Home / IN & OUT / Το KissMyGrass πάει θέατρο και βλέπει: Το 3% της Βίλης Σωτηροπούλου

Το KissMyGrass πάει θέατρο και βλέπει: Το 3% της Βίλης Σωτηροπούλου

3%_22_1_17-2

Ti είναι ‘’ Τo 3%’’ ?  Ένα παραμυθι σκληρό. Eιρωνικό. Με ανάσες διαφυγής..

Πολλές φωνές βοώντων ανα την γή..

Μια επανάληψη στην Ιστορία…

Το καθρεφτισμα ενός κόσμου βουερού, έγκλειστου κι αποπροσανατολιστικού..

Ένα οδοιπορικό ανάμεσα στην Δυστοπία και την Ουτοπία, ενα τσιγαρο δρόμος, αν τον αφουγκραστούμε..

Βίλλη Σωτηροπούλου

Σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας που θυμίζει παλιό αρχοντικό, στο “Ειλισσός”, μεταφερόμαστε για 90 λεπτά στο 2040 μΧ. Εκεί παρακολουθούμε από την κλειδαρότρυπα τη ζωή της “ανελεύθερης” Ξένιας η οποία εκτίει την ποινή της όντας φυλακισμένη μέσα στο σπίτι. Η οικογένεια της, “οι ελεύθεροι”, ζουν σε κοντέινερ ενώ η ίδια η πολιτεία της στερεί το γιο της αφού τα 10χρονα παιδιά εξαιρετικής ευφυίας μεταφέρονται στο εξωτερικό και ο γιος της είναι ένα από αυτά. Απαγορεύεται να βγει έξω αφού αν δεν την πυροβολήσουν οι “φύλακες” θα το κάνει κάποιος “γείτονας” μιας και επιβραβεύεται με αυτό. Η ανθρώπινη ζωή υποβιβάζεται και γίνεται ένα “extra bonous”.

Η Ξένια συνδέεται μέσω skype με τη μετανάστρια Μελίνα. Για πρώτη φορά στα θεατρικά δρώμενα ηθοποιοί παίζουν με τη βοήθεια του διαδικτύου από τον τόπο διαμονής τους. Έτσι κάθε Κυριακή συνδεόμαστε απευθείας με Αγγλία (Στέλλα Τροκανά) και κάθε Δευτέρα με Γαλλία (Αθηνά Αξιώτου) ενώ και τις δύο μέρες  μια τρίτη χώρα μπαίνει στο παιχνίδι: η Ελβετία (Γιώργος Νάσιος).

Ένα πολιτικό έργο επιστημονικής φαντασίας όπου μια σουρεάλ κατάσταση είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Για πρώτη φορά στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα, συγκεκριμένος ρόλος ενός έργου βρίσκεται σε άλλη χώρα, εκεί που βρίσκεται και ο ηθοποιός που τον υποδύεται και ο οποίος συνδέεται απ’ ευθείας με την ελληνική Σκηνή.

3%_22_1_17-7

Λίγα λόγια για το έργο:

Μεγάλη Γερουνία – New Ellana- Αγγλετέρια – Γαλάτια – Γηραία Νευρώπα εν έτει 2040 μ.Χ

Ζούμε σε μια περίοδο όπου οι “κακοί” είναι στις φυλακές, οι “ανελεύθεροι” ζουν εγκλωβισμένοι σε ένα σπίτι και παρακολουθούνται απο κάμερες ενώ οι “φίλοι” τους είναι στην ουσία οι “φύλακες” τους. Οι “ελεύθεροι” ζουν σε κοντέινερ και τα έξυπνα παιδιά απομακρύνονται από τη New Ellana σε χώρες του εξωτερικού. Την ξηρά απο τη θάλασσα χωρίζει ένα τοίχος

Η Ξένια, φυλακισμένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι, βλέπει τη θάλασσα μόνο μέσα από μπουκαλάκια που της φέρνει η “Φύλακας” της η οποία εκτός των άλλων της μαθαίνει και χορό. Έχει δικαίωμα να δει την οικογένεια της μόνο μια φορά το μήνα ενώ για αυτήν το φως του ήλιου είναι πλέον ένα μακρυνό όνειρο.

Στον έξω κόσμο οι σκουπιδοφάγοι καθαρίζουν τους δρόμους από τους άστεγους, οι χαφιέδες κάνουν ψυχανάλυση, οι εκλογές που γινονται μια φορά το χρόνο είναι ένα ατελειωτο πάρτυ ενώ όλη η ζωή της ανθρωπότητας πλεον γκουγκλάρεται.

Μια site specific παράσταση όπου το ίδιο το σπίτι καθίσταται θέατρο για τις ανάγκες του έργου.

3%_22_1_17-12

 

Κείμενο: Bίλη Σωτηροπούλου

Σκηνοθετική ομάδα : Ροζαμάλια Κυρίου, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βίλη Σωτηροπούλου

Ηθοποιοί: Αθηνά Αξιώτου (Παρίσι), Μίνα Λαμπροπούλου, Πασχάλης Μερμιγκάκης, Βίλη Σωτηροπούλου (Ελλάδα), Στέλλα Τροκάνα (Αγγλία), Γιώργος Νάσιος (Ελβετία).

Σκηνογραφία : Ανδρομάχη Μοντζολή

 

*Ευχαριστούμε πολυ τον κο Βασίλη Κρητικό για τις φωτογραφίες!!

Comments

comments

About Άννα Μουσογιάννη

Μότο μου: Αμαρτία είναι να μην ονειρεύεσαι, να μην ερωτεύεσαι, να μην γελάς, να μην κάνεις τρέλες…να μην είσαι ο εαυτός σου!! Λατρεύω το διάβασμα, τη μουσική, τη γυμναστική, τις προκλήσεις και τους ανθρώπους που με κάνουν να χαμογελώ! Μου αρέσει να μαθαίνω, να ανακαλύπτω και να εξελίσσομαι. Γι αυτό οι σπουδές και τα σεμινάρια για μένα δεν τελειώνουν ποτέ. So, I keep walking! Πώς θα με χαρακτήριζα; Συναισθηματική ρεαλίστρια! Όταν αυτά τα δύο μαλώνουν –κάτι που συμβαίνει συχνά- εγώ γράφω!
x

Check Also

Φυγάς… – Άννα Μουσογιάννη

    Ό,τι ονειρεύτηκα τόσα και τόσα βράδια, Ό,τι πεθύμησα με τόση ...

Η δύναμη μέσα στην αδυναμία κρύβεται! -Άννα Μουσογιάννη

“Βαρέθηκα να είμαι δύνατή” φώναξε με λύσσα την ώρα που έκλεινε την ...