Home / POINT OF U / Editors' view / Μία απόφαση, όλα! – Ειρήνη η Κορινθία

Μία απόφαση, όλα! – Ειρήνη η Κορινθία

12364433_1081669941852405_1751380708_o

Η ζωή μας καθορίζεται από τις επιλογές μας.
Μπροστά σε μία επιλογή, υποτίθεται ότι η απόφαση είναι πάντα προσωπική. Σε πρώτο επίπεδο τις κάνουμε απολύτως μόνοι μας, χωρίς να λογαριάσουμε τι θα πουν οι άλλοι. Στην ουσία όμως, πολλές από τις επιλογές αυτές υποτάσσονται στην ανασφάλειά μας, στην επιβεβαίωση που αναζητούμε από τους άλλους ή στις φοβίες μας. Από τα ρούχα που φοράμε, στον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας, μέχρι τη δουλειά που κάνουμε, τις περισσότερες φορές, στην επιλογή μας βαραίνουν κριτήρια που στην ουσία είναι βαρίδια και ίσως μας αποπροσανατολίζουν.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι τέτοιες επιλογές μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παγιδευόμαστε μέσα σε αυτές και ψάχνουμε στη συνέχεια να βρούμε, γιατί έχουμε ημικρανίες, γιατί έχουμε αϋπνίες, γιατί καυγαδίζουμε, γιατί δε φροντίζουμε τον εαυτό μας, γιατί, γιατί, γιατί.. . Ζούμε ένα φαύλο κύκλο, μία αδιάλειπτη μέρα της μαρμότας, όπου η πραγματικότητα επαναλαμβάνεται ίδια και απαράλλακτη , βυθίζοντας μας σ’ ένα πρακτικό, κυρίως όμως σ’ ένα ψυχολογικό τέλμα.
Και τι κάνουμε τότε; Τι απομένει όταν φτάσουμε στο σημείο 0; Τίποτα. Η πραγματικότητα μας έχει αποστραγγίσει, μας έχει απομυζήσει κάθε σταγόνα ενέργειας για να αντισταθούμε και να την αλλάξουμε. Συρρίκνωση, άνευ όρων παράδοση και σε πολλές περιπτώσεις χάπια αντικαταθλιπτικά, επισκέψεις σε ψυχολόγο ή ατελείωτες ώρες σ’ έναν διάδρομο γυμναστηρίου.
Γιατί; Γιατί η ανακατεύθυνση είναι δύσκολη. Προϋποθέτει την ύπαρξη ενός συγκεκριμένου θέλω, ενός συγκεκριμένου στόχου, σωστά οριοθετημένου, και επαρκώς θεμελιωμένου. Η επιλογή του δικού μας, του αποκλειστικά προσωπικού μας στόχου, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εμπεριέχει εγκατάλειψη της σιγουριάς, στρίμωγμα και βόμβα σε αυτά που μέχρι τώρα ξέραμε. Απαιτεί επαναδιαπραγμάτευση με τα κεκτημένα, και ίσως μία ενδεχόμενη ρήξη με αυτά. Αποτελεί πρόκληση για να διορθώσουμε πράγματα που μας μπλοκάρουν, να φύγουμε από τοξικές σχέσεις ή καταστάσεις. Η αλλαγή προσανατολισμού δεν γίνεται ποτέ χωρίς απώλειες.
Το μόνο που απομένει είναι η απόφαση .

Comments

comments

About Ειρήνη η Κορινθία

Ξεκίνησα από την Κόρινθο και κατέληξα στην Αθήνα για να σπουδάσω. Το άθλημα μού άρεσε και δεν το έχω παρατήσει έκτοτε. Εργασίες, γράψιμο, σβήσιμο, διόρθωση, βιβλιοθήκες, πολύ διάβασμα και ατελείωτες παραπομπές. Επειδή όμως αυτά δεν εξασφαλίζουν τον άρτο τον επιούσιο, παράλληλα δούλεψα και στον ιδιωτικό τομέα, μέχρι πρότινος. Τώρα είμαι ανάμεσα στους 1.000.000 ανέργους και συνεχίζω ακάθεκτη. Απεχθάνομαι τη «σιδερένια πειθαρχία» και τη ματαιόδοξη φιλοδοξία. Γι’ αυτό ασχολούμαι πάντα με πράγματα, που για τους περισσότερους είναι αδιάφορα. Δεν πειράζει, υγεία να υπάρχει! Γράφω λοιπόν, διαβάζω πολύ, μαθαίνω νοηματική και προσπαθώ να γίνω καλή μαγείρισσα.
x

Check Also

Οι 50 αποχρώσεις της απιστίας – Ειρήνη η Κορινθία

«Ήταν Τρίτη πρωί. Ήρθε στο γραφείο μου. Την κοίταξα ενώ μου έδινε ...

Darkness! – Ειρήνη η Κορινθία

Αναδύομαι μέσα από τα πιο μύχια κομμάτια του πυρήνα σου. Εξαπλώνομαι σιγά ...