Home / GRASS PRESS / Γιατί η Ρωσία δεν είναι φίλη μας; – Αλέξης Χαλκίδης

Γιατί η Ρωσία δεν είναι φίλη μας; – Αλέξης Χαλκίδης

η ρωσια δενΕδώ και πολλά χρόνια αποφεύγω τις ειδήσεις στην τηλεόραση. Εφημερίδες ομοίως. Δειγματοληπτικά μόνο κάθε τόσο για να ξέρω τι γίνεται στο τοπίο των ΜΜΕ. Πιο πολύ ζω με την Google. Και η Google δεν λέει ψέματα. Γιατί όταν κάνετε αναζήτηση δεν το σκέφτεστε.  Απλά ρωτάτε. Και οι Έλληνες ρωτάμε “γιατί οι ρώσοι δεν είναι φίλοι μας;”   Γιατί οι Ρώσοι δεν χαμογελούν;

πως λεγεται η ρωΟ Πούτιν καλό θα ήταν να τα κοιτάει κι αυτά. Καλά τα ανέκδοτα σε στυλ “πως λέγεται η ρωσίδα μανάβισα;” (Ταμίλα Κούναγα, αν δεν κάνω λάθος μου είπε στην λαϊκή αγορά που την συνάντησα χθες.) Η ρώσικη σαλάτα είναι σε ελεύθερη πτώση, δεν είναι πια της μόδας. Τόσο η σαλάτα του Καίσαρα όσο και η σαλάτα του σεφ την περνάνε.

ρωσικη σαλάτα

οι ρωσοιΔεν είναι αστεία πράγματα αυτά. Γιατί οι Ρώσοι χτυπούν τους Τούρκους; Τι κάνουν στον Έβρο. Γιατί έριξαν Τουρκικό αεροπλάνο. Τι θέλουν οι Ρώσοι στο Αιγαίο. Είναι παλαιοημερολογίτες; Τι ρόλο έπαιζαν στο Βυζάντιο; Γιατί πάει ο Πούτιν στο Άγιο Όρος; Δεν είναι θέματα μόνο για τον Λιακόπουλο αυτά, ούτε μόνο για θεωρίες συνωμοσίας.

Στο παιχνίδι Αριστεράς και Δεξιάς στην ελληνική πολιτική σκηνή, η Ρωσία πάντα ήταν το κρυφό ατού, το μυστήριο. Μήπως ήρθε η ώρα να τα κάνουμε λίγο πιο λιανά τα πράγματα επιτέλους; Και αν θέλει να απαντήσει ο ίδιος ο Πούτιν, να τι θέλουμε να μάθουμε:

ο πουτιν

γιατί ο πουτιν

 

 

Comments

comments

About Αλέξης Χαλκίδης

«Στείλτε ένα σύντομο bio και μια φωτογραφία ανφάς.» Ναι ρε, θα σου τυλίξω τα επιτεύγματά μου σε λαδόκολλα φαστφουντάδικη, τώρα αμέσως… απ’όλα το θες; Το κρέας είναι χοιρινό. Low fat κοτόπουλα και μπούρδες δεν παίζουν, δεν έχουν ποτέ την ίδια γεύση με «αληθινό» σουβλάκι και το ξέρεις. Μισός Έλληνας, μισός Άγγλος είμαι αλλά ξέρω πιο μισό έχει την γεύση. Με εξαίρεση τις σπουδές στην Αγγλία, σαν τα κομμάτια λίπος στο καλαμάκι, τρώω την πατρίδα μου με τα άσχημά της μια ζωή επειδή λατρεύω τα καλά της. Τζατζίκι. Πάντα. What you see is what you get. Χύμα στο κύμα και όποιοι αντέξουν. Αν ψάχνετε καλλωπισμούς της αλήθειας, αν δεν αντέχετε σήμερα την έντονη γεύση της πραγματικότητας, μην με διαβάσετε. Τα ζώδια δεν ισχύουν. Καθόλου. Αν κάνετε ομοιοπαθητική είστε ηλίθιοι. Τελείως. Αν νομίζετε ότι μας ψεκάζουν πηδήξτε από τα ίδια αεροπλάνα. Κρεμμύδι εξαρτάται από το πρόγραμμα της υπόλοιπης ημέρας. Πατάτες, κέτσαπ και μουστάρδες δεν έχουν θέση σε σουβλάκι πίτα. Πολλοί με περνάνε για Σαλονικιό αλλά δεν είμαι. Πολλοί gay μου την πέφτουν αλλά δεν είμαι. Δεν κρίνω κανέναν, δεν έχω καν την ικανότητα να κάνω διακρίσεις λόγω ηλικίας, φύλου, ράτσας ή οτιδήποτε. Απλά προσπαθώ να ξέρω τι είμαι και δεν είμαι από αυτούς που ανέχονται να τρώνε πολλά άμυλα μαζί. Στο περιτύλιγμα η πίτα μου είναι λίγο καμένη πια στην μέση ηλικία αλλά βαστάει καλά. Βίτσιο με οτιδήποτε περιλαμβάνει φύση και αθλητισμό, έτσι σε στυλ «αφού βρέθηκα σε ένα καγιάκ, ας το πάω μέχρι το επόμενο νησί». Μερικοί με περνάνε για τεχνολογομανή επειδή ασχολούμαι από μικρός και συγγράφω για αυτά. Προσπαθώ να σκέφτομαι. Οπότε τυλίξτε με σε όποια κόλλα θέλετε τελικά. Είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος ότι αν φάμε μαζί 2-3 φορές θα γνωριστούμε καλύτερα και θα μας αρέσει όλους τελικά. Καλή όρεξη. http://www.alexanderchalkidis.com/blog
x

Check Also

Συνήθως ξυπνάω λίγο πριν βρέξει. Καβάφης, Καζαντζάκης και το κάμπριο

Δεν θυμάμαι πότε ανακάλυψα αυτή την ιδιαίτερα χρήσιμη ικανότητά μου. Μπορεί να ...

Teachers’ Coffee S02E02 – Γκρίνια. Και ειδήσεις

Καθότι λείψαμε το καλοκαίρι, είπαμε να αρχίσουμε να κοιτάμε τις ειδήσεις από ...