Home / POINT OF U / Editors' view / Λύκο-Φιλίες : Σταϊκούραση

Λύκο-Φιλίες : Σταϊκούραση

 

Μπεεεεεε βρε προβατάκια!

“Καλώς τον Λύκο κι ας άργησε” λένε κάποιοι,”ωχ! Πάλι αυτός!” λένε περισσότεροι, που ήλπιζαν να συνεχίσουν να διαβάζουν αμέριμνοι τους συναισθηματικούς προβληματισμούς των λοιπών bloggers του KissmyGRass, χωρίς να πεταχτώ εγώ να τους προσγειώνω στην ανέραστη ελληνική πραγματικότητα.

Σόρυ παιδιά, μένω πεισματικά σαρκοβόρος και πολιτικοποιημένος, σε πείσμα του κλίματος των προβάτων!

Στο θέμα μας, σήμερα στις Λυκό-Φιλίες συνεχίζουμε με έναν από τους βασικούς συνεργάτες του Ραδυπουργού Παραοικονομίας του Γιάννη του Φραγκοφονιά, τον κο Χρήστο μας, που έχει επιδοθεί στην προσπάθεια να δικαιολογήσει όλα τα αδικαιολόγητα και οικονομικά ανυπόστατα στοιχεία έχει παρουσιάσει ο προϊστάμενός του στο ΥΠ.ΟΙΚ., σε πείσμα της Τρόικας, της ειδικής επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, αλλά και αρκετών ανεξάρτητων οικονομολόγων και οίκων αξιολόγησης του εξωτερικού.

Εξεράγει ο κος Σταϊκουραστικός εναντίων της επιτροπής επιστημόνων οικονομολόγων που αμφισβήτησαν με στοιχεία τις εκτιμήσεις περί “πρωτογενούς πλεονάσματος”, εκτιμώντας ότι, όχι μόνο θα έχουμε πλεόνασμα, αλλά θα είναι και πολύ μεγαλύτερο, κόντρα σε κάθε οικονομική θεωρία και κοινή λογική, που γνωρίζει μέχρι και ένας πρωτοετής της ΑΣΟΕΕ!

Τι του είπαν οι επιστήμονες -που να σημειωθεί ότι προέρχονται από πολλούς πολιτικούς χώρους συμπεριλαμβανομένης και της ΝΔ, και συμφώνησαν ομόφωνα για τα συμπεράσματα που εξέθεσαν στο κοινοβούλιο- και πήρε φωτιά ο κος Χρήστος;

Τα αυτονόητα:

1) Πως το χρέος στο 170% του ΑΕΠ που είναι σήμερα, ΔΕΝ είναι βιώσιμο με κανένα υπολογισμό, γιατί προϋποθέτει ότι, αν δε κουρευτεί αρκετά,  μέχρι το 2020, δλδ μέσα σε 6 έτη, θα πρέπει να αποπληρώσουμε τοκοχρεολύσια συνολικού ύψους 70,5 δις , κάτι που για να επιτευχθεί χρειάζεται πρωτογενές πλεόνασμα κάθε έτος άνω των 10 δις! Αυτό λοιπόν, θα μπορούσε να συμβεί, μόνο με το χρέος γύρω στο 90% το πολύ του ΑΕΠ, κάτι που επιφανείς οικονομολόγοι όπως οι Ρογκώφ και Ράινχαρτ τονίζουν και είναι λογικό, με το δεδομένο ότι επιθυμούμε και ανάπτυξη, όπως αναγγέλλει ο Αντωνάκης ο Μέγας!

2) Πως δεν έχει παταχθεί καθόλου η φοροδιαφυγή και η διαφθορά, παρά μόνο επιλεκτικά και δεν έχουν ελεγχθεί οι μεγάλες λίστες φοροφυγάδων, κάτι που για να γίνει χρειάστηκε σήμερα ο Θεοχάρης των Δημοσίων εσόδων να επιτάξει μετά από 3 χρόνια καθυστέρηση, 100(!) εφοριακούς για το σκοπό αυτό, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή και χωρίς να έχουν προλάβει οι κύριοι να μεταφέρουν τα λεφτά τους αλλού!

3) Πως λόγω της μη πάταξης της φοροδιαφυγής, αλλά και μιας σειράς πολιτικών που επιβλήθηκαν με πρόσχημα τα μνημόνια, έγινε άνιση κατανομή της δημοσιονομικής προσαρμογής και στην ουσία, μέσα στην κρίση, με επίσημα στοιχεία, σε αυτή την υπό κατάρρευση χώρα, οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι, οι μεσαίοι φτωχοί και οι φτωχοί ή στο δρόμο, ή κάηκαν ή αυτοκτόνησαν. Άμεσο αποτέλεσμα λοιπόν είναι να μην υπάρχει πλέον φοροδοτική ικανότητα από τους συνήθεις υπόπτους, άρα οι εκτιμήσεις για τα έσοδα να είναι τρομερά αισιόδοξες έως  ψευδείς!

4) Λόγω ακριβώς αυτής της άνισης κατανομής της δημοσιονομικής προσαρμογής, δημιουργήθηκαν σχεδόν εν μία νυκτί, τεράστιες κοινωνικές ανισορροπίες, που οδήγησαν σε πολιτική αστάθεια και γενική αβεβαιότητα, κάτι που κάθε άλλο παρά πρόσφορο έδαφος δημιουργεί για οποιουδήποτε είδους επενδύσεις, πέραν τον τυχοδιωκτών-κερδοσκόπων , που μόνο ανάπτυξη δε φέρνουν στις οικονομίες, τις οποίες λυμαίνονται.

5) Η υπερφορολόγηση των συνήθη υπόπτων (νομοταγής επιχειρήσεις, μισθωτοί και συνταξιούχοι και ελ. επαγγελματίες) όχι μόνο έχει μειώσει και μειώνει συνεχώς τη φοροδοτική τους ικανότητα, αλλά παράλληλα η ατιμωρησία των μεγάλων φοροφυγάδων και του μαύρου χρήματος, ουσιαστικά ευνοούν γι άλλη μια φορά την παραοικονομία και το λαθρεμπόριο, το οποίο επίσης δεν πατάσσεται.

6) Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά λόγο της αδυναμίας – απροθυμίας των τραπεζών να στηρίξουν την πραγματική οικονομία και η εμμονή τους να στηρίζουν τους ίδιους και τους ίδιους συνήθεις “υπόπτους” εργολάβους, καναλάρχες και άλλους αντιπαραγωγικούς φορείς, δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα στην ροή της οικονομίας και αποτελεί το πιο σημαντικό ίσως τροχοπέδη στην περιβόητη ανάπτυξη, που είναι απαραίτητη για να υπάρξει, να εδραιωθεί και να αυξηθεί το οποιοδήποτε πρωτογενές πλεόνασμα.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις ενστάσεις των Ευρωπαίων και όχι μόνο εμπειρογνωμόνων σχετικά με το αν θεωρείται πλεόνασμα μια πρόσκαιρη προσαρμογή και τα κέρδη από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τα οποία όμως είναι όπως λέμε one-time deal, και δεν αποδίδουν σχεδόν τίποτα ή ψίχουλα μετά την ιδιωτικοποίησή τους, ή το γεγονός ότι από το περίφημο “πλεόνασμα” έχουν επιμελώς αφαιρεθεί οι υποχρεώσεις του Δημοσίου, καταλαβαίνουμε γιατί ο Σταϊκουραστικός Χρηστάκης εκνευρίστηκε τόσο!

Από κει και πέρα τα “επιχειρήματα” του περισπούδαστου αναπληρωτή υπουργού Παραοικονομίας ήταν να πει ότι η επιτροπή κάνει “συχνά λάθη”-ενώ ό,τι έχουν πει αυτός και ο Στουρνάριας μαζί με τον Προβόπουλο έχουν όλα βγει και είμαστε στον τρίτο χρόνο ανάπτυξης και εκτός μνημονίου, αφού βάσει αυτών που έλεγαν, έπρεπε να βγούμε στις αγορές το 2011! – και ότι το πλεόνασμα λέει θα είναι “ακόμα μεγαλύτερο”!

Μετά από όλα αυτά προβατάκι νομίζω ότι έχεις καταλάβει ότι η βουλευτική ασυλία υπάρχει μάλλον και γιατί πολλά μέλη του κοινοβουλίου παίρνουν πολύ βαρβάτα ναρκωτικά και πρέπει να διαφεύγουν τον έλεγχο, διότι δεν εξηγείται αλλιώς η πραγματικότητα την οποία βλέπουν. Η  άλλη εξήγηση είναι ότι προβατάκια μου, έχετε πήξει εσείς στα ναρκωτικά , και μάλιστα στο LSD ,αν σε αυτούς τους ανθρώπους βλέπετε τους σωτήρες της Ελλάδας.

Να κλείσω λοιπόν το στόμα μου και την πένα μου, παραθέτοντας κάτω από το κείμενο ένα link που μας οδηγεί σε ένα πρόσφατο σχετικά ρεπορτάζ με τα ρουσφέτια του εν λόγω διαπρεπούς οικονομολόγου/πολιτικού. Προέρχεται  από την zougla, την οποία αν και ελάχιστα εκτιμώ ως ιστότοπο, εντούτοις μερικές φορές τους ξεφεύγει και κανένα ρεπορτάζ , συνήθως αναδημοσίευση, όπως αυτό που κανονικά είναι από το leaks.gr.  Κάτι τέτοιο, φυσικά οι υπεύθυνοι της ζούγκλας δεν το αναφέρουν, αλλά δεν μπόρεσα να εντοπίσω το πρωτότυπο.  Έτσι για να ξέρετε ότι αυτοί που εργάζονται για την ανάπτυξη δεν έχουν τις νοοτροπίες του παρελθόντος, αλλά πολύ χειρότερες.

Μέχρι το επόμενο κράξιμο, να είστε όλοι καλά και να  αναπαύεστε γιατί προβλέπεται αρκετή Σταϊκούραση ακόμα μέχρι να γλιτώσουμε από αυτούς τους τσοπαναραίους!

http://www.zougla.gr/politiki/article/ta-rousfetia-tou-xristou-staikoura

Comments

comments

About Wolf Sheep

Μέρα 90- ακόμα βαδίζω ανάμεσα στα πρόβατα και δε με έχουν καταλάβει! Φοβάμαι οτι κάτι θα με προδόσει, αλλά ακόμα τίποτα! Μήπως τελικά το λαμπρό μου σχέδιο έπιασε υπερβολικά καλά; Μήπως αντί να ντυθώ απλά πρόβατο για να ξεγελάσω το κοπάδι τελικά γίνομαι κι εγώ ένα απ'αυτά; Τόσα χρόνια λύκος, πρώτη φορά αμφιβάλω... τελικά η συναναστροφή με τα προβατάκια σε αλλάζει. Ελπίζω όμως με τη συναναστροφή μαζί μου, έστω κι αν δε το ξέρουν, τα πρόβατα να γίνουν κι αυτά λίγο λύκοι, γιατί το έχει ανάγκη αυτή η εποχή. Με την πένα του προβάτου λοιπόν και τη ματιά του λύκου, εδώ στο βοσκοτόπι του kissmyGRass, πάντα πεινασμένος γιατι δεν έφαγα ακόμα κανένα προβατάκι, αλλά και χωρίς να έχω γίνει vegeterian, δίνω μια γεύση απο την άποψη του λύκου, έτσι για να ακούγεται και η άλλη πλευρά. Πότε λοιπόν θα νοσταλγώ την αγέλη, πότε θα ουρλιάζω στο σεληνόφως και πότε θα κάνω παρέα στα προβατάκια σαν ένας απο αυτούς. Αλλά για κούρεμα δε παω!!! ΑΟΥΟΥΟΥΟΥ
x

Check Also

Η επιστροφή του Λύκου: Ο τζάμπας ζει και… διδάσκει!

Μετά την προσωρινή μου μεταμόρφωση σε κανονικό πρόβατο, με την τελευταία Σελήνη ...

O Λύκος χάνει το βήμα του: Παρέλαση ή Βοσκή; Ιδού η απορία

Χρόνια πολλά προβατάκια μου, να χαίρεστε την επέτειο του ΟΧΙ! Ένα ΟΧΙ ...