Home / MAKE ME FEEL / Νέα εποχή – Αθηνά Απότση

Νέα εποχή – Αθηνά Απότση

new-day

Πάντα αγωνιώ με τα νέα ξεκινήματα. Πάντα μου προσδίδουν μια ισχυρή μελαγχολία μαζί με μεγάλες δόσεις ευτυχίας. Όσο τα αποζητώ, άλλο τόσο με βάζουν σε σκέψεις.

Είναι αυτή η γλυκιά ανασφάλεια που σε «χτυπάει» όταν πρέπει να αποχωριστείς κάποια κομμάτια του εαυτού σου, στο βωμό ενός νέου ξεκινήματος. Γιατί, τίποτα καινούριο που έρχεται, δεν μας αφήνει ίδιους. Η κατάσταση που φεύγει, παίρνει πάντα κάτι μαζί της και εμείς απλά καλούμαστε να αναλάβουμε καινούργιους ρόλους, με  νέους σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Είναι που θα σου λείψει η παλιά σου αθωότητα που με πάθος αγαπούσες. Πιο σοφή πια και περισσότερο ρεαλίστρια. Είναι που βλέπεις τον κόσμο με άλλο μάτι. Λίγο ειρωνικό, δύσπιστο και καμιά φορά τρομαγμένο. Έρχεται μια αδίστακτη στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου, που για κάποιο πολύ σοβαρό λόγο, αλλάζει για πάντα την οπτική του. Είναι αυτή η στιγμή που οι ευτυχίες τελειώνουν και μπαίνουν στην καρδιά σου ανασφάλειες, ακάλεστες, χωρίς καν να σου χτυπήσουν την εξώπορτα.

Έτσι αναπάντεχα ξεκινάει μια  νέα εποχήΈνα νέο ξεκίνημα.

 

Είναι που θα σου λείψει η παλιά σου ανεμελιά, που με πάθος αγαπούσες και δικαιολογούσες. Είσαι  πιο υπεύθυνη και δεν σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου. Κάνεις σχέδια για το μέλλον, όχι για έναν, αλλά για δύο ή ακόμη καλύτερα για τρείς ή τέσσερις. Ξεκινάς πια έναν νέο αγώνα δρόμου με υποχρεώσεις και κανόνες άτυπους, αλλά και πολλές ανεκτίμητες στιγμές με διάπλατα χαμόγελα. Είναι η στιγμή που θα νιώσεις υπερήφανη για όπου έχεις φτάσει, ακόμα κι αν αυτό σου κόστισε σε  ανεξαρτησία και επιπολαιότητα.

Θα έχεις καταφέρει πολλά και θα καμαρώνεις.

Έτσι αναπάντεχα ξεκινάει μια νέα εποχήΈνα νέο ξεκίνημα.

Είναι που πια έμαθες να φιλτράρεις του ανθρώπους και να εκτιμάς κάποιους που κάποτε θεωρούσες δεδομένους, ίσως και αδιάφορους. Έμαθες καλά να μην πηγαίνεις όπου σε πάει το κύμα, αλλά να πηγαίνεις όπου αγαπάς και όπου σε αγαπάνε. Γίνεται ένα εσωτερικό θαύμα και με μεγάλη έκπληξη ανακαλύπτεις ανθρώπους γύρω σου, που τελικά ήταν πάντα εκεί για σένα κι ένα σου μόνο χαμόγελο τους ‘έδινε πολύ χαρά. Είναι η στιγμή που κι εσύ δειλά-δειλά επιστρέφεις την αγάπη που τόσο απλόχερα σου δίνεται και γίνεσαι όλο και λιγότερο αυτοκαταστροφική, που κάποτε τόσο εμμονικά ήσουν.

Έτσι αναπάντεχα ξεκινάει μια νέα εποχή. Ένα νέο ξεκίνημα.

Λένε πως γίνονται όλα  για συγκεκριμένο λόγο. Μάλλον δίκιο έχουν.

Ποτέ μην πιστέψεις αυτούς  που σου λένε πως όλα είναι τυχαία. Τίποτα δεν είναι.

Κάθε καινούργια αρχή γεννάει ένα καινούργιο σου «είναι» και αυτό είναι απλά μαγικό.

Και εσύ είσαι πια αποφασισμένη να ζεις με πάθος και ενθουσιασμό την κάθε καινούργια  σου αρχή, το παραμικρό μικρό νέο ξεκίνημα  που θα σε συναντήσει.

Υπόσχεση.

Δεν θα αφήσεις τίποτα, να επηρεάσει τον ενθουσιασμό σου για ζωή και τη λαχτάρα σου για αγάπη και μαγικές στιγμές  (ακόμα και όταν στον δρόμο σκοντάψεις και αναθεωρήσεις όλη την μέχρι τώρα κοσμοθεωρία σου).

Comments

comments

About Αθηνά Απότση

Ονειροπόλα όσο δεν πάει και ισορροπημένη. Συνδυασμός που σκοτώνει. Δεν μου ταιριάζουν αυτά τα 2 πολύ, με διχάζουν και όλο το ψάχνω γενικώς... Από μικρή βουτηγμένη στα συναισθήματα καθώς με πασπάλιζαν με πολύ αγάπη καθημερινά... και χαϊδεμένη των μεγαλυτέρων. Πολύ χαϊδεμένη. Είμαι αρκετά ενήλικη εκεί που πρέπει και υπερβολικά παιδί όπου με παίρνει. Αγαπώ να γίνομαι παιδί όσο και αν μου κοστίζει. Σαν κουσούρι που μου έμεινε από παλιά και αρνούμαι να το διώξω. Είμαι ευτυχισμένη πολλές φορές και έχω συνοδοιπόρους σε αυτό (ευτυχώς). Φυσικά έχω και στεναχώριες και παράπονα και ανασφάλειες και άγχος. 'Όλα αυτά τα ωραία που κάνουν την ζωή σου πιο πικάντικη και πιο απολαυστική...
x

Check Also

Φοβάμαι μην ξεχάσω – Αθηνά Απότση

Φοβάμαι, φοβάμαι μην ξεχάσω. Φοβάμαι μη με προδώσει η μνήμη μου και ...

«Να ακούς το παιδί» – Αθηνά Απότση

Περνούν όλα τόσο γρήγορα, σαν  ταινία μπροστά απο τα μάτια σου και ...