Home / MAKE ME FEEL / “Το καλοκαίρι γύρισε” – Αθηνά Απότση

“Το καλοκαίρι γύρισε” – Αθηνά Απότση

photography-summer-wallpaper-tumblr-widescreen-computer-images-tumblr-wallpaperΝα γελάς πιο πολύ, γιατί το καλοκαίρι γύρισε, βάλε πιο φωτεινά χρώματα  στα ρούχα σου αλλα κυρίως “μέσα σου” γιατί το καλοκαίρι γύρισε.

Τώρα, όσο ποτέ, είναι η ώρα να βάλεις ένα τεράστιο κατακόκκινο “χι” σε οτιδήποτε τοξικό στην ζωή σου. Διώξε μακρυά ανθρώπους που μόνο προβληματισμούς και μαυρες σκέψεις σου φέρνουν. Μωρέ, νομίζεις πώς τους έχεις ανάγκη, ξέρω, αλλα δεν τους έχεις. Αυτές οι γκρίνιες σου μαδάνε κάθε μέρα, λίγο λίγο την ανεμελιά σου. Αυτές οι γκρίνιες σε μεταμορφώνουν σε έναν μίζερο άνθρωπο. Εσύ, δεν είσαι μίζερος. Εσυ λάμπεις. Ή μάλλον κάποτε έλαμπες. Αφου σε καταλαβαίνω, μη με ρωτάς πως γίνεται, αλλά σε νιώθω. Όσο κι αν δεν το δείχνεις, εγω σε αντιλαμβάνομαι σαν ακτινογραφία. Συμβαίνουν καμιά φορά κι αυτά τα περίεργα. Είμαστε μάλλον “ίδια πάστα” γι αυτό.

Επίσης, δεν βαρέθηκες να ασχολείσαι ακόμη με το παρελθόν; Δεν κουράστηκες; Ακόμη το σηκώνουν οι πλάτες σου; Μην σκαλίζεις άλλο βρε αδελφάκι μου, οτι έγινε, εγινε! Μην κοιτάς άλλο απ την χαραμάδα. Μην πατάς άλλο το rewind. Αφου, μόνο εσύ παρακολουθείς στην αίθουσα. Το έργο τελείωσε και οι υπόλοιποι ήδη πίνουν την μπυρίτσα τους. Εσυ καημένε, ακόμη στην θέση σου κάθεσαι με μισοτελειωμένα τα ποπ κορν; Σήκω και φύγε, τρέχοντας.

Βάλε πλώρη για νεα λιμάνια γιατί το καλοκαίρι γύρισε σου λεω! Καλόπιασέ το λιγουλάκι, ρίξε  του κανένα απ αυτά τα χαμόγελα που μόνο εσύ ξέρεις… Απ’ αυτά που αφήνουν τον κόσμο αποσβολωμένο πλήρως.

Τρέχα στις πρώτες θάλασσες και γίνε ένα με το μπλέ τους. Πιάνει πάντα. Φόρα καρύδα σε ολο σου το σώμα κι άσε τον ήλιο να κάνει την δουλειά του. Φέρε πίσω τον ήλιο στα μάτια σου, γιατί το καλοκαίρι γύρισε. Και το καλοκαίρι θα γυρίσει του χρόνου πάλι. Μην χάνεις άλλο χρόνο.

Βάλε τέρμα μουσική, άναψε τσιγαράκι και ξεκίνα για ωραίους προορισμούς. Απ’ αυτούς, τους μακρινούς, που βάζουν φωτιά στην καρδιά σου και φέρνουν γαλήνη στο νου σου. Το καλοκαίρι γύρισε και δεν έχεις πια δικαιολογίες.

Υποσχεση:

Θα επανορθώσεις φέτος. Θα πηγαίνεις στα πιο ωραία μέρη με τους ωραιότερους ανθρώπους γιατί… το καλοκαίρι είναι πια εδώ.

Comments

comments

About Αθηνά Απότση

Ονειροπόλα όσο δεν πάει και ισορροπημένη. Συνδυασμός που σκοτώνει. Δεν μου ταιριάζουν αυτά τα 2 πολύ, με διχάζουν και όλο το ψάχνω γενικώς... Από μικρή βουτηγμένη στα συναισθήματα καθώς με πασπάλιζαν με πολύ αγάπη καθημερινά... και χαϊδεμένη των μεγαλυτέρων. Πολύ χαϊδεμένη. Είμαι αρκετά ενήλικη εκεί που πρέπει και υπερβολικά παιδί όπου με παίρνει. Αγαπώ να γίνομαι παιδί όσο και αν μου κοστίζει. Σαν κουσούρι που μου έμεινε από παλιά και αρνούμαι να το διώξω. Είμαι ευτυχισμένη πολλές φορές και έχω συνοδοιπόρους σε αυτό (ευτυχώς). Φυσικά έχω και στεναχώριες και παράπονα και ανασφάλειες και άγχος. 'Όλα αυτά τα ωραία που κάνουν την ζωή σου πιο πικάντικη και πιο απολαυστική...
x

Check Also

Φοβάμαι μην ξεχάσω – Αθηνά Απότση

Φοβάμαι, φοβάμαι μην ξεχάσω. Φοβάμαι μη με προδώσει η μνήμη μου και ...

«Να ακούς το παιδί» – Αθηνά Απότση

Περνούν όλα τόσο γρήγορα, σαν  ταινία μπροστά απο τα μάτια σου και ...