Home / POINT OF U / Editors' view / Τα highlight της προεκλογικής εκστρατείας (Μέρος Πρώτο) – Ειρήνη η Κορινθία

Τα highlight της προεκλογικής εκστρατείας (Μέρος Πρώτο) – Ειρήνη η Κορινθία

Χωρίς τίτλοΑφού, λοιπόν, έρχονται εκλογές, κόμματα και υποψήφιοι βγήκαν στο κυνήγι της ψήφου.

Άλλοι με σποτάκια, άλλοι με δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άλλοι με φυλλάδια.

Ό,τι μπορεί ο καθένας και ό,τι έχει στη διάθεσή του. Η προεκλογική περίοδος είναι μικρή και ο χρόνος λιγοστός. Η έμπνευση όμως δε λείπει ούτε από τους υποψηφίους, ούτε από τα επιτελεία διαφήμισής τους. Μερικές φορές μάλιστα, ξεπερνάει τη σφαίρα της φαντασίας και δεν πιστεύουμε ούτε εμείς οι ψηφοφόροι αυτό που μας χτύπησε στο κεφάλι. Και αναρωτιέμαι: Ποιος διαφημιστής ή ποιος image maker συμβούλευσε αυτούς τους ανθρώπους; Γιατί μάλλον θεωρούν τους ψηφοφόρους ή βλαμμένους ή πυροβολημένους. Τι έχουν δει τα μάτια μας; Έχουμε και λέμε.

Ο Σταύρος με το ποδήλατο.

Τώρα, ας μιλήσουμε σοβαρά. Είσαι κομματάρχης και πας στη μαγευτική Τρίπολη, να κάνεις προεκλογική εμφάνιση. Πας δηλαδή σε βουνίσιους ανθρώπους, σε μία μικρή κοινωνία, συντηρητική κατά πλειοψηφία. Και εμφανίζεσαι με ποδήλατο, σαν το Χατζηχρήστο στο ρόλο του Ζήκου, για να διαφημίσεις το κόμμα σου. Ε, δε φταίει ο σκύλος, αγάπη μου, που σε πήρε από πίσω. Εσύ φταις. Να τα λέμε αυτά!

Ο υποψήφιος (μου διαφεύγει το όνομά του) με το καφάσι

Ζεις σε μία χώρα με διαπιστωμένη ανθρωπιστική κρίση.

Άνεργοι, άστεγοι, υπερφορολόγηση και πάει λέγοντας. Τι σου φταίει και ζητάς την ψήφο μας, για να το διορθώσεις; Μα ναι, το καφάσι! Εγώ χαιρετίζω την ενέργεια και την πρόθεση. Επίσης να υπενθυμίσω στο συγκεκριμένο υποψήφιο ότι πολύ ενοχλητικές είναι οι κολλημένες τσίχλες στις στάσεις των λεωφορείων. Ε, κάνε κάτι, άνθρωπέ μου, επιτέλους.

Η πολεμίστρια (μου διαφεύγει το όνομά της) του φωτός

Η καλύτερη. Και είναι η καλύτερη γιατί έχει όραμα, έχει προσωπικό στόχο, έχει μονοπάτι να βαδίσει.

Όταν οι φίλοι της, φωνάζουν: «Πού πας με το Ποτάμι, θα σε κράξουν!», αυτή κρατάει το κεφάλι σκυφτό, γυαλίζει το σπαθί της και κοιτάει τ’ αστέρια. Αυτά θα της δείξουν την πορεία. Αυτή ξέρει ότι αυτό που έχει μέσα της, θα την οδηγήσει στο φως. Ακόμη και χωρίς αποτρίχωση.

 

ποταμι

butig9

Στην παραπάνω φώτο η πολεμίστρια του φωτός, έτοιμη να κατατροπώσει το σκοτάδι

 

«Ήταν ψεύτικα, τα γλυκόλογά της όλα».

Ένα σποτάκι του ΚΚΕ, πρέπει να είναι καταγγελτικό. Πρέπει να είναι ρεαλιστικό. Πρέπει να λέει την αλήθεια. Και πρέπει να είναι κοντά στο λαό.

Όλα αυτά συγκεντρώνονται και εκφράζονται από έναν τραγουδιστή του λαού, από έναν τροβαδούρο των προλετάριων. Το Σπύρο Ζαγοραίο.

Μη σας παρασύρουν με γλυκόλογα. Λαέ, δεν είσαι ο κάγκουρας που του πούλησε το γκομενάκι, ψέμματα. Λαέ, έχεις δύναμη. Λαέ, ακούμπα στους ώμους του Κουτσούμπα. Για να απαλλαγείς από την κρίση και τον καπιταλισμό. Δεν περιγράφω άλλο.

Ο Απόστολος στην εορτή του Αγίου Αθανασίου (μεγάλη η χάρη του, βοήθειά μας!)

Κατ’ αρχήν ο Απόστολος έχει Μπέσα. Και άμα λάχει, παίρνει και το μικρόφωνο μέσα στην εκκλησία και κάνει προεκλογική ομιλία. Γιατί είναι ο Απόστολος. Γιατί έχει Μπέσα. Απλά. Μπέσα.

Εγώ βέβαια δεν ξέρω τι θα πρέπει να κάνω. Να φαρμακωθώ, να σωριαστώ, να κλάψω, να γελάσω;

Μερικά δείγματα προσπάθειας υποψήφιων πολιτικών να κερδίσουν την ψήφο μας. Αλλά δεν είναι τα μόνα.

Έπεται συνέχεια, εφόσον σ’ αυτήν την προεκλογική περιόδο, όλοι είναι απελπισμένοι, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Κι εγώ πάλι για τους δικούς μου.

See you soon!

Comments

comments

About Ειρήνη η Κορινθία

Ξεκίνησα από την Κόρινθο και κατέληξα στην Αθήνα για να σπουδάσω. Το άθλημα μού άρεσε και δεν το έχω παρατήσει έκτοτε. Εργασίες, γράψιμο, σβήσιμο, διόρθωση, βιβλιοθήκες, πολύ διάβασμα και ατελείωτες παραπομπές. Επειδή όμως αυτά δεν εξασφαλίζουν τον άρτο τον επιούσιο, παράλληλα δούλεψα και στον ιδιωτικό τομέα, μέχρι πρότινος. Τώρα είμαι ανάμεσα στους 1.000.000 ανέργους και συνεχίζω ακάθεκτη. Απεχθάνομαι τη «σιδερένια πειθαρχία» και τη ματαιόδοξη φιλοδοξία. Γι’ αυτό ασχολούμαι πάντα με πράγματα, που για τους περισσότερους είναι αδιάφορα. Δεν πειράζει, υγεία να υπάρχει! Γράφω λοιπόν, διαβάζω πολύ, μαθαίνω νοηματική και προσπαθώ να γίνω καλή μαγείρισσα.
x

Check Also

Γυναίκες σε καθεστώς καταπίεσης – Ειρήνη η Κορινθία

Στις 17 Δεκεμβρίου του 1999, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την ...

Οι 50 αποχρώσεις της απιστίας – Ειρήνη η Κορινθία

«Ήταν Τρίτη πρωί. Ήρθε στο γραφείο μου. Την κοίταξα ενώ μου έδινε ...