Home / GRASS PRESS / Το πρώτο ξενοδοχείο για διακοπές… στο διάστημα!

Το πρώτο ξενοδοχείο για διακοπές… στο διάστημα!

Οι διακοπές μπορεί να αποκτήσουν σε λίγα χρόνια μια τελείως διαφορετική έννοια, καθώς κάποιοι που διαθέτουν τα προαπαιτούμενα χρήματα θα μπορούν να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο στον ουρανό και όχι στη γη!

Αν νιώθετε πως η γη… δε σας χωράει, ή απλά θέλετε να απολαύσετε μερικές βραδιές δίπλα στα… αστέρια, κάντε μόνο λίγη ακόμη υπομονή: Η ρωσική εταιρεία Orbital Technologies σχεδιάζει να ανοίξει έως το 2016, το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο στην ιστορία.

Το διαστημικό ξενοδοχείο ή «Εμπορικός Διαστημικός Σταθμός», όπως ονομάζεται επίσημα, θα αιωρείται περίπου 400 χλμ. πάνω από τη γη και θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι επτά άτομα κάθε φορά. Για τη διαμονή σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβληθούν σε ειδική εκπαίδευση που μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες, ανάλογα με τον τύπο του διαστημικού σκάφους που θα πραγματοποιήσει την πτήση προς το ξενοδοχείο. Η εταιρεία ενημερώνει ότι η διαμονή μπορεί να κυμαίνεται από τρεις ημέρες, έως έξι μήνες.

Space2

Ένα σκάφος… αναψυχής, στο διάστημα!

Εφόσον επιλέξετε να κάνετε διακοπές στο διάστημα σίγουρα θα ζήσετε μοναδικές εμπειρίες, αλλά πώς θα περνάτε το χρόνο σας εκεί; Η αλήθεια είναι πώς δεν έχετε και πολλές επιλογές, εκτός από το να βλέπετε τηλεόραση ή να σερφάρετε στο Internet!

«Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το έδαφος», λέει ο Sergey Kostenko, Διευθύνων Σύμβουλος της Orbital Technologies. «Το μενού θα επιλέγεται από τους πελάτες πριν το ταξίδι τους στο διάστημα και το φαγητό θα ετοιμάζεται στο έδαφος και θα αποστέλλεται στο διάστημα, ως ξηρά τροφή». Ξεχάστε λοιπόν τα αυθόρμητα τσιμπολογήματα στη μέση της νύχτας! Επίσης, δεν θα υπάρχει ντους, αλλά θα μπορείτε να καθαρίζεστε με υγρά μαντηλάκια και δε θα υπάρχει δυνατότητα κατανάλωσης αλκοόλ, επειδή απαγορεύεται στο σκάφος.

Space4

Ωστόσο, ο Kostenko λέει ότι ελπίζει το διαστημικό ξενοδοχείο να αποτελέσει μια ενδιάμεση στάση για επανδρωμένες πτήσεις γύρω από το φεγγάρι, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για ημερήσιες εκδρομές στην αθέατη πλευρά της Σελήνης και πίσω.

Η επικερδής διαστημική βιομηχανία

Η Orbital Technologies σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ρωσικά διαστημόπλοια και πυραύλους για τη μεταφορά επιβατών και εργαζομένων στο διαστημικό ξενοδοχείο, αν και δεν αποκλείει τη χρήση άλλων επανδρωμένων διαστημοπλοίων, κατασκευασμένων στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Κίνα.

Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει το πόσο θα κοστίζει η διαμονή στο εντυπωσιακό ξενοδοχείο, αν και η ρωσική κυβέρνηση ελπίζει το project να αποτελέσει μια ιδιαίτερα καλή αφορμή χρηματοδότησης για το πρόγραμμα εξερεύνησης του διαστήματος.

«Θεωρούμε ότι ο Εμπορικός Διαστημικός Σταθμός αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον έργο, που ενθαρρύνει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», λέει ο Vitaly Davydov, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Θα προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις για τη ρωσική διαστημική βιομηχανία», συμπλήρωσε.

Η Orbital Technologies δε έχει επιβεβαιώσει το κατά πόσον έχει δεχτεί κρατήσεις από ενδιαφερομένους ακόμα, αλλά αναφέρει ότι υπάρχουν «πολλοί ενδιαφερόμενοι».

 

via 

Comments

comments

About Μαρκέλλα Καζαμία

Με τα γαλλικά μου σε Αθήνα και Στρασβούργο, το άστρο μου έλαμψε γρήγορα και ό,τι έπεφτε στα χέρια μου, το μετέφραζα. Επαγγελματίας της επικοινωνίας, εραστής της τέχνης, τα ταλέντα μου καλπάζουν σε ό,τι εχει κουίντα και είναι γραμμένο σε χαρτί. Στο ενδιάμεσο, συνεντευξιάζω τους πάντες. Και τους φέρνω κοντά σας. Με άποψη. Τη δικιά μου.
x

Check Also

”ΣΤΑ ΑΚΡΑ”, η μοναδική διασκευή του Μπατάιγ που σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας!

‘’ΣΤΑ ΑΚΡΑ’’ βασισμένο στο ‘’Γαλάζιο του Ουρανού’’ του Ζωρζ Μπατάιγ Διασκευή: Στέλλα ...

“Ποιος Ανακάλυψε την Αμερική”… Νομίζετε ότι ξέρετε τις γυναίκες; – Θέατρο Άβατον

Ποιος Ανακάλυψε την Αμερική Της Χρύσας Σπηλιώτη    Θέατρο Άβατον  Ένα έργο ...