Home / LIFE / Οι 15 καλύτερες χώρες για να μετακομίσεις, χθες
Οι 15 καλύτερες χώρες για να μετακομίσεις, χθες

Οι 15 καλύτερες χώρες για να μετακομίσεις, χθες

Σε έχει φάει η ανεργία κι αποφάσισες να πάρεις των ομματίων σου να πας σε άλλη γη σε άλλα μέρη;

Θέλεις να ξέρεις ποιά είναι τα μέρη με τις καλύτερες ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο πριν ξενιτευτείς για τα καλά;

Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά της HSBC βασισμένη στην αξιολόγηση απόδημων όλων των εθνικοτήτων, ιδού η λίστα με τις 15 καλύτερες χώρες του κόσμου με βάση την εμπειρία, την οικονομική κατάσταση και την ανατροφή παιδιών .

 

# 15 Νότια Αφρικήsouthafrica2

Τα παγκόσμιας κλάσης ξενοδοχεία και καταλύματα, θα μπορούσαν να είναι ο λόγος που η χώρα κατατάσσεται τόσο ψηλά στην  ποιότητα του καταλύματος. Ωστόσο, στα μειονεκτήματά της βρίσκουμε την υψηλή φτώχεια και τα βίαια εγκλήματα.
(ενώ εδώ… βγαίνεις  βόλτα και δεν κινδυνεύεις να γαζωθείς στα καλά του καθουμένου)

 

 

# 14 Νέα Ζηλανδίαnew-zealand

Το καλύτερο μέρος για να μεγαλώνεις παιδιά ισορροπημένα και γεμάτα αυτοπεποίθηση. (Μάλλον έχει να κάνει με τα νωπά αρνάκια Νέας Ζηλανδίας που τα ταΐζουν)
 

 

 

# 13 ΚατάρDoha-Qatar

Ενώ είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο παρουσιάζει ανύπαρκτες υποδομές και μεγάλο χάσμα πλούσιων, φτωχών. Καλύτερα να φωνάξεις δάσκαλο στο σπίτι για τα παιδιά. Θα δυσκολευτούν να κάνουν κολλητούς τους ντόπιους.

 

 

 

# 12 Η.Π.Α.newego_LARGE_t_1101_35237540

Η γη των ευκαιριών για πολλούς αλλοδαπούς σύμφωνα με την HSBC. Πρώτη σε κουλτούρα εργασίας, ψηλά στην ανατροφή των παιδιών και την ποιότητα ζωής, αρκεί να μην γκετοποιηθείς και μιλάς μόνο με τους ομοεθνείς σου. Ανακατέψου με τους ντόπιους, κάνε παρέες και γρήγορα θα κυκλοφορείς με αυτοκινητάρα!

 

 

 

# 11 Τουρκία256lt9

Τα λεφτά είναι καλά, με ένα σκασμό δουλειές στον τραπεζικό τομέα και τα online startups. Αλλά τα πράγματα είναι πιο σκούρα για την πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες και την εκπαίδευση, όπως επίσης και την ποιότητα της εργασίας.

 

 

 

# 10 Χονγκ Κογκdie-skyline-von-kowloon

Υψηλή θέση για την ανατροφή των παιδιών στο εξωτερικό και ιδιαίτερα καλές επιδόσεις για την ποιότητα φροντίδας των παιδιών. Ωστόσο, παραμένει μια από τις ακριβότερες και πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο με πολύ χαμηλή βαθμολογία στην ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

 

 

 

# 9 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράταdubai-in-the-uae-credit-neil-emmerson-and-getty-images

Υψηλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας, πλούσια χώρα με ικανοποιητικό περιβάλλον εργασίας και επιλογές στην ανατροφή των παιδιών. Όμως η κουλτούρα παραμένει βαθιά συντηρητική με πολύ αυστηρούς κανόνες δημόσιας συμπεριφοράς. Εδώ δύσκολα θα κάνεις ντόπιους φίλους. Η κατάσταση κάπως έχει αρχίσει να βελτιώνεται τελευταία, αλλά έχει πολύ δρόμο να διανύσει η απομίμηση της Νέας Υόρκης, μέχρι να γίνει Νέα Υόρκη.

 

 

# 8 Βέλγιο07

Υψηλή θέση για την ανατροφή των παιδιών, πρώτη θέση στις υποκατηγορίες για την ευημερία, την υγεία και την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Χαμηλή θέση για τον αθλητισμό και την υγιεινή διατροφή. Με τόσες βάφλες και σοκολάτες να κυκλοφορούν ελεύθερες, δε δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε.

 

 

# 7 Ρωσία

Russia-c

Εδώ γίνεται το πάρτυ. Υψηλές βαθμολογίες για τη διασκέδαση και την κοινωνική ζωή, χάλια υγιεινή διατροφή, πολλοί πατσάδες και χοληστερίνες. Η ποιότητα της φροντίδας των παιδιών είναι αξιοπρεπής αλλά ακριβή. Το μέσο εισόδημα παραμένει χαμηλό, αλλά πάντα βρίσκεις καλές ευκαιρίες να το ξοδέψεις.

 

 

 
# 6 ΚαναδάςToronto_Canada2

90% των απόδημων ομογενών από όλο τον κόσμο αναφέρουν ότι έχουν πολύ ισχυρό δεσμό με τη χώρα, ποσοστό πολύ υψηλό σε σχέση με το 66% του παγκόσμιου μέσου όρου. Εδώ μπορείτε να κερδίσετε την αποδοχή των άλλων καθώς πρόκειται για μια χώρα πολιτιστικά πολυμορφική, με σεβασμό στην ατομικότητά σας. Φορέστε κανένα πουλοβεράκι παραπάνω. Εμείς οι Μεσογειακοί τουρτουρίζουμε εκεί.

 

 

# 5 Αυστραλίαaustralia-visa

Όσοι έρχονται δεν θέλουν να ξαναφύγουν. Υψηλό σκορ στην αφομοίωση, την ευκολία με την οποία μπορείς να κάνεις φίλους, αλλά και τον καιρό. Τα μεταφορικά μέσα λένε έχουν κάτι ψιλοκαθυστερήσεις, αλλά σιγά μην τα χαλάσουμε εκεί. (Μάνα, μας έχει ξεμείνει καμιά θεια εκεί κάτω, να με υιοθετήσει;)

 

 

# 4 Νήσοι Κέιμανcayman

Εδώ οι άνθρωποι απολαμβάνουν το εισόδημά τους. Τέλος. Α, και τον καλό καιρό. Θα βάλεις και το μαγιό σου ντε!

 

 

 

# 3 ΣιγκαπούρηAerial_View_of_Singapore

Υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης και φροντίδας των παιδιών με τη Σιγκαπούρη να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην ανατροφή των παιδιών στο εξωτερικό, αλλά με το σκορ της χώρας πολύ χαμηλό όσον αφορά την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής αλλά και την ασφάλεια στην εργασία.

 

 

# 2 Γερμανίαγερμανια1

Το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να μεγαλώνεις παιδιά (ρηχά είναι ρε μπείτεν). Είναι ωραία να ζεις στην πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης, αν και το κόστος ζωής χαρακτηρίζεται ως υψηλό. Αντέχεις να βλέπεις τη Μέρκελ στην τιβί σου συχνά; Μην το σκέφτεσαι τότε.

 

 

# 1 Κίνα75

Αν και προκαλεί έκπληξη, εντούτοις η Κίνα διαθέτει μερικούς συντριπτικούς παράγοντες για να ζήσει κανείς καλά σε αυτή τη χώρα. Οικονομική άνθηση, καλές ευκαιρίες απασχόλησης με λιγότερο ανταγωνισμό, φιλικός ντόπιος πληθυσμός, καλό και υγιεινό φαγητό (αν αποφύγεις τα φίδια, τους σκορπιούς και τις κατσαρίδες), συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, καλή ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής. Θα βρεις τα Κινέζικα ακόμα πιο φθηνά, απευθείας από την πηγή. Φτιάξε βαλίτσα τώρα. Η ζωή είναι πολύ μικρή, ώστε να το «παίζεις» Κινέζος. Γίνε ένας!

Comments

comments

About Δήμητρα Μπαρώτα

"Έκανα ντεπούτο στη σκηνή του κόσμου, τη δεκαετία του 70. Πολύ γρήγορα πρόσεξα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Πολύ ντεκαντάν ρε παιδιά. Στράφηκα στη φιλοσοφία να σωθώ κι έπεσα πάνω στο Νίτσε. Καλά που δεν με ξέκανε ο τύπος. Στην αρχή, γιατί μετά τον ερωτεύτηκα. Είναι που έχω και πολύ Τοξότη στο ωροσκόπιο, καταλαβαίνεις. Και είμαι και Σκορπιός, πιστεύεις στα ζώδια;Στους εξωγήινους;Τι λέγαμε; Κάποια στιγμή κατάλαβα πως είχα κι εγώ δικαίωμα να πηδήξω πιο πάνω από τις νερουλές εφηβικές λογοδιάρροιες που κατακλύζουν τον τύπο και να που έπιασα τα πλήκτρα, να εξωτερικευτώ γιατί ένοιωθα θα σκάσω. Έχεις δει ποιοι γράφουν στις εφημερίδες; Φοβάμαι τους πολύ ηθικούς, τους ιδανικούς και τον οίκτο. Επίσης οι βλάκες δεν είναι ακίνδυνοι. Επιπλέον θα ήθελα να δηλώσω ότι αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Ηρακλής Πουαρώ." Αν θέλεις και εσύ να μας πεις για τους αγαπημένους σου ήρωες ή να διαβάσουμε τη δική σου ιστορία, στείλε μήνυμα στο [email protected] Αν είναι αρκετά καλό, μπορεί να το δεις δημοσιευμένο.
x

Check Also

Πεθαμένοι κι οι δυο - Μαρίνα Δημητρέλη

Πεθαμένοι κι οι δυο – Μαρίνα Δημητρέλη

Το χαρτί στην τουαλέτα ήταν πάλι εκτός θήκης. Εγώ έπρεπε να το ...

Τι με ρωτάς αν σε ξέχασα κιόλας; - Μαρίνα Δημητρέλη

Τι με ρωτάς αν σε ξέχασα κιόλας; – Μαρίνα Δημητρέλη

Τι με ρωτάς αν σε ξέχασα κιόλας; Δεν θέλω να σου πω. ...