Home / LIFE / Οι 15 Μεγιστάνες της Τεχνολογίας

Οι 15 Μεγιστάνες της Τεχνολογίας

Επιμέλεια-απόδοση: Απόστολος Καζάκος

Embedded image permalink

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κόσμος του 21ου αιώνα βασίζεται στην τεχνολογία και συνεπώς είναι πολύ λογικό όσοι ασχολούνται με αυτή να βγάζουν πολλά, μα πάρα πολλά λεφτά, γιατί πως να το κάνουμε, ”There’s no business like tech business”.

Αυτός είναι ο κατάλογος των πλουσιότερων ανθρώπων της τεχνολογίας:

15. James Goodnight

Περιουσία 7.2 δισεκατομμύρια $. Συνιδρυτής της εταιρίας λογισμικού SAS. Κατέχει τα 2/3 της μεγαλύτερης ιδιωτικής επιχείρησης.

14. Eric Schmidt

Περιουσία: 8,3 δισεκατομμύρια $. Πρόεδρος της Google, ενώ πριν ήταν γενικός διευθυντής της εταιρίας.

13. Pierre Omidyar

Περιουσία: 8,5 δις $. Ιδρυσε το Εbay και στα 31 του είχε αποκτήσει το πρώτο του δισεκατομμύριο.

12. Hasso Plattner

Περιουσία: 8,9 δις $. Συνιδρυτής του SAP μαζί με 4 άλλους πρώην υπαλλήλους της ΙΒΜ. Κάνει σκι και παίζει τένις,ταξιδεύει με το γιότ του, έχει στην κατοχή του ένα γήπεδο γκολφ και ένα ξενοδοχείο στη Νότια Αφρική.

11. Laurene Powell Jobs

Η χήρα του μακαρίτη Steve Jobs κληρονόμησε μετοχές τις Apple και της Disney αξίας 11,7 δισεκατομμυρίων $.

10. Azim Premji

Εχει μεγάλη φιλανθρωπική δράση στην Ασία, Η περιουσία του εκτιμάται στα 11,2 δις $.

9. Mark Zuckerberg

Ο συνιδρυτής του Facebook επιστρέφει στην πρώτη εικοσάδα του Forbes 400. Τα περουσιακά του στοιχεία αξίζουν 13.3 δις $.

8. Paul G. Allen

Περιουσία: 15 δις $. Συνιδρυτής της Microsoft. Είναι πολυάσχολος, ιδιοκτήτης των Seattle Seahawks και των Portland Trailblazer. ‘Εχει και δικό του μουσικό συγκρότημα, τους “The Underthinkers”.

7. Steve Ballmer

Περιουσία: 15.2 δις $. Υπήρξε για πολλά χρόνια ο γενικός διευθυντής τη Microsoft και από ότι φαίνεται τα πήγε καλά τόσο για τον εαυτό του, όσο και για την εταιρία.

6. Michael Dell

Μετά την έγκριση του συμβουλίου των μετόχων ξαναπαίρνει το τιμόνι της Dell με μια πρόταση 24.9 δις, ενώ η δική του περιουσία είναι 15,3 δις $.

5. Sergey Brin

Ο κύριος αυτός αξίζει 24.4 δις $. Συνιδρυτής και επιβλέπων της Google X που είναι το μυστικό, πειραματικό τμήμα της Google που ευθύνεται για τη δημιουργία των γυαλιών της Google Glass και τα αυτοκινούμενα οχήματα.

4. Larry Page

Ο επικεφαλής της Google πρόσθεσε την περασμένη χρονιά στον λογαριασμό του 4,6 δις $ και συνολικά κατέχει 24,9 δις $

3. Jeff Bezos

Περιουσία: 27.2 δισεκατομμύρια. Είναι απόφοιτος του Princeton και ιδρυτής του Amazon.Πολύ πρόσφατα αγόρασε την εφημερίδα “The Washington Post” για 250 εκατομμύρια δολάρια. ‘Εχει στη κατοχή του μια εταιρία που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τα διαστημικά ταξίδια

2. Larry Ellison

Περιουσία: 41 δις $. Ο φιλόδοξος ιδιοκτήτης της Oracle πρόσφατα κέρδισε το America’s Cup με την ομάδα του Oracle Team USA. Ο Ellison είναι μανιώδης συλλέκτης κατοικιών στην Carbon Coast, της Καλιφόρνια και επίσης είναι ιδιοκτήτης του 98% της έκτασης στο νησί Lanai στην Χαβάη.

1. Bill Gates

Παρά το γεγονός ότι έδωσε 28 δισεκατομμύρια από την προσωπική του περιουσία για φιλανθρωπικούς σκοπούς, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος όχι μόνο ανάμεσα σε όσους ασχολούνται με την τεχνολογία αλλά γενικά στο κόσμο με 72 δισεκατομμύρια $

via

Comments

comments

About Απόστολος Καζάκος

Γράφω, ένα αδιάκοπο σβήσε-γράψε,τα έχω κάνει όλα χάλια και η ζωή γράφει ανορθόγραφα το όνομά μου. Μου έχουν πει ότι δεν καταλαβαίνουν αν μιλάω σοβαρά ή όχι στα επιτουργήματά μου, άρα χρειάζεται μια δεύτερη ανάγνωση πριν σου πετάξω : «εγώ στα έλεγα». Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι εμένα με ενδιαφέρει τι θέλεις να μου σερβίρεις. Η δυσανεξία μου στην βλακόζη και στις φίρμες είναι δεδομένη.
x

Check Also

Θεσσαλονίκη: “Βρακάκια έξω λοιπόν”

Της νοικοκυράς ο άντρας από τα βρακιά του φαίνεται λέει μια τούρκικη ...

Μάνα – φύλακας άγγελος ενός ξεχωριστού παιδιού – Εφη Καραγιάννη

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη είναι η μέρα που γιορτάζουν όλες οι ...