάθετε πάρα πολλά κοντά μου, ώστε να γευτείτε λίγο από την υπεροχή, αλλά και τη μοναξιά της εξαιρετικής ευφυΐας μου!