Home / LIFE / Joy's recipes / Κορμός σοκολατένιος – Joy’s recipes

Κορμός σοκολατένιος – Joy’s recipes

Το λένε κορμό, “μωσαικό’, μπισκοτάτο ή όπως αλλιώς το έχετε ακούσει. Μιλάμε για ένα γρήγορο, εύκολο και λαχταριστό γλυκάκι που θα ξετρελλάνει μικρούς και μεγάλους. Τι λέτε, πάμε να το φτιάξουμε;

Υλικά

1 πλάκα βούτυρο (τετράγωνη συσκευασία)

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

8 κουταλιές σούπας κακάο

1 φλ. καφέ λικέρ (προαιρετικά)

2 πακετα μπισκότα τύπου πτί-μπερ

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα και προσθέτουμε το κακάο, λίγο λίγο για να μην σβωλιάσει. Προσθέτουμε το λικέρ και το μείγμα μας απιοκτά μια υφή πιο λεία και μυρωδιά ευωδιαστή. Προσθέτουμε τα μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε σπάσει σε μικρότερα κομματάκια. Μεταφέρουμε το μίγμα σε λαδόκολλα και το τυλίγουμε φτιάχνοντας ένα μικρό σαλάμι. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 3 ώρες.

Tips

  1. Για λικέρ, μπορείτε να βάλετε κονιάκ ή λικέρ τύπου baileys ή amarreto. Ουσιαστικά δίνει άρωμα και καλύτερη υφή στο μίγμα της σοκολάτας. Αν, όμως θέλετε να το παραλείψετε, μπορείτε.
  2. Το κακάο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κουβερτούρα γάλακτος ή κουβερτούρα πραλίνα και να δώσετε εντελώς διαφορετική γεύση στο γλυκό. Για να δέσει, ωστόσο το μίγμα θα χρειαστούν 1-2 γενναίες κουταλιές κακάο και να θυμάστε ότι λόγω της πραλίνας ή της σοκολάτας γάλακτος, ο κορμός θα είναι πιο ανοιχτόχρωμος.
  3. Αν προτιμάτε ακόμα περισσότερη γλύκα στον κορμό σας, μπορείτε να τον πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη – αν και δεν υπάρχει λόγος για περισσότερες θερμίδες.
  4. Χρειάζεται να τυλιχτεί το μίγμα στη λαδόκολλα για να μην κολλήσει απευθείας στο αλουμινόχαρτο στην κατάψυξη και δυσκολευτείτε να το σερβίρετε.
  5. Μπορείτε να βάλετε τη λαδόκολλα σε φόρμα μακρόστενη για κείκ και να δώσετε άλλο σχήμα στον κορμό σας ή κόβωντας ένα πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού να του δώσετε στρογγυλό σχήμα.
  6. Βγάζοντάς το από την κατάψυξη, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου 10′ για να μπορείτε να το κόψετε και να το σερβίρετε πιο εύκολα.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Comments

comments

About Χαρά Μαρκατζίνου

Αστερόσκονη και χαμόγελο, αγάπη και φως, όνειρα και ταξίδια. Με λένε Χαρά κι αυτό τα λέει όλα...Πασπαλίζω απλόχερα χαμόγελα και χαρίζω αγκαλιές. Ερωτεύομαι με πάθος χωρίς να είναι λάθος...Η αλήθεια μου είναι η δύναμή μου κι αν κοιτάξεις στα μάτια μου θα δεις αυτό που νιώθω. Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη για μένα και η συγγνώμη είναι λύτρωση. Λύτρωση όμως είναι και το γράψιμο, που υπήρξε πάντα διέξοδος και τρόπος έκφρασης στη ζωή μου. Γράφω και ταξιδεύω, ζωγραφίζω κι ονειρεύομαι...
x

Check Also

Κλείνω τα 40!!!! – Χαρά Μαρκατζίνου

Μπροστά σε ένα άδειο χαρτί προσπαθώ να διαλέξω τις λέξεις εκείνες που ...

Εσύ πότε έβαλες όρια; – Χαρά Μαρκατζίνου

Όρια…όρια εδώ, όρια εκεί, όρια καταπατημένα, κι εσύ κι εγώ δυστυχισμένοι… Βλέπω ...