Home / POINT OF U / Editors' view / Γραφείο ευρέσεως χαμένων αρνιών

Γραφείο ευρέσεως χαμένων αρνιών

2385023-9163615766-Crazy

(Από την επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας – στο τμήμα About)

1c01ccf41ce6dced8edc5d84478658d9Το 1994, ο τότε υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης έψαχνε τρόπους να δώσει ώθηση στην ελληνική ύπαιθρο. Πράσινη ανάπτυξη, ΠΑΣΟΚική. Σκέφτηκε λοιπόν να αντιμετωπίσει το φλέγον θέμα των αρνιών που χάνονται.   Έτσι στήθηκε η υπηρεσία εύρεσης χαμένων αιγοπροβάτων. Στελεχώθηκε με έμπειρο προσωπικό. Επειδή δεν υπήρχαν αντίστοιχες σπουδές, προτιμήθηκαν όσοι είχαν μέσο. Και στήθηκαν σε τρία πανεπιστήμια ερευνητικά προγράμματα για να γίνουν επιτροπές για να σκεφτούν πως κάποτε θα φτιαχτεί και σχετική έδρα.
Το γραφείο έχει αντικείμενο την εύρεση αρνιών και προβάτων. Kαι να αποφασίσει αν το προβάτων θα τονίζεται εκεί ή στην προπαραλήγουσα.   (Άλλη επιτροπή, διεθνές συνέδριο και εξεταστική στη Βουλή για αυτό το θέμα.) Είναι πρωτεύουσας σημασίας για όλους τους Έλληνες αγρότες να βρεθούν τα πρόβατα που χάνονται! Επίσης από τον συναρμόδιο υπουργό (Παιδείας), καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα εξής:

  1. fc05ee8611ac4a033a73b3836ba9d726Έρευνα μεγέθους του προβλήματος. Πόσα καρότα ψηλό είναι το μέσο πρόβατο που χάνεται; (Πριν φάει τα καρότα.  Τρώνε καρότα;)
  2. Καθορισμός βέλτιστων πρακτικών για χαμένα πρόβατα. Η μέθοδος “βγαίνουμε με τζιπ στο βουνό και παίζουμε στην διαπασών κλαρίνα” έχει μεικτά αποτελέσματα ως τώρα.
  3. Γέφυρες συνεργασίας με άλλες συναφείς οργανώσεις όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, Γιατροί χωρίς σύνορα και Νικολούλη με ιδιαίτερη έμφαση σε σατανιστικές οργανώσεις που ίσως σφάζουν πρόβατα με πανσέληνο σε ερημικά σημεία. (Πριν την πανσέληνο να γίνει αυτό.)
  4. Επικοινωνιακά θέματα και λύσεις. Η ως τώρα προσέγγιση, κυρίως με ακριβές διαφημίσεις στα ΜΜΕ γιατί από εκεί τα τσιμπάμε καλύτερα για τη μελλοντική μας πολιτική καριέρα ίσως δεν έχει την καλύτερη κάλυψη του πληθυσμού στο οποίο απευθυνόμαστε μάλλον. Τα πρόβατα ναι μεν μπορεί να δούνε εφημερίδες στο μαντρί καμιά φορά αν τις στρώσουμε κάπου εκεί που χέζουν, αλλά οι τηλεοπτικές διαφημίσεις δεν έχουν μεγάλη απήχηση στο κοπάδι.
  5. Πρόγραμμα ηλεκτροδότησης απομακρυσμένων μαντριών.

Βάση καταστατικού, τα αποτελέσματα του γραφείου υπολογίζονται βάση κομματιών σώματος και όχι ολόκληρα πρόβατα. Αν για παράδειγμα βρούμε ένα πρόβατο κομμένο στη μέση, αυτό μετράει ως δυο επιτυχίες, όχι μια.

Comments

comments

About Αλέξης Χαλκίδης

«Στείλτε ένα σύντομο bio και μια φωτογραφία ανφάς.» Ναι ρε, θα σου τυλίξω τα επιτεύγματά μου σε λαδόκολλα φαστφουντάδικη, τώρα αμέσως… απ’όλα το θες; Το κρέας είναι χοιρινό. Low fat κοτόπουλα και μπούρδες δεν παίζουν, δεν έχουν ποτέ την ίδια γεύση με «αληθινό» σουβλάκι και το ξέρεις. Μισός Έλληνας, μισός Άγγλος είμαι αλλά ξέρω πιο μισό έχει την γεύση. Με εξαίρεση τις σπουδές στην Αγγλία, σαν τα κομμάτια λίπος στο καλαμάκι, τρώω την πατρίδα μου με τα άσχημά της μια ζωή επειδή λατρεύω τα καλά της. Τζατζίκι. Πάντα. What you see is what you get. Χύμα στο κύμα και όποιοι αντέξουν. Αν ψάχνετε καλλωπισμούς της αλήθειας, αν δεν αντέχετε σήμερα την έντονη γεύση της πραγματικότητας, μην με διαβάσετε. Τα ζώδια δεν ισχύουν. Καθόλου. Αν κάνετε ομοιοπαθητική είστε ηλίθιοι. Τελείως. Αν νομίζετε ότι μας ψεκάζουν πηδήξτε από τα ίδια αεροπλάνα. Κρεμμύδι εξαρτάται από το πρόγραμμα της υπόλοιπης ημέρας. Πατάτες, κέτσαπ και μουστάρδες δεν έχουν θέση σε σουβλάκι πίτα. Πολλοί με περνάνε για Σαλονικιό αλλά δεν είμαι. Πολλοί gay μου την πέφτουν αλλά δεν είμαι. Δεν κρίνω κανέναν, δεν έχω καν την ικανότητα να κάνω διακρίσεις λόγω ηλικίας, φύλου, ράτσας ή οτιδήποτε. Απλά προσπαθώ να ξέρω τι είμαι και δεν είμαι από αυτούς που ανέχονται να τρώνε πολλά άμυλα μαζί. Στο περιτύλιγμα η πίτα μου είναι λίγο καμένη πια στην μέση ηλικία αλλά βαστάει καλά. Βίτσιο με οτιδήποτε περιλαμβάνει φύση και αθλητισμό, έτσι σε στυλ «αφού βρέθηκα σε ένα καγιάκ, ας το πάω μέχρι το επόμενο νησί». Μερικοί με περνάνε για τεχνολογομανή επειδή ασχολούμαι από μικρός και συγγράφω για αυτά. Προσπαθώ να σκέφτομαι. Οπότε τυλίξτε με σε όποια κόλλα θέλετε τελικά. Είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος ότι αν φάμε μαζί 2-3 φορές θα γνωριστούμε καλύτερα και θα μας αρέσει όλους τελικά. Καλή όρεξη. http://www.alexanderchalkidis.com/blog
x

Check Also

Συνήθως ξυπνάω λίγο πριν βρέξει. Καβάφης, Καζαντζάκης και το κάμπριο

Δεν θυμάμαι πότε ανακάλυψα αυτή την ιδιαίτερα χρήσιμη ικανότητά μου. Μπορεί να ...

Teachers’ Coffee S02E02 – Γκρίνια. Και ειδήσεις

Καθότι λείψαμε το καλοκαίρι, είπαμε να αρχίσουμε να κοιτάμε τις ειδήσεις από ...