Home / POINT OF U / Editors' view / Γιορτινή διάθεση rewind – Απόστολος Καζάκος

Γιορτινή διάθεση rewind – Απόστολος Καζάκος

Precious Time
Τα όνειρα, οι έρωτες, τα μακρινά ταξίδια, το σπορ αυτοκίνητο, το σπίτι σου, οι φίλοι, όλα χάνουν την μαγεία που σου υπόσχονταν πως θα γευτείς  αρκεί να κάνεις υπομονή. Σου έλεγαν υπομονή, όλα θα γίνουν, μεγαλώνοντας.

Ένας μύθος από εκείνους αυτούς που κυνηγάς στην ζωή, μια αναμονή σαν αυτή για τις γιορτές. Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα. Κι ύστερα από λίγο για τη νέα χρονιά που εύχεσαι να εκπληρωθούν τουλάχιστον όσα λαχταρούσες τoν προηγούμενo χρόνο.

Προετοιμάζεσαι, με εφόδια τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες σου, επιβάτης στο προσωπικό σου διαστημόπλοιο με προορισμό τον πλανήτη της παιδικής σου αφέλειας. Μεγαλώνοντας παίρνεις όλο και λιγότερα. Αντιλαμβάνεσαι πως άδικα φορτωνόσουν τόσα πολλά στα προηγούμενα ταξίδια. Αναγνωρίζεις τα ουσιαστικά έχοντας αποκτήσει την σοφία της ωριμότητας, περιορίζεις τις ανάγκες σου στα βασικά γιατί στο επιβάλουν. Το εισιτήριο εκδίδεται κάθε χρόνο ανελλιπώς στο ίδιο όνομα, το δικό σου ντε, ένα συμβόλαιο επαναλαμβανόμενο.

Κάθε μέρα καβαλάς ένα ακόμη σκαλί, πλησιάζεις την καμπίνα της κάψουλας που θα σε οδηγήσει εκεί όπου όσο κι σ’ έχει εκνευρίσει η αναμονή, κάποιους θα συναντήσεις και θα το ευχαριστηθείς. Κουνήσου!

Τις βαρετές επαναλήψεις των χιλιοακουσμένων τραγουδιών τότε θα τις ξεπεράσεις και θα μουρμουρίσεις αυτό το μοτίβο γιατί πάντα σου άρεσε, ομολόγησέ το. Ας μην είναι οι δρόμοι τόσο φωτεινοί όπως άλλες φορές. Ας μην είναι γεμάτοι οι δρόμοι με τα πλήθη που όμοια βλέπεις πια μόνο σε πορείες και διαδηλώσεις.

Αρχίζεις να χαίρεσαι γιατί είναι το παλιό -γαμώτο πάλι σκέφτεσαι ότι μεγαλώνεις ;- είναι το δικό σου συναίσθημα. Σιγά-σιγά βγαίνεις, το αποφασίζεις, πιάνεις τον εαυτό σου από το γιακά κι έξω. Το χέρι σου αγγίζει την παμπάλαιη  εκτός τόπου κι εποχής κάρτα των ¨Εορτών”με σκονισμένες ευχές.

Σταματάς να γκρινιάζεις που χτυπάνε τα τηλέφωνα. Σκέψου, έχεις την τύχη να μιλάς με ανθρώπους που σε επιθυμούν στο πλάι τους στον προορισμό τους, σε έχουν στην ομάδα της δικής τους χαράς. Κι αν δεν ντρέπεσαι κτυπάς τα κουδούνια να πεις τα κάλαντα τώρα που έχεις μεγαλώσει γαμώτο. Αξίζει η αρχική έκπληξη, το τρανταχτό γέλιο να ακολουθεί και να σκεπάζει τα φάλτσα σου. Ακόμη και τα μηνύματα, γιατί εκσυγχρονίστηκες τρομάρα σου, έχεις τύχη θα το λέμε ώσπου να το χωνέψεις, χαρίζουν χαμόγελο κι ας είναι προκάτ, κι ας είναι μερικά μια από τα ίδια, περυσινά.

Με τους  έρωτες τους παλιούς δεν διαγραφήκατε, κι ας τα τσουγκρίσατε. Λίγα κλεμμένα λεπτά της αίσθησης που μοιραστήκατε. Υπάρχει ή θα βρεθεί  μια νέα αγάπη, τα ταξίδια που μπορεί απλά να αναβλήθηκαν, αλλά έχεις δικό σου ολόκληρο πλανήτη, πήγαινε αλλού. Το  αυτοκίνητο, που δεν είναι και τόσο σπορ εδώ που τα λέμε, το σπίτι σουλίγο κρύο να πάρει, αλλά στολισμένο. Οι φίλοι που τους εκτιμάς πιο πολύ κάθε που αρπάζεσαι μαζί τους. Η οικογένεια σου που μεγαλώνει μαζί με τα όνειρα, μην το ξεχνάς είσαστε ακόμη μαζί.

 

Φωτογραφία: © E M I L I E • M Ö R I

Comments

comments

About Απόστολος Καζάκος

Γράφω, ένα αδιάκοπο σβήσε-γράψε,τα έχω κάνει όλα χάλια και η ζωή γράφει ανορθόγραφα το όνομά μου. Μου έχουν πει ότι δεν καταλαβαίνουν αν μιλάω σοβαρά ή όχι στα επιτουργήματά μου, άρα χρειάζεται μια δεύτερη ανάγνωση πριν σου πετάξω : «εγώ στα έλεγα». Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι εμένα με ενδιαφέρει τι θέλεις να μου σερβίρεις. Η δυσανεξία μου στην βλακόζη και στις φίρμες είναι δεδομένη.
x

Check Also

Μάνα – φύλακας άγγελος ενός ξεχωριστού παιδιού – Εφη Καραγιάννη

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη είναι η μέρα που γιορτάζουν όλες οι ...

Εντυπωσιακές εικόνες, περίεργοι ήχοι από από την Γη ως τα πέρατα του σύμπαντος (Βίντεο)

Πανέμορφες εικόνες, μυστήριοι ήχοι από τα βάθη των ωκεανών, την πιο απομακρυσμένη ...