Home / POINT OF U / Editors' view / Τι ανοίγει την όρεξη στις γυναίκες για σεξ; – Αναστάσης Μαρασλής

Τι ανοίγει την όρεξη στις γυναίκες για σεξ; – Αναστάσης Μαρασλής

Ας δούμε πρώτα τι είναι αυτό που ανοίγει την ακόρεστη όρεξη των ανδρών για σεξ. Σύμφωνα με χιλιάδες επιστημονικά συγγράμματα και δοκίμια, αυτή οφείλεται στην παραγωγή τεστοστερόνης που εκκρίνεται στους όρχεις – ο ανδρικός οργανισμός παράγει περίπου σαράντα με εξήντα φορές περισσότερη τεστοστερόνη από το γυναικείο ! – Τεράστια διαφορά και απόκλιση μεταξύ τους. Μια διαφορά που επιτρέπει στην γυναίκα να λειτουργεί περισσότερο εγκεφαλικά και λιγότερο ορμονικά, περισσότερο με το μυαλό και το συναίσθημα και λιγότερο με το σώμα. Πάμε λοιπόν να δούμε, τι εν τέλει την κινητοποιεί σεξουαλικά ΑΝΤΙΘΕΤΑ από τον άνδρα που είναι πιο προβλέψιμος και εύκολος. Ποιο είναι το αίτιο, το κίνητρο, η σπίθα που ανάβει την ερωτική της φλόγα, την όρεξή της για σεξ;

Τι χρειάζεται ένα άτομο που δεν έχει όρεξη; Κάποιου είδους ορεκτικό φυσικά. Προσοχή εδώ, επειδή οι άνδρες (οι περισσότεροι) σκέφτονται μονοδιάστατα, το μυαλό τους θα πάει αυτόματα σε ερωτικά χάδια, φιλιά και άλλα προκαταρκτικά που καμία σχέση δεν έχουν με τα ‘ορεκτικά’ που ανοίγουν την σεξουαλική όρεξη μιας γυναίκας, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, η σεξουαλική ενεργοποίηση μιας γυναίκας προέρχεται από μια σειρά ανταμοιβών (ορεκτικών) που δεν έχουν αυστηρά σεξουαλικό περιεχόμενο ή και καθόλου, αλλά που σχετίζονται περισσότερο με κάποιας μορφής εγκεφαλική ή συναισθηματική διεργασία και διέγερση. ΤΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ-ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ (αντί αμοιβής = όπως π.χ κάποιου είδους επιβράβευση μετά από κάποιο τεστ που πέρασαν, μετά από κάποια δοκιμασία, ή ακόμα το να αποκτήσουν κάτι στο οποίο προσβλέπουν – με το οποίο θα ικανοποιήσουν ή θα καλύψουν κάτι που δεν διαθέτουν οι ίδιες – ένας άνδρας που διεκδικείται και θαυμάζεται ή επιθυμείται από άλλες γυναίκες (φίλες τους, γνωστές τους, άγνωστες στον ίδιο χώρο) αλλά τον θέλουν μόνο για τον εαυτό τους – είναι πολύ σημαντικές.

Πολλές φορές, μια έξυπνη ατάκα από έναν άνδρα την κατάλληλη στιγμή (φανερώνει υψηλό δείκτη ευφυΐας), με χιούμορ (που φανερώνει έναν άνδρα κοινωνικό, cool, με αυτοπεποίθηση), κάποιος που διαθέτει μερικούς πιστούς και ισχυρούς φίλους παρουσιάζεται σαν ένα άτομο υψηλής αξίας, δύναμης, με υψηλό δυναμικό επιβίωσης, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΣΑΝ ΒΡΑΒΕΙΟ (η ανταμοιβή που έλεγα πιο πάνω) ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΡΕΚΤΙΚΟ –  Ακόμα, μια συζήτηση που το περιεχόμενό της και το θέμα της συνδέεται με οτιδήποτε φορτίζει τις γυναίκες συναισθηματικά – συγκινεί ή μπερδεύει, δημιουργεί αμφίβολα και αντικρουόμενα συναισθήματα, γεννά αμφιβολίες για το αν είναι σίγουρα επιθυμητή σαν γυναίκα – ενεργοποιούν σεξουαλικά τις γυναίκες –  ένας άνδρας που μπορεί να το πετύχει αυτό κατέχει το μυστικό των μυστικών, το κλειδί των ηδονών και των απολαύσεων.

Άρα, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως η σεξουαλικότητα των περισσοτέρων γυναικών πυροδοτείται κυρίως από την ικανοποίηση αναγκών – συναισθηματικών ή συγκινησιακών – που σχετίζονται με το θυμικό της. Γι’ αυτό και είναι πολύ εύκολο για έναν άνδρα που γνωρίζει την γυναικεία ψυχολογία και τι είναι αυτό που βάζει τις γυναίκες σε σκέψεις, τι τις διεγείρει συναισθηματικά, να έλκει σεξουαλικά όμορφες, σέξι και περιζήτητες γυναίκες.

Καλή όρεξη!

Αναστάσης Μαρασλής

Συγγραφέας του best seller ‘λύκος ή πρόβατο;’

www.anastasismaraslis.com

 

Comments

comments

About Αναστάσης Α. Μαρασλής

Ο Αναστάσης Α. Μαρασλής είναι συγγραφέας και επιχειρηματίας ναυτιλιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, με πολλές διακρίσεις και αναφορές του ονόματός του στις ημερήσιες ναυτιλιακές εφημερίδες «Lloyd’s List» του Λονδίνου και «Trade Winds» της Νορβηγίας. Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί στη «Ναυτεμπορική», στο «Βήμα», στο περιοδικό «Ναυς», στο «Independent Investors News» των Η.Π.Α. και στο «The Baltic Exchange Magazine» του Λονδίνου. Διετέλεσε επίσης ανταποκριτής των Lloyd’s στην Ελλάδα επί οκτώ χρόνια. Έχει παρουσιαστεί από τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια NET, ΑΝΤ1, ALPHA, ALTER, EXTRA, STAR και το ραδιόφωνο του ANT1 με αφορμή τα πολυσυζητημένα βιβλία του . Το βιβλίο του «Λύκος ή Πρόβατο;» εκδόθηκε για πρώτη φορά από τις εκδόσεις Λιβάνη το 2006. Γρήγορα ξεχώρισε και καταχωρήθηκε από τη μηνιαία επιθεώρηση του περιοδικού «Διαβάζω» ως ένα από τα δέκα πρώτα σε πωλήσεις βιβλία - μεταξύ 148 νέων τίτλων - και λόγω συνεχούς και επίμονης ζήτησης επανεκδόθηκε και επανακυκλοφορεί από το Φεβρουάριο του 2016. Το 2011 εκδόθηκε το βιβλίο του «Η σιωπή των ανδρών» από τις εκδόσεις Ανατολικός, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και διατίθεται ακόμα από τα βιβλιοπωλεία IANOS. Το έντονο ενδιαφέρον του για την παρατήρηση και την έρευνα σοβαρών κοινωνικών φαινομένων και μοντέλων συμπεριφοράς που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την κατάσταση της ικανοποίησης και της ευτυχίας, τον παρακινεί στο γράψιμο βιβλίων που προσθέτουν αξία στο αναγνωστικό του κοινό. Το χαρακτηριστικό συγγραφικό του στιλ ξεχωρίζει για την αμεσότητά του και την προφανή μελέτη της ανθρώπινης σκέψης και των μοντέλων συμπεριφοράς. Το μυθιστόρημα «Ο κύκλος του πάθους» περιέχει αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία και γράφτηκε με την πρόθεση να μεταδώσει στον αναγνώστη τις επιγνώσεις του συγγραφέα μέσα από ένα περιπετειώδες ταξίδι αυτοανακάλυψης. Εραστής της προόδου, φιλοσοφεί και καταγράφει τις σκέψεις του από τα εφηβικά του χρόνια. Του αρέσει το διάβασμα, η μαγειρική, τα σπορ, οι τέχνες και τα ταξίδια. Γοητεύεται από τις ομορφιές της φύσης και το θαύμα της ζωής . Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Ζει με τη σύζυγό του, Σαπφώ, και τα δυο παιδιά τους σε ένα νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο του 1908, στη Μαρίνα Ζέας, στον Πειραιά. Έχει ακόμα μια κόρη από παλιότερη ερωτική του σχέση με γνωστή ηθοποιό η οποία έχει την επιμέλειά της. www.anastasismaraslis.com
x

Check Also

‘Ο αέναος κύκλος των επαναλήψεων και των παθών” – Αναστάσης Μαρασλής

«Το να μην μπορείς να ζήσεις παρά μόνο μια ζωή, είναι σαν ...

‘ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ’ – Αναστάσης Μαρασλής

Η δύναμη επιδιώκει την αντιπαλότητα για να αντιλαμβάνεται τον εαυτό της Η ...