Home / POINT OF U / Editors' view / Τα τρία γουρουνάκια της Τρόικας

Τα τρία γουρουνάκια της Τρόικας

“Μια φορά κι ένα καιρό στην γουρουνοχώρα είχε οικονομική κρίση.  Η μαμά γουρουνίτσα μάζεψε τα παιδιά της και τους είπε:

“Δεν μπορώ να σας ταΐζω πια!  Πρέπει να πάτε να φτιάξετε δικά σας σπίτια.”

enrico-david-stick-of-rock_bΤα γουρουνάκια ξεκίνησαν στον δρόμο αλλά δεν ήθελαν να δουλέψουν κιόλα ούτε να ξενιτευτούν.   Εκεί που πήγαιναν συνάντησαν έναν που κουβαλούσε άχυρο.  “Καλέ κύριε, τόσο άχυρο έχεις, δεν μου δίνεις κι εμένα;” λέει το ένα γουρουνάκι.   Τζάμπα επιδότηση ήταν, έκανε και υπερτιμολογήσεις, μια χαρά το γουρουνάκι βολεύτηκε σε αχυρένιο σπίτι.

Μετά συνάντησαν κάποιον που κουβαλούσε ξύλα.  “Επ!  Που πας με ξύλα!  Απαγορεύτηκαν τα τζάκια εντός του Λεκανοπεδίου!”  Το δεύτερο γουρουνάκι το έπαιξε αστυνομικός και κατάσχεσε τα ξύλα.   Έφτιαξε ένα σπιτάκι ξύλινο σαν αυτά που είχε δει στο Λιβάδι στην Αράχωβα μια φορά που είχε πάει για σκι.

Το τελευταίο γουρουνάκι προχωρούσε και σκεφτόταν όταν είδε ένα φορτηγό με τούβλα. Σήκωσε το χοντρό του χέρι και το φορτηγό σταμάτησε.  “Καλέ μου άνθρωπε, μου πουλάς τα τούβλα σου;”   Τα αγόρασε μεν αλλά βερεσέ και με τόκο, καθότι δεν είχε λεφτά πάνω του.

Πέρασαν τα χρόνια και ήρθε ο κακός ο λύκος.   Φυσάει, διαλύει το πρώτο σπίτι, το αχυρένιο. Καθότι όλοι είχαν πάρει μίζες τότε με τις επιδοτήσεις, κανείς δεν παραπονέθηκε μην καταλήξει στις εφημερίδες το θέμα.  Το γουρουνάκι μπήκε στο ξύλινο σπίτι.   Φυσάει φυσάει ο λύκος, πάει όμως και αυτό.   Όλοι ήξεραν ότι ο τρόπος που πήρε τα ξύλα δεν ήταν και πολύ δημοκρατικός ή δίκαιος.  Ούτε τώρα είπαν τίποτα τα γουρουνάκια παρά έτρεξαν στο τρίτο σπίτι μπας και την γλιτώσουν.

marc-chagall-i-and-the-village-1332438013_bΌταν έφτασε στο τούβλινο σπίτι ο λύκος είδε ότι με φύσημα δεν γινόταν τίποτα.  Έψαξε λίγο το θέμα και βρήκε ότι είχε αγοραστεί με δανεικά αλλά ο νόμος προστάτευε τα δικαιώματα των γουρουνιών.   Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα κι ας του χρώσταγαν.     Τα γουρουνάκια του έκαναν κωλοδάχτυλα και τον έβριζαν καθότι είχαν πάρει θάρρος.

Ο λύκος δεν το έβαλε κάτω.   Τους έριξε χαράτσι με την ΔΕΗ.   Φόρο στο οικόπεδο.   Ε9 ζόρικο.  ΕΝΦΙΑ….”   …άντε κοιμήσου παιδάκι μου τώρα.

Comments

comments

About Αλέξης Χαλκίδης

«Στείλτε ένα σύντομο bio και μια φωτογραφία ανφάς.» Ναι ρε, θα σου τυλίξω τα επιτεύγματά μου σε λαδόκολλα φαστφουντάδικη, τώρα αμέσως… απ’όλα το θες; Το κρέας είναι χοιρινό. Low fat κοτόπουλα και μπούρδες δεν παίζουν, δεν έχουν ποτέ την ίδια γεύση με «αληθινό» σουβλάκι και το ξέρεις. Μισός Έλληνας, μισός Άγγλος είμαι αλλά ξέρω πιο μισό έχει την γεύση. Με εξαίρεση τις σπουδές στην Αγγλία, σαν τα κομμάτια λίπος στο καλαμάκι, τρώω την πατρίδα μου με τα άσχημά της μια ζωή επειδή λατρεύω τα καλά της. Τζατζίκι. Πάντα. What you see is what you get. Χύμα στο κύμα και όποιοι αντέξουν. Αν ψάχνετε καλλωπισμούς της αλήθειας, αν δεν αντέχετε σήμερα την έντονη γεύση της πραγματικότητας, μην με διαβάσετε. Τα ζώδια δεν ισχύουν. Καθόλου. Αν κάνετε ομοιοπαθητική είστε ηλίθιοι. Τελείως. Αν νομίζετε ότι μας ψεκάζουν πηδήξτε από τα ίδια αεροπλάνα. Κρεμμύδι εξαρτάται από το πρόγραμμα της υπόλοιπης ημέρας. Πατάτες, κέτσαπ και μουστάρδες δεν έχουν θέση σε σουβλάκι πίτα. Πολλοί με περνάνε για Σαλονικιό αλλά δεν είμαι. Πολλοί gay μου την πέφτουν αλλά δεν είμαι. Δεν κρίνω κανέναν, δεν έχω καν την ικανότητα να κάνω διακρίσεις λόγω ηλικίας, φύλου, ράτσας ή οτιδήποτε. Απλά προσπαθώ να ξέρω τι είμαι και δεν είμαι από αυτούς που ανέχονται να τρώνε πολλά άμυλα μαζί. Στο περιτύλιγμα η πίτα μου είναι λίγο καμένη πια στην μέση ηλικία αλλά βαστάει καλά. Βίτσιο με οτιδήποτε περιλαμβάνει φύση και αθλητισμό, έτσι σε στυλ «αφού βρέθηκα σε ένα καγιάκ, ας το πάω μέχρι το επόμενο νησί». Μερικοί με περνάνε για τεχνολογομανή επειδή ασχολούμαι από μικρός και συγγράφω για αυτά. Προσπαθώ να σκέφτομαι. Οπότε τυλίξτε με σε όποια κόλλα θέλετε τελικά. Είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος ότι αν φάμε μαζί 2-3 φορές θα γνωριστούμε καλύτερα και θα μας αρέσει όλους τελικά. Καλή όρεξη. http://www.alexanderchalkidis.com/blog
x

Check Also

Συνήθως ξυπνάω λίγο πριν βρέξει. Καβάφης, Καζαντζάκης και το κάμπριο

Δεν θυμάμαι πότε ανακάλυψα αυτή την ιδιαίτερα χρήσιμη ικανότητά μου. Μπορεί να ...

Teachers’ Coffee S02E02 – Γκρίνια. Και ειδήσεις

Καθότι λείψαμε το καλοκαίρι, είπαμε να αρχίσουμε να κοιτάμε τις ειδήσεις από ...