Home / GRASS PRESS / Επίσκεψη Ομπάμα: από την ανετίλα στην ασχετίλα ένας Τσίπρας δρόμος – Νατάσσα Μανίτσα

Επίσκεψη Ομπάμα: από την ανετίλα στην ασχετίλα ένας Τσίπρας δρόμος – Νατάσσα Μανίτσα

varapskk5-708

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS

Άνοιξα την τηλεόραση μετά από πολύ καιρό. Κάτι η αναγκαστική παραμονή στο σπίτι λόγω ίωσης βαρβάτης, κάτι ο Ομπάμα που έρχεται στην Ελλάδα και έχουν βουίξει τα σόσιαλ, λέω ας το χρησιμοποιήσουμε το έπιπλο.
 
Τι το ήθελα; Πάνω που τα immodium είχαν αρχίσει να κάνουν το θαύμα τους, θα κυλήσω ξανά σε οικειοθελή υστερική γαστρεντερίτιδα. Με χειρότερες συνέπειες.
 
Η κυβέρνηση του παρακράτους και των αναρχικών φλούφλιδων, στέλνει σε πρώτη φάση τον κατακαημένο να παραλάβει τον Πλανητάρχη. Ο τρίτος και καταϊδρωμένος αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας παραλαμβάνει τον πρώτο του κόσμου.
 
Το προσπερνάμε; Ας το προσπεράσουμε.
 
Έρχεται ο Παυλόπουλος με έκδηλο τρακ να συνεχίσει στο Μέγαρο Μαξίμου τη συνάντηση, αλλά το τρακ ξεπερνιέται. Η αναίδεια όχι.
 
Την είχα μια αγωνία για την ώρα που ο σύντροφος Αλεξέι θα έπαιρνε τη σκυτάλη. Προσπαθούσα να γελάσω και να διασκεδάσω με την ιδέα ότι ο ίδιος πρέπει να ζει ένα δράμα. Η αριστερή του πλευρά να κλωτσάει και η δεξιά του να θέλει να γλείψει σα να μην υπάρχει αύριο. Η ποια; Η αριστερή; Ωραία ανέκδοτα μου λέω κάποιες φορές. Λειτουργεί έτσι σαν ένα εσωτερικό σύστημα αυτοδιασκέδασης. Γελοιοποίησε λίγο παραπάνω από το γελοίο που θα ακολουθήσει. Τεράστια πρόκληση.
 
Και έφτασε η μεγάλη στιγμή. Το επίδοξο ζουμπουρλούδικο πρωθυπουργάκι μας, δίνει το χέρι στον υπερσίκ Ομπάμα. Όλα δείχνουν να συνεχίζουν “πρωτόκολλα” άρα καλά. Η πιο κοντινή Μολότοφ βρέθηκε σε σακουλίτσα στη Νέα Σμύρνη, το γλιτώσαμε το αίσχος και τη ντροπή προς το παρόν.
 
Και κάθονται στις αναπαυτικές πολυθρόνες… ο υπερκούλ Μπαράκ, και “ο μία- πίτα- γύρο- στο- 4 ” Αλέξης παραδίπλα. Και αρχίζει και παίρνει το ύφος που δεν παλεύεται όση γιόγκα και να έχεις κάνει την προηγούμενη, σε όσο ζεν φάση κι αν σε πετύχει το καρακατσουλιό στο δόξα πατρί. Σκέφτομαι ακόμα θετικά, λέω μέχρι εκεί μπορεί, ο επαγγελματίας καταληψίας, ας μην πετάξει καμιά ασύλληπτη μπαρούφα και σκάσει σαν βόμβα μπροστά στις κάμερες και σε ολόκληρο τον κόσμο που παρακολουθεί τη συνάντηση αυτή.
 
Κι αρχίζει και μιλάει… στον ενικό: “Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να έχεις επιλέξει την Ελλάδα…” Ε οκ. Υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο “το παίζω μούρη” και στο “είμαι πτυχιούχος αγενής”, την χαλαρότητα και τη μπουρτζοβλαχιά, την ανετίλα και την ασχετίλα και αυτή η απόσταση έχει πια γίνει ένας Τσίπρας δρόμος. Γιατί εντάξει, τη γραβάτα δεν τη δέσαμε, το στυλάκι δεν το σενιάραμε, αλλά ας του ραφινάρει κάποιος τη γλώσσα να μάθει να μιλάει ως πρωθυπουργός… όχι για πολύ! Λίγο ακόμα, ευχόμεθα και ελπίζουμε…
ΥΓ. Επειδή προφανώς θα βρεθούν άσχετοι (βρέθηκαν ήδη) να αναφέρουν ότι δεν μεταφράζεται ο ενικός στα Αγγλικά… έχω να πω το εξής: έχετε τον Τσίπρα που σας αξίζει.-

Comments

comments

About Νατάσσα Μανίτσα

Δηλώνω λάτρης του ραδιόφωνου, των σοσιαλ μίντια και γενικά ό,τι αποτελεί μορφή επικοινωνίας. Μετά τις σπουδές μου στην Φιλοσοφική με εξειδίκευση στην Ψυχολογία ακολούθησαν Μετάφραση και Βρετανικός Πολιτισμός, και τα πρόσφατα κομμάτια στη συλλογή μου είναι ένα Digital & Social Media Marketing Diploma αλλά και ένα Master στη Σχολική Ψυχολογία. Ασχολούμαι με παρουσιάσεις, σεμινάρια, εκδόσεις, αρθρογραφία, αρχισυνταξία, ραδιοφωνικές εκπομπές... και πάντα έρχομαι σε δύσκολη θέση να απαντήσω επακριβώς στην κλασική ερώτηση: "Με τι ασχολείσαι;" Μάλλον με τα πάντα, απ' όσο θυμάμαι...
x

Check Also

Η επίμονη κηπουρός – Νατάσσα Μανίτσα

“Τελικά, την έχεις κάνει κλώνο σου” μου είπε ο Αλέξανδρος, που κάνει ...

Το κόκκινο σημειωματάριο και κάτι σουρεάλ ιστορίες – Νατάσσα Μανίτσα

Ήταν από εκείνες τις φορές που ξυπνάς ανεξήγητα 3 και κάτι τα ...