Home / LIFE / Σεξ: Σίγουρα το κάνεις σωστά;

Σεξ: Σίγουρα το κάνεις σωστά;

ballerina
Επιμέλεια – απόδοση: Απόστολος Καζάκος
Υπάρχουν κανόνες του σεξ, το θέλεις δε το θέλεις, τους οποίους έχεις ξεχάσει με το πέρασμα των χρόνων ή ποτέ δε σου πέρασαν καν από το μυαλό; Εδώ θα σου έρθει όλο το μάνιουαλ και σε τιμή ευκαιρίας!
Ανοιγμα της συσκευασίας του προφυλακτικού με τα δόντια.

Η χρήση των δοντιών μας (ή άλλων αιχμηρών αντικειμένων όπως μαχαίρια, ψαλίδια) για να ανοίξεις τη συσκευασία, εμπεριέχει τον κίνδυνo να τρυπήσεις το προφυλακτικό ( Σύμφωνα με μια μελέτη, όσοι ανοίγουν τα προφυλακτικά με αυτόν τον τρόπο έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να το δουν σπασμένο. Τώρα κατάλαβες;)

Η χρήση λιπαντικού χωρίς να διαβάσεις τις οδηγίες.

Φιλιά μόνο στα χείλη.

Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει δέκα τουλάχιστον ερωτογενείς περιοχές στα σώματα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Οποιος/α τις αγνοεί φέρει την αποκλειστική ευθύνη.

Λιπαντικό και στην εσωτερική πλευρά του προφυλακτικού.

Ο κανόνας αυτός ισχύει ειδικά για εσάς που έχετε μεγάλες αντοχές: “Πάντοτε να χρησιμοποιείτε λιπαντικό (βάση το νερό ή τη σιλικόνη, μη ξεχνιόμαστε) από τη μέσα πλευρά του προφυλακτικού. “Η πρακτική αυτή δεν επιτρέπει το σπάσιμο του προφυλακτικού ενώ η αίσθηση, γι αυτόν που το φοράει, είναι πολύ καλύτερη,” εξηγεί η σεξολόγος και εκπαιδευτικός σε θέματα σεξουαλικότητας Megan Andelloux. Μια σταγόνα αρκεί – περισσότερη ποσότητα ίσως κάνει το προφυλακτικό να φύγει από τη θέση του.

Μην παραμελείς τα προκαταρκτικά.

“Διπλή συσκευασία” για μεγαλύτερη προστασία.

Δεν χρησιμοποιείς προφυλακτικό γιατί αυτή παίρνει το χάπι.

Τα αντισυλληπτικά χάπια είναι αποτελεσματικά σε ποσοστό ανάμεσα σε  91-99% — το νούμερο αυτό πέφτει όταν δεν παίρνει το χάπι κάθε μέρα, την ίδια ώρα, εάν είναι αδιάθετη, εάν κάνει κάποιες συγκεκριμένες θεραπείες (να συνεχίσω;) Το χάπι συν την προφύλαξη δίνουν μια σχεδόν απόλυτη προφύλαξη.

Με το μαλακό.

Η κλειτορίδα έχει 8.000 νευρικές απολήξεις σε μια περιοχή μικρότερη από ένα μπιζέλι, πράγμα που σημαίνει πως αρκεί  ένα μικρό άγγιγμα. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει οι κινήσεις σου να θυμίζουν κάποιον που ξεθάβει τον κρυμμένο θησαυρό, ή κάποιον που ξεβουλώνει ένα φραγμένο σωλήνα αποχέτευσης.

Δεν είναι κοντάρι.

Συχνά έχουμε την εντύπωση του πολιορκητικού κριού, ωστόσο το πέος είναι ένα άκρως ευαίσθητο όργανο. Τα χέρια, η πεολειξία θα πρέπει να έχουν ένα μέτρο.  Δαγκώματα, τραβήγματα και η “ασφυξία” να αποφεύγονται, εκτός βέβαια και αν ρητά ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Δεν το έκανες μετά το γυμναστήριο;

Δεν ήταν αυτά αρκετά; Θέλεις κι άλλο;

Το σεξ βελτιώνει τον κύκλο του ύπνου, χαμηλώνει την πίεση του αίματος, αμβλύνει το άγχος, καίει θερμίδες, αποφράσσει  τη ρινική κοιλότητα, καταπολεμά την κατάθλιψη, συνεισφέρει στη μακροβιότητα.

Τώρα λοιπόν που έμαθες τι πρέπει να αποφεύγεις, τί περιμένεις;

Bonus

 

Φωτογραφία: © ballerina project

Comments

comments

About Απόστολος Καζάκος

Γράφω, ένα αδιάκοπο σβήσε-γράψε,τα έχω κάνει όλα χάλια και η ζωή γράφει ανορθόγραφα το όνομά μου. Μου έχουν πει ότι δεν καταλαβαίνουν αν μιλάω σοβαρά ή όχι στα επιτουργήματά μου, άρα χρειάζεται μια δεύτερη ανάγνωση πριν σου πετάξω : «εγώ στα έλεγα». Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι εμένα με ενδιαφέρει τι θέλεις να μου σερβίρεις. Η δυσανεξία μου στην βλακόζη και στις φίρμες είναι δεδομένη.
x

Check Also

To ωραιότερο κουτάβι του κόσμου (μετά από το δικό μας φυσικά)

Eίτε είναι μικρά κουτάβια είτε ενήλικα σκυλιά, τα πλάσματα αυτά είναι το ...

Πανέμορφες, μικρές πόλεις που πρέπει να επισκεφτείς!

11 ταξιδιωτικοί προορισμοί για ονειρεμένα ταξίδια! Διαλέξτε έναν τουλάχιστον για αυτό το ...