Home / POINT OF U / Editors' view / Η επιστροφή του Λύκου: Ο τζάμπας ζει και… διδάσκει!

Η επιστροφή του Λύκου: Ο τζάμπας ζει και… διδάσκει!

1511012_10152916007773641_7803343289297772199_n

Μετά την προσωρινή μου μεταμόρφωση σε κανονικό πρόβατο, με την τελευταία Σελήνη ξανάγινα λύκος σωστός και γενικά έχω γίνει Τούρκος με αυτά που ακούω και μαθαίνω.

Η τελευταία φορά που σας έπρηξα ήταν νομίζω τον Απρίλιο, πριν τις Εβραιοεκλογές, πιστός στο να σταματήσω να κάνω πολιτικά σχόλια μετά από προεκλογική περίοδο. Για να μη κατηγορηθώ για προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης… φάνηκε εκ των υστέρων ότι η κυβέρνηση τα καταφέρνει μια χαρά να αυτογελοιοποιείται, οπότε φόρεσα την προβιά μου και είπα ότι πλέον δεν έχω λόγο παρέμβασης. Με τη Βούλτεψη κυβερνητικό εκπρόσωπο, υπάρχει ανάγκη περαιτέρω κοροϊδίας;

Σήμερα όμως έμαθα ότι ο τζάμπας ζει!  Δηλαδή όχι μόνο ζει, αλλά μπορεί άνετα να διδάξει και τα παιδιά μας. Άλλωστε τι είναι η διδασκαλία προβατάκι; Ειδικά η δημόσια! Ένα χόμπι! Μια αγαθοεργία που δίνεται από το Κράτος στους μη έχοντες να πάνε στα Ιδιωτικά (στα οποία γίνεται “εξαιρετική” δουλειά, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων)… μια εθελοντική δράση και τίποτα παραπάνω!

Σε περίπτωση που δε το γνωρίζετε, το Υπουργείο Παρωδίας, εεε Παιδείας  του Λοβέρδου, προσλαμβάνει ή μάλλον πιο καλά παρακαλάει, 1000 άνεργους εκπαιδευτικούς, για να μη κάθονται και δε κάνουν τίποτα, να διδάξουν αφιλοκερδώς τα παιδιά των άλλων κακόμοιρων που πληρώνουν φόρους για εκπαίδευση, αλλά εκπαίδευση δεν έχουν.  Βέβαια – κι εδώ είναι το “κλου”- δίνουν λέει μόρια. Μόρια για να μπεις κάποτε πού; Που αλλού βρε, στο δημόσιο! Δηλαδή το δέλεαρ του -κατά τα άλλα υπέρμαχου της ιδιωτικής πρωτοβουλίας Κυβερνητικού δυναμικού- είναι να κάνει ότι έκανε πάντα: να σου βρει μια θεσούλα!

Δεν ξέρω αν το κατάλαβες προβατάκι, αλλά το θέμα δεν είναι να το καταργήσουμε, αλλά να μη το πληρώνουμε το δημόσιο σχολείο. Δηλαδή να το αντιμετωπίζουμε ακριβώς έτσι: σαν δωρεάν παροχή, σαν cd σε κυριακάτικη εφημερίδα, κάτι που παίρνεις “δωρεάν” αν και το πληρώνεις κανονικά, αλλά δε χρησιμεύει σε τίποτα!

Γιατί λοιπόν να πληρώνουμε και καθηγητές, δασκάλους, παιδαγωγούς; Άμα δουλέψεις τζάμπα και είσαι ήσυχο προβατάκι, ΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΕ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥΣ και τέτοια, που ξέρεις; Μπορεί σε 10 χρόνια που θα μας το επιτρέψει η Τρόϊκα, να σου κάνουμε το χατήρι και να μπεις στο Δημόσιο. Με 580 ευρώ. Ε, κάνε και κάνα ιδιαίτερο βρε αδερφέ άμα δε σου φτάνουν! Μαύρο. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δε θα φτιάξουν καλή δημόσια παιδεία, οπότε πάντα θα χρειάζονται ιδιαίτερα, προβατάκι μου παράνομο.

Εθελοντής καθηγητής λοιπόν και προσεχώς εθελοντής ιατρός, εθελοντής δικαστικός, εθελοντής υπάλληλος καθαριότητας, εθελοντής εφοριακός, και τέλος, εθελοντής πολίτης, εθελοντής Άνθρωπος.

Προσωπικά προβατάκι μου, έχω να προτείνω το θεσμό του εθελοντή πολιτικού: Να κάνουν μια θητεία άνευ πληρωμής, να βλέπουμε αν μας κάνουν κι αν ναι, να παίρνουν μόρια για την επόμενη τετραετία (λέμε τώρα!) αν όχι να παίρνουν τον π**λο! Και ειδικά αυτόν ισώς να τον παίρνουν έτσι κι αλλιώς!

Τι λες κε Λοβέρδο μου; Όχι ε; Το φαντάστηκα!

panellinies-panelladikes

Comments

comments

About Wolf Sheep

Μέρα 90- ακόμα βαδίζω ανάμεσα στα πρόβατα και δε με έχουν καταλάβει! Φοβάμαι οτι κάτι θα με προδόσει, αλλά ακόμα τίποτα! Μήπως τελικά το λαμπρό μου σχέδιο έπιασε υπερβολικά καλά; Μήπως αντί να ντυθώ απλά πρόβατο για να ξεγελάσω το κοπάδι τελικά γίνομαι κι εγώ ένα απ'αυτά; Τόσα χρόνια λύκος, πρώτη φορά αμφιβάλω... τελικά η συναναστροφή με τα προβατάκια σε αλλάζει. Ελπίζω όμως με τη συναναστροφή μαζί μου, έστω κι αν δε το ξέρουν, τα πρόβατα να γίνουν κι αυτά λίγο λύκοι, γιατί το έχει ανάγκη αυτή η εποχή. Με την πένα του προβάτου λοιπόν και τη ματιά του λύκου, εδώ στο βοσκοτόπι του kissmyGRass, πάντα πεινασμένος γιατι δεν έφαγα ακόμα κανένα προβατάκι, αλλά και χωρίς να έχω γίνει vegeterian, δίνω μια γεύση απο την άποψη του λύκου, έτσι για να ακούγεται και η άλλη πλευρά. Πότε λοιπόν θα νοσταλγώ την αγέλη, πότε θα ουρλιάζω στο σεληνόφως και πότε θα κάνω παρέα στα προβατάκια σαν ένας απο αυτούς. Αλλά για κούρεμα δε παω!!! ΑΟΥΟΥΟΥΟΥ
x

Check Also

O Λύκος χάνει το βήμα του: Παρέλαση ή Βοσκή; Ιδού η απορία

Χρόνια πολλά προβατάκια μου, να χαίρεστε την επέτειο του ΟΧΙ! Ένα ΟΧΙ ...

Λυκοφιλίες: Αποδιοπομπαίος Τάκης!

Λυκόπουλα και προβατάκια, σήμερα σας έχω βιβλική ιστορία! Θυμάστε τον “αποδιοπομπαίο τράγο”; ...