Home / POINT OF U / Editors' view / Τραπεζικοί και Φαρισαίοι – Απόστολος Καζάκος

Τραπεζικοί και Φαρισαίοι – Απόστολος Καζάκος

 

1669005-korupcja-657-323

Το άκουσες; Όχι ακόμη; Λίγο να προσέξεις, άνοιξε τα αυτιά σου, θα το ακούσεις, άνοιξε τα μάτια σου και θα το δεις.

Για μια ακόμη χρονιά οι τράπεζες, ναι ρε φίλε οι τράπεζες επιβραβεύουν τους αριστούχους μαθητές.

Ποιες, οι τράπεζες ρε! Ένα πανηγύρι διαρκείας 14 χρόνων τώρα. Απ’ έξω τα ωραία ονόματα που έτσι και τα πιάσεις στο στόμα σου βρωμίζει η ψυχή σου κι από μέσα μπουκωμένα σε βρώμικο χρήμα με τη μπόχα τους να πνίγει ολόκληρη τη χώρα.

Η αλά καρτ αλληλεγγύη, η υποκρισία για να μη σπιλωθεί  η εικόνα τους, η κοινωνική ευαισθησία, ποιών, των τραπεζών να πετάνε μερικά ψωροευρώ στους αριστεύσαντες ενός σάπιου συστήματος, ένα δήθεν φιλικό χτύπημα στην πλάτη για να προχωρήσουν, να διατηρήσουν τα 18άρικα ένα ετοιμόρροπο μέλλον.

Συγχαρητήρια στα παιδιά που ξεχώρισαν, ναι κανείς δεν το αμφισβητεί, αλλά οι έπαινοι από ποιους έρχονται; Από τις τράπεζες, που ρήμαξαν τον τόπο και πλειστηριάζουν τα σπίτια των συνομήλικων συμμαθητών τους, αρπάζουν τη σύνταξη των παππούδων τους, χρεοκόπησαν το μαγαζί των γονιών τους.

Μερικά ευρώ στους έφηβους, στάθηκαν τυχεροί αυτοί, πήγαν τα φροντιστήριά τους, έκαναν τα ιδιαίτερα τους και το λεωφορείο για το ιδιωτικό σχολείο να περιμένει καθημερινά, ακριβώς στην ώρα του. Στη διαδρομή για το σχολείο προσπερνούν κάτι άλλα σχολεία, αόρατα, με πεινασμένους συνομήλικους, ξενυχτισμένους να πασχίζουν να καλύψουν την ύλη, μόνοι με μια λάμπα για οικονομία αφού ο απλήρωτος για ένα χρόνο μπαμπάς ίσα που τα βγάζει πέρα με τα 20 ευρώ που του έμειναν στην τσέπη ως το τέλος του μήνα. Εύχεται να μπορέσει να κάνει πάλι κανένα μερεμέτι αύριο, θα πάρει και τον μικρό για βοηθό να μαθαίνει κιόλας και όσο για τα μαθήματα, ας περιμένουν.

Μερικά ευρώ, ένα βραβείο με τις κάμερες να καλύπτουν το γεγονός, τα έντυπα να το υπενθυμίζουν με ολοσέλιδες καταχωρίσεις, έτσι είναι, λίγα ευρώ στον πιτσιρικά, ολόκληρος κωδικός για την προβολή από ΜΜΕ και στο τέλος όλοι μένουν ικανοποιημένοι με το ανθρώπινο πρόσωπο των τραπεζών που γράφουν στα παλιά τους παπούτσια δικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους, δανείζονται με μηδενικό επιτόκιο και δανείζουν με 5%, 15% και όσο γουστάρουν ρε φίλε ναούμε, λογαριασμό θα δώσουν στα 230.000 παιδιά που “ζούν” στην Ελλάδα με μηδενικό εισοδημα!

800 ευρώ, κοντολογίς το εισόδημα δύο μηνών για κάποιους, τους τυχερούς, για άλλους τόσους τα λεφτά αυτά θα τα πάρουν από την μερική απασχόλησή τους για 4 ακόμη και 8 μήνες, για μην αναφέρω τα σπίτια που για ένα τέτοιο ποσό βγαίνουν στο σφυρί!

Ας είναι όμως, οι άριστοι κόπιασαν, κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί, χαλάλι το νέο μοντέλο κινητού που θα τους εξασφαλίσει αυτό το βραβείο και με τα ρέστα τραπέζι στα μπουζούκια, γιατί εκεί θα καταλήξουν τα φράγκα, μη γελιόμαστε. Όποιος θέλει πάμε και στοίχημα. Oι selfies στο Instagram θα σε διαψεύσουν. Καλού-κακού κατέβασε και αποθήκευσε το υλικό να ξέρεις από ποιους να το περιμένεις, δεν θα είναι πρώτη φορά, τώρα έχεις μάθει, ή όχι ακόμη;

Να είμαστε καλά και του χρόνου πάλι, και οι τράπεζες καλύτερα.

 

Comments

comments

About Απόστολος Καζάκος

Γράφω, ένα αδιάκοπο σβήσε-γράψε,τα έχω κάνει όλα χάλια και η ζωή γράφει ανορθόγραφα το όνομά μου. Μου έχουν πει ότι δεν καταλαβαίνουν αν μιλάω σοβαρά ή όχι στα επιτουργήματά μου, άρα χρειάζεται μια δεύτερη ανάγνωση πριν σου πετάξω : «εγώ στα έλεγα». Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι εμένα με ενδιαφέρει τι θέλεις να μου σερβίρεις. Η δυσανεξία μου στην βλακόζη και στις φίρμες είναι δεδομένη.
x

Check Also

Μάνα – φύλακας άγγελος ενός ξεχωριστού παιδιού – Εφη Καραγιάννη

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη είναι η μέρα που γιορτάζουν όλες οι ...

Εντυπωσιακές εικόνες, περίεργοι ήχοι από από την Γη ως τα πέρατα του σύμπαντος (Βίντεο)

Πανέμορφες εικόνες, μυστήριοι ήχοι από τα βάθη των ωκεανών, την πιο απομακρυσμένη ...