Home / LIFE / Το σώμα σου ανήκει σε εσένα. Οι κριτικές μόνο σε αυτούς που τις κάνουν…

Το σώμα σου ανήκει σε εσένα. Οι κριτικές μόνο σε αυτούς που τις κάνουν…

 

Νατάσσα Μανίτσα

Είναι πραγματικά ευτυχές εκεί που κάνεις αμέριμνο browsing, να πέφτεις επάνω σε καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν την τέχνη τους για να περάσουν μηνύματα.

Σήμερα σε μεγάλο σαιτ της Ελλάδας έγινε ολόκληρο θέμα με τίτλο θρίλερ, επειδή βουλευτής της Δημάρ έδειξε στη Βουλή λίγο γονατάκι:

 dimar1_0

Ο τίτλος: Βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ σε έξαλλη πόζα με σούπερ μίνι αναστατώνει τους φωτορεπόρτερ της Βουλής.

Ξυδάκια στους φωτορεπόρτερ, ηρεμιστικά στους ανεγκέφαλους και σε όσους σοκάρονται τόσο, ώστε να ανεβάσουν μια τέτοια μπαρούφα στα διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας μια γυναίκα βουλευτή με τόσο απαράδεκτο τρόπο!

Πάνω που άρχιζα να φορτώνω με τον ηλίθιο καθωσπρεπισμό άσχετων λιγούρηδων, ήρθε αυτή η σελίδα να με φέρει στα ίσια μου. Να με κάνει να πιστέψω ότι αν και πρέπει να την ψάχνεις πολύ, τελικά υπάρχει ελπίδα…

Υπάρχει ελπίδα να ξεπεράσουμε κάποια στιγμή τις ηλίθιες προκαταλήψεις μας, τα κολλήματα του εγκεφάλου, τα στερεότυπα που ανακυκλώνουμε για λίγα κλικ παραπάνω…

Η Carol Rosetti είναι καλλιτέχνης από την Βραζιλία. Η σελίδα της στο facebook, είναι γεμάτη από σχέδια με μηνύματα που δεν προωθούν μόνο την ιδέα της θετικής ματιάς προς το σώμα μας, αλλά και αποτελεί μια έντονη διαμαρτυρία ενάντια στην συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια που βάζει τις γυναίκες σε τριπάκια ελέγχου του σώματός και της συμπεριφοράς τους.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια: ” Δε μπορώ να αλλάξω τον κόσμο μόνη μου. Απλά με ευχαριστεί να γνωρίζω πως η δουλειά μου έχει ωθήσει κάποιους ανθρώπους προς την αναθεώρηση των προτερημάτων τους και των προνομίων τους, ώστε να αρχίσουν να κατανοούν και να σέβονται και τους άλλους γύρω τους”.

 

144-620x 134-620x 184-620x 46-620x 105-620x 74-620x 83-620x 93-620x 64-620x 116-934x 53-620x 115-620x 163-934x 174-620x 124-934x 218-620x 153-620x 34-620x

 

Δυστυχώς τα στερεότυπα και ο σεξισμός καλά κρατεί, όπως και η δυσανεξία σε οτιδήποτε διαφορετικό. Σαφώς και η τάση να κρίνουμε με ιδιαίτερη αυστηρότητα όσους διαπράττουν αμαρτίες διαφορετικές από τις δικές μας, δεν πρόκειται να σταματήσει με κάποια ωραία και ρομαντικά μηνύματα.

Ωστόσο, εκεί που υπάρχει άχρηστη πλύση εγκεφάλου από όλα τα αρνητικά, το να βρίσκουμε και να προμοτάρουμε και κάτι θετικό, έτσι και για αλλαγή, αποτελεί μια μικρή όαση απελευθέρωσης, μέσα στην έρημο της σύγχυσης που μπαίνουμε συχνά άθελά μας και μηχανικά. Μας κάνει να ξεκολλάμε, να αλλάζουμε, ίσως αργά, μα ελπίζω, ουσιαστικά… Και κυρίως να αποφασίζουμε εμείς για εμάς, αφήνοντας πίσω τις κριτικές τρίτων που μόνο στόχο έχουν την τσουβαλοποίηση ανθρώπων που ενώ γεννιούνται διαφορετικοί κάνουν τα αδύνατα δυνατά, με εμμονή και επιμέλεια… να πεθάνουν ίδιοι.

Comments

comments

About Νατάσσα Μανίτσα

Δηλώνω λάτρης του ραδιόφωνου, των σοσιαλ μίντια και γενικά ό,τι αποτελεί μορφή επικοινωνίας. Μετά τις σπουδές μου στην Φιλοσοφική με εξειδίκευση στην Ψυχολογία ακολούθησαν Μετάφραση και Βρετανικός Πολιτισμός, και τα πρόσφατα κομμάτια στη συλλογή μου είναι ένα Digital & Social Media Marketing Diploma αλλά και ένα Master στη Σχολική Ψυχολογία. Ασχολούμαι με παρουσιάσεις, σεμινάρια, εκδόσεις, αρθρογραφία, αρχισυνταξία, ραδιοφωνικές εκπομπές... και πάντα έρχομαι σε δύσκολη θέση να απαντήσω επακριβώς στην κλασική ερώτηση: "Με τι ασχολείσαι;" Μάλλον με τα πάντα, απ' όσο θυμάμαι...
x

Check Also

Η επίμονη κηπουρός – Νατάσσα Μανίτσα

“Τελικά, την έχεις κάνει κλώνο σου” μου είπε ο Αλέξανδρος, που κάνει ...

Το κόκκινο σημειωματάριο και κάτι σουρεάλ ιστορίες – Νατάσσα Μανίτσα

Ήταν από εκείνες τις φορές που ξυπνάς ανεξήγητα 3 και κάτι τα ...