Home / POINT OF U / Editors' view / Θάλασσά μου σ’ αγαπώ – Χαρά Μαρκατζίνου

Θάλασσά μου σ’ αγαπώ – Χαρά Μαρκατζίνου

IMG_20140713_211635

Πάντα αγαπούσα τη θάλασσα! Το μπλε της με γαληνεύει και η απεραντοσύνη της με αγκαλιάζει, με ηρεμεί. Η θάλασσα με ταξιδεύει.

Χάνομαι κοιτώντας την και ξαναγυρίζω στην πραγματικότητα. Ακούω τον ήχο των κυμάτων και νιώθω το δροσερό αεράκι να μου χαϊδεύει το πρόσωπο. Μυρίζω  τη μυρωδιά της ζωής που κρύβει μέσα της κι αναζητώ τον κρυμμένο θησαυρό της εκεί στον ανεξερεύνητο βυθό της.

Αγαπώ το φως του ήλιου που καθρεφτίζεται πάνω της και τη λάμψη που παιχνιδίζει με τις αποχρώσεις του μπλε.

Πολλές φορές η θάλασσα είναι ο καθρέφτης μου. Είναι η φωνή της ψυχής όταν οι λέξεις δεν είναι αρκετές  για να πουν αυτό που νιώθεις. Εκεί που το κύμα ενώνεται με την κραυγή του αποχωρισμού, με αυτό που χρειάστηκε να αφήσεις πίσω και να προχωρήσεις…

Είναι η δροσιά του έρωτα που σε συνεπαίρνει και νιώθεις ξαναγεννημένος. Είναι το καρδιοχτύπι κι αυτή η αναστάτωση που σε τυλίγει, κι η ανατριχίλα που νιώθεις σε όλο το κορμί όταν αφεθείς ελεύθερος στην αγκαλιά του έρωτα χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Είναι η βουτιά στην ίδια τη ζωή, κι η απόφαση να ταξιδέψεις στην ηρεμία ή την τρικυμία, να ξαποστάσεις στην νηνεμία και να παλέψεις ακόμα και με τις αντοχές σου να κρατηθείς πάνω από τα κύματα.

Η θάλασσα είναι ελευθερία. Σε ελευθερώνει από τα περιττά, απ’τα βάρη που φόρτωσες στον εαυτό σου ή σου φόρτωσαν οι άλλοι.

Η θάλασσα είναι το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είναι ο επίγειος παράδεισος κι η βραδινή βόλτα στην παραλία που τόσο λαχταρώ να κάνουμε…

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια όταν γυρίζω το απόγευμα από τη δουλειά, στην παραλιακή στο ύψος του Καλαμακίου, εκεί που έχει μια μικρή ανηφορίτσα και τα δέντρα κάνουν ένα άνοιγμα τα μάτια μου γεμίζουν με το απέραντο γαλάζιο, αυτό που ο απογευματινός ήλιος διάλεξε για να καθρεφτιστεί. Το φανάρι κοκκινίζει, οι πεζοί περνάνε κι εγώ χαζεύω τη θάλασσά μου. Το κομμάτι που μου έχει κολλήσει παίζει δυνατά στο CD, το φανάρι ξαναγίνεται πράσινο κι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για αύριο. Κι η θάλασσα ξέρει… Ξέρει πότε είμαι χαρούμενη, πότε είμαι στεναχωρημένη, πότε τρώγομαι με τα ρούχα μου, πότε πετάω στα σύννεφα. Μ’έχει δει στα πάνω μου και στα κάτω μου, στα δύσκολά μου μα και στα ωραία μου. Κι είναι πάντα εκεί να της λέω όσα νιώθω και να κρατάει την πιο όμορφη εικόνα της μόνο για μένα.

Θάλασσά μου σ’αγαπώ.

 

Comments

comments

About Χαρά Μαρκατζίνου

Αστερόσκονη και χαμόγελο, αγάπη και φως, όνειρα και ταξίδια. Με λένε Χαρά κι αυτό τα λέει όλα...Πασπαλίζω απλόχερα χαμόγελα και χαρίζω αγκαλιές. Ερωτεύομαι με πάθος χωρίς να είναι λάθος...Η αλήθεια μου είναι η δύναμή μου κι αν κοιτάξεις στα μάτια μου θα δεις αυτό που νιώθω. Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη για μένα και η συγγνώμη είναι λύτρωση. Λύτρωση όμως είναι και το γράψιμο, που υπήρξε πάντα διέξοδος και τρόπος έκφρασης στη ζωή μου. Γράφω και ταξιδεύω, ζωγραφίζω κι ονειρεύομαι...
x

Check Also

Πώς να σταματήσετε να είστε αποδέκτης της αρνητικής ενέργειας των άλλων

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ενσυναίσθηση. Άλλοι σε μικρότερο και άλλοι σε μεγαλύτερο ...

Η Άντρια Ζαφειράκου βραβεύτηκε ως η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο

Η ελληνοκύπρια διδάσκει καλλιτεχνικά σε σχολείο που βρίσκεται σε μια ταραγμένη περιοχή ...