Home / POINT OF U / Editors' view / Είναι κάποιοι άνθρωποι…άγγελοι – Χαρά Μαρκατζίνου

Είναι κάποιοι άνθρωποι…άγγελοι – Χαρά Μαρκατζίνου

Είναι κάποιοι άνθρωποι που αγαπάνε τις αγκαλιές…που λατρεύουν το χάδι, που χάνονται σε μια όμοφη μυρωδιά…

Είναι κάποιοι άνθρωποι που είναι πιο αυθόρμητοι και θα σε ζεστάνουν με το γέλιο τους, με τον καλό τους λόγο, μ’ένα μήνυμα, με δυο λόγια αγάπης.

Είναι κάποιοι άνθρωποι που τους αρέσει να κάνουν εκπλήξεις, να δίνουν χαρά, μακριά από κανόνες, ‘πρέπει’ και ‘μη’. Θα σου τραγουδήσουν στη μέση του δρόμου, θ’ανοίξουν διάπλατα την αγκαλιά τους, θα σου ανακατέψουν τα μαλλιά και θα σου τσαλακώσουν τον τέλειο γιακά, για να σου θυμίσουν πως η χαρά υπάρχει στα απλά πράγματα.

Είναι κάποιοι άνθρωποι που ζουν για την αγάπη και θέλουν να την εκφράσουν με πράξεις απλές, καθημερινές…με μια κουβέντα που έχει μέσα της φροντίδα, μ’ένα χάδι, μ’ένα πρωινό καφέ…με το σκέπασμα της πλάτης σου μέσα στη νύχτα, με το γλυκό φιλί για καλημέρα στο αγουροξυπνημένο σου πρόσωπο…

Είναι κάποιοι άνθρωποι που ξεκινούν τη μέρα τους με μια φωτεινή καλημέρα σε όλους κι αν είναι μακριά, με ένα μήνυμα τόσο ζεστό όπως ο ήλιος.

Είναι κάποιοι άνθρωποι που γράφουν αράδες διαλέγοντας κάθε λέξη που θα ντύσει αυτό που νιώθουν. Κι είναι εκείνοι που θα βρουν το στίχο εκείνο που γράφτηκε για όσα νιώθουν, μόνο και μόνο για να στον αφιερώσουν. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θα γίνουν ποιητές και στιχουργοί για να σου μεταδώσουν το μεγαλείο της αγάπης…

Είναι κάποιοι άνθρωποι που θα επινοήσουν μια παγκόσμια μέρα για να βρουν αφορμή να τη γιορτάσουν μαζί σου!

Είναι κάποιοι άνθρωποι που θα σταθούν δίπλα σου ακόμα και μέσα στη σιωπή, που τόσο έχεις ανάγκη…που θα σου αφήσουν χώρο, ακόμα κι αν θέλουν να τρέξουν κοντά σου. Που θα σε νιώσουν ακόμα κι αν η ψυχή κλείνει ερμητικά…και θα είναι εκεί να σε καλωσορίσουν στο φως μετά το ταξίδι στο σκοτάδι.

Είναι κάποιοι άνθρωποι που θα σε ζεστάνουν με το γέλιο της ψυχής τους…θα γίνουν ο καθρέφτης σου, για να σου θυμίσουν πόσο πολύ αξίζεις, πόσο χρειάζεται να σε αγαπάς. Στα μάτια τους, σαν τους κοιτάξεις θα καθρεφτίσεις την αγάπη, άδολη, αγνή και ελεύθερη, έτσι ακριβώς όπως είναι…

Είναι κάποιοι άνθρωποι που δε διστάζουν να πουν ‘σ’αγαπώ’ και να το εννοούν. Δε θα το σκεφτούν, δε θα επιτρέψουν στον εγωισμό να λογοκρίνει…θα στο χαρίσουν απλόχερα γιατί το ένιωσαν και θέλησαν να το μοιραστούν.

Είναι κάποιοι άνθρωποι που θα σου μάθουν να πετάς ψηλά, ελεύθερα, που θα σε μάθουν να τολμάς…

Είναι οι ίδιοι εκείνοι άνθρωποι που θα σε μάθουν ν’ακούς την καρδιά σου…να μην την εγκλωβίζεις στο στενό κουστούμι της λογικής.

Είναι κάποιοι άνθρωποι που μαζί τους θα ονειρευτείς, θα ταξιδέψεις…είναι η καρδιά, είναι η ψυχή…

Είναι κάποιοι άνθρωποι, που θα το καταλάβεις μόλις τους κοιτάξεις…

Κάπου διάβασα πως όποτε ο Θεός θέλει να σώσει έναν άνθρωπο στέλνει κάποιον να τον αγαπήσει…

Αυτοί οι άνθρωποι είναι άγγελοι, κι εσύ τυχερός που σε άγγιξαν…

Comments

comments

About Χαρά Μαρκατζίνου

Αστερόσκονη και χαμόγελο, αγάπη και φως, όνειρα και ταξίδια. Με λένε Χαρά κι αυτό τα λέει όλα...Πασπαλίζω απλόχερα χαμόγελα και χαρίζω αγκαλιές. Ερωτεύομαι με πάθος χωρίς να είναι λάθος...Η αλήθεια μου είναι η δύναμή μου κι αν κοιτάξεις στα μάτια μου θα δεις αυτό που νιώθω. Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη για μένα και η συγγνώμη είναι λύτρωση. Λύτρωση όμως είναι και το γράψιμο, που υπήρξε πάντα διέξοδος και τρόπος έκφρασης στη ζωή μου. Γράφω και ταξιδεύω, ζωγραφίζω κι ονειρεύομαι...
x

Check Also

Πώς να σταματήσετε να είστε αποδέκτης της αρνητικής ενέργειας των άλλων

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ενσυναίσθηση. Άλλοι σε μικρότερο και άλλοι σε μεγαλύτερο ...

Η Άντρια Ζαφειράκου βραβεύτηκε ως η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο

Η ελληνοκύπρια διδάσκει καλλιτεχνικά σε σχολείο που βρίσκεται σε μια ταραγμένη περιοχή ...