Home / POINT OF U / Editors' view / Γράμμα από τον μελλοντικό σου, σαραντάρη εαυτό – Μαρίνα Δημητρέλη

Γράμμα από τον μελλοντικό σου, σαραντάρη εαυτό – Μαρίνα Δημητρέλη

« Σε βλέπω που κρύβεις τα δάκρυα με κόπο μπροστά του και προσπαθώ να σου φωνάξω όσο πιο δυνατά μπορώ ότι αυτός δεν θα είναι ο τελευταίος Δημήτρης της ζωής σου. Το ξέρω, είναι μάταιο, δεν πρόκειται να ακούσεις , όσο δυνατά και να ουρλιάξω.

Βλέπεις, είμαι είκοσι χρόνια μακριά σου. Δεν μπορείς να με δεις τώρα ούτε και να μ` ακούσεις. Ίσως να καταφέρεις να με νοιώσεις κι έτσι να αποφύγουμε ορισμένα πράγματα. Θα προσπαθήσω.

Για σένα – για μας – το πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι το ένστικτο. Να εμπιστεύεσαι πολύ το ένστικτό σου, αν κάτι δεν σου φαίνεται καλό εξαρχής, δεν είναι. Μην το στολίσεις με πράγματα που φαντάζεσαι, θα χάσεις πολύτιμο χρόνο. Θα κάνεις βέβαια ορισμένα λάθη, είναι αναπόφευκτο , έτσι είναι η ζωή.

Ο μαρασμός που νοιώθεις σήμερα, είναι παροδικός, θα ξημερώσει ατέλειωτες φορές μπροστά στα μάτια σου. Η ζωή σου χρωστάει ακόμα τουλάχιστον μερικά υπέροχα ανθισμένα τριαντάφυλλα. Τα καλοκαίρια σου θα εναλλάσσονται με τους χειμώνες, όπως ακριβώς γίνεται και στη φύση. Θα μεσολαβήσουν φθινόπωρο και άνοιξη, αλλά να έχεις πίστη. Το καλοκαίρι θα έρχεται πάντα, ό,τι και να σου συμβεί.

Ας έχεις πάντα στο μυαλό σου πως το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προστατέψεις, είναι ο εαυτός σου. Μην τον υποτιμήσεις. Αυτός είναι ότι έχεις και δεν έχεις κι αν εσύ τον θεωρήσεις δεύτερο, οι άλλοι θα στον πετάξουν στα σκουπίδια.

Θέλω να θυμάσαι πως θα αισθανθείς αρκετές φορές μόνη κι ίσως αυτό να σε φοβίσει. Μην φοβηθείς, θα είναι για καλό, να μιλάς με την εσωτερική σου φωνή αυτές τις ώρες. Μπορείς άνετα να στηριχτείς μονάχα σε σένα κι όλα θα πάνε καλά. Είναι απαραίτητο να γίνει αυτό, για να δυναμώσεις.

Μην αρνηθείς τη συντροφιά , κράτα όσους μπορείς περισσότερους, κάποιους θα σου τους πάρει η ζωή μέσα απ`τα χέρια, χωρίς τη θέλησή σου. Κάνε φίλους , αφιέρωσε χρόνο, αγάπησέ τους, πέρνα όσο περισσότερο καιρό γίνεται με αυτούς που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα, αβίαστα. Και κράτα μιαν απόσταση ασφαλείας. Το ίδιο να κάνεις και με την οικογένεια. Έτσι θα είστε όλοι καλά.

Θα προδοθείς, στο λέω να το ξέρεις. Αλλά δεν είναι τρομερό, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις θα είναι να συγχωρήσεις, είναι τόσο απλό. Ίσως στην αρχή να σε δυσκολέψει αυτό, μα πρέπει να δείξεις μεγαλείο και γενναιότητα στους λίγους και τους μικρούς. Άλλωστε οι δυνατοί δεν είναι και τόσοι πολλοί. Πόσους νομίζεις πως θα σου στείλει η ζωή ;

Να προσέχεις μικρή μου, να χαμογελάς και θα τα ξαναπούμε σε είκοσι χρόνια. Σ`αγαπώ.

Ο μελλοντικός σου ,σαραντάρης εαυτός»

 

 

 

 

Comments

comments

About Δήμητρα Μπαρώτα

"Έκανα ντεπούτο στη σκηνή του κόσμου, τη δεκαετία του 70. Πολύ γρήγορα πρόσεξα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Πολύ ντεκαντάν ρε παιδιά. Στράφηκα στη φιλοσοφία να σωθώ κι έπεσα πάνω στο Νίτσε. Καλά που δεν με ξέκανε ο τύπος. Στην αρχή, γιατί μετά τον ερωτεύτηκα. Είναι που έχω και πολύ Τοξότη στο ωροσκόπιο, καταλαβαίνεις. Και είμαι και Σκορπιός, πιστεύεις στα ζώδια;Στους εξωγήινους;Τι λέγαμε; Κάποια στιγμή κατάλαβα πως είχα κι εγώ δικαίωμα να πηδήξω πιο πάνω από τις νερουλές εφηβικές λογοδιάρροιες που κατακλύζουν τον τύπο και να που έπιασα τα πλήκτρα, να εξωτερικευτώ γιατί ένοιωθα θα σκάσω. Έχεις δει ποιοι γράφουν στις εφημερίδες; Φοβάμαι τους πολύ ηθικούς, τους ιδανικούς και τον οίκτο. Επίσης οι βλάκες δεν είναι ακίνδυνοι. Επιπλέον θα ήθελα να δηλώσω ότι αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Ηρακλής Πουαρώ." Αν θέλεις και εσύ να μας πεις για τους αγαπημένους σου ήρωες ή να διαβάσουμε τη δική σου ιστορία, στείλε μήνυμα στο [email protected] Αν είναι αρκετά καλό, μπορεί να το δεις δημοσιευμένο.
x

Check Also

Πεθαμένοι κι οι δυο – Μαρίνα Δημητρέλη

Το χαρτί στην τουαλέτα ήταν πάλι εκτός θήκης. Εγώ έπρεπε να το ...

Τι με ρωτάς αν σε ξέχασα κιόλας; – Μαρίνα Δημητρέλη

Τι με ρωτάς αν σε ξέχασα κιόλας; Δεν θέλω να σου πω. ...