Home / POINT OF U / Editors' view / Σίγουρα Παντρεύεσαι Για Τους Σωστούς Λόγους;

Σίγουρα Παντρεύεσαι Για Τους Σωστούς Λόγους;

a.k.a. The Sequel of “Μήπως παντρεύεσαι για λάθος λόγους

Σούσουρο έγινε πολύ με το προηγούμενο άρθρο μου “Μήπως παντρεύεσαι για λάθος λόγους“.
Κάποιοι θύμωσαν με τα γραφόμενα, κάποιοι βρεθήκαν προ εκπλήξεως, αλλά έκατσαν και το σκέπτηκαν λίγο προσεκτικότερα, κάποιοι μειδίασαν περιχαρίτως.
Κάποιοι, εν τω μεταξύ, επιθυμούν να ακολουθήσουν την διαδικασία του γάμου για τους σωστούς λόγους. Σε αυτούς απευθύνομαι σήμερα!
Όπως ανέφερα και στο παραπάνω άρθρο, ο γάμος αποτελεί μία διαδικασία, όχι τον προορισμό. Όποιος τον αντιμετωπίζει ως διαδικασία, μπορεί να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για έναν επιτυχημένο γάμο.
Οι σωστοί λόγοι για να παντρευτείς:
Είσαι σε μία σχέση με έναν άνθρωπο και διαπιστώνετε ότι:
1. Η σχέση αυτή σας κάνει να γίνεσθε καλύτεροι άνθρωποι.
2. Νοιώθετε μία αδιαμφισβήτητη αμοιβαία ερωτική-σεξουαλική έλξη και περνάτε υπέροχα σεξουαλικά μαζί σε μία συχνή σεξουαλική επαφή.
3. Το χρόνο που είσθε μαζί, αισθάνεσθε αυθεντικοί. Ο εαυτός σας εκφράζεται αληθινός, χωρίς να υποκρίνεσθε.
4.  Μπορείτε να περνάτε και χρόνο χώρια, και να περνάτε όμορφα και τότε, με τους φίλους σας, χωρίς να τίθεται θέμα περιορισμού ή ζήλειας.
5. Σέβεσθε τον προσωπικό χωροχρόνο ο ένας του άλλου.
6. Νοιώθετε αμοιβαίο θαυμασμό ο ένας για τον άλλον και το δείχνετε απερίφραστα.
7. Υποστηρίζετε τις επιλογές του/της συντρόφου σας και χαίρεσθε για την πρόοδό του/της.
8. Στον κοινό σας χρόνο κάνετε δραστηριότητες μαζί που τις διασκεδάζετε και περνάτε όμορφα.
9. Η κοινωνικότητά σας είναι βελτιωμένη σε μία υγιή σχέση γάμου. Ο απομονωτισμός είναι κακό σημάδι.
10. Δημιουργείτε κοινούς στόχους και όνειρα και τα πραγματοποιείτε με χαρά και θετική διάθεση.
11. Επικοινωνείτε ασταμάτητα και απρόσκοπτα το συναίσθημά σας ο ένας στον άλλον.
12. Σε περίπτωση διαφωνίας, σέβεσθε τις αρχές της επικοινωνίας και με ηρεμία εξηγείτε την θέση σας. Με την ίδια ηρεμία ο/ η σύντροφος ακούει και παραθέτει την δική του, έως ότου βγεί μια κοινά αποδεκτή λύση.
13. Έχετε κοινές προτεραιότητες και επιθυμίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε ταυτόσημα γούστα και δράσεις. Όχι! Σημαίνει πως τα βήματα που επιλέγετε να κάνετε στην ζωή σας είναι επιθυμητά και από τους δύο σε κοινούς χρόνους και τόπους. Πχ. Επιθυμείτε αμφότεροι να κάνετε παιδιά την ίδια στιγμή ή να κάνετε κάποιες δράσεις, όπως ταξίδια ή επενδύσεις ή αλλαγή τρόπου ζωής (μετακόμιση στην ύπαιθρο).
14. Μιλάτε με θετικό τρόπο ο ένας στον άλλον. Οι βωμολοχίες δεν έχουν χώρο σε μία σχέση. Πληγώνουν και αφήνουν ανεξίτηλες πληγές.
15. Θεωρείτε την/τον σύντροφόν σας και φίλον/ην σας. Επιθυμείτε να μοιράζεστε μαζί του/της τις σκέψεις σας, τις ιδέες σας, τα συναισθήματά σας.
16. Αισθάνεσθε την κοινή σας κατοικία ως το ιερό σας άσυλο και χαίρεσθε, όταν μπαίνετε σπίτι.
17. Συμμετέχετε ενεργά αμφότεροι στις υποχρεώσεις του νοικοκυριού σας επί ίσοις όροις. Η Χιονάτη πέθανε και η πανοπλία του Λάνσελοτ σκούριασε. Είμαστε στον 21ον αιώνα. Προσαρμοστείτε!
18. Η ατομική σας ελευθερία δεν καταπιέζεται μέσα στην σχέση. Όποια δέσμευση γίνεται, λαμβάνει χώρα με ιδία βούληση και όχι λόγω ψυχολογικής ή άλλης βίας.
19. Όσο είστε σε αυτήν την σχέση, οι λοιπές πτυχές της ζωής σας βρίσκονται σε άνθιση (φιλία, οικονομικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, κλπ.)
20. Νοιώθετε βαθειά εμπιστοσύνη  και αποδέχεσθε άνευ όρων την ύπαρξη  ο ένας του  άλλου. Αμοιβαία δεν επιδιώκετε καμίαν αλλαγή του/της συντρόφου σας, ώστε να ταιριάζει σε αυτά που εσείς προσδοκάτε.
21. Εν κατακλείδι: είστε σε αυτήν την σχέση, διότι νοιώθετε πλήρεις μέσα σε αυτήν, διότι δεν διανοείσθε να είσθε χωρίς αυτήν στην δεδομένη στιγμή της ζωής σας.
Όπως και στο προηγούμενο άρθρο, η λίστα δεν είναι εξαντλητική. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα στοιχεία, στα σχόλια από κάτω.
Μία τέτοια σχέση κτίζεται από Συνειδητά άτομα. Ακόμα και αν η σχέση δεν ευδοκιμήσει, τα Συνειδητά αυτά άτομα θα μπορούν με παραγωγικό και μη-καταστροφικό τρόπο να προχωρήσουν πέρα από αυτήν με ηρεμία, αλληλοκατανόηση, αλληλοσεβασμό και γαλήνη.
Αν λοιπόν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, και σας αρέσει και η διαδικασία του γάμου, εμπρός και Βίον Ανθόσπαρτον και Ευωδιαστόν!
Αν πάλι δεν πληρούνται, διαβάστε ξανά το προηγούμενό μου άρθρο και σκεπτείτε διπλά και τριπλά προτού δράσετε.
Μία είναι η Ζωή μας, πολύτιμη, τόσο δυνατή, όσο και εύθραυστη. Αξίζει την δέουσα προσοχή μας!

Comments

comments

About Panagiota Panagiotaki

Η Παναγιώτα Παναγιωτάκη είναι Γνωσιακή Ψυχολόγος, Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris XI, της Γαλλίας, και διδακτορικές στο Πανεπιστήμιο Paris VI. Eχει πολυετή παρουσία στην Νευροεπιστημονική Έρευνα στο διακεκριμένο Ίδρυμα Collège de France καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) της Γαλλίας. Έχει κερδίσει Γαλλικά Βραβεία και Ευρωπαϊκές Υποτροφίες (Marie Curie European Fellowship), με συμμετοχή σε δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις και συγγραφή επιστημονικού συγγράμματος. Τα τελευταία δέκα χρόνια διατηρεί το προσωπικό της γραφείο στην Αττική, όπου ειδικεύεται στην αντιμετώπιση διαταραχών σχετιζόμενων με την Συναισθηματική Συμπεριφορά (διαταραχές πανικού, φοβιών, αγχωδών διαταραχών, κατάθλιψης), την εκπαίδευση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και της Προσωπικής Ανάπτυξης για την Επίτευξη Στόχων, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Επιπλέον, σχεδίασε και οργανώνει το εθελοντικό Πιλοτικό Πρόγραμμα “Συγκέντρωση του Νου και Ενίσχυση της Προσοχής σε Παιδιά Δημοτικού” σε συνεργασία Δημοτικά Σχολεία. Είναι πιστοποιημένο μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συλλόγων Ψυχολόγων, με δικαίωμα ασκήσεως της Ψυχολογικής Δραστηριότητας σε 21 χώρες της Ευρώπης. Με την συγγραφική της ιδιότητα έχει εκδόσει δύο βιβλία στην ελληνική γλώσσα (“Εγχειρίδιο Ονειροπλαστικής: Ένα Παραμύθι Life-Coaching Για Ενήλικες”, 2013 & “Και οι θεοί εγέρασαν;” Ποιητική Συλλογή, 2014) από τις Εκδόσεις Αρχέτυπο. Πέραν της μητρικής Ελληνικής, ομιλεί την Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσα.
x

Check Also

Podcast P’tit Vin Rouge – Episode 17 – Παναγιώτα Παναγιωτάκη

Λουλουδάκια ανθίζουν, μελισσούλες βουίζουν, πουλάκια τιτιβίζουν και όλοι τριγύρω χοροπηδούν από χαρά. ...

Podcast P’tit Vin Rouge – Episode 16 – Παναγιώτα Παναγιωτάκη

  Aπολαύστε το Hangover Επεισόδιο 16 του P’tit Vin Rouge εδώ: Sharing ...