Home / IN & OUT / Βιβλιοκριτική: Road Trip, Τατιάνα Τζινιώλη – Έλια Κουρη

Βιβλιοκριτική: Road Trip, Τατιάνα Τζινιώλη – Έλια Κουρη

εκδόσεις Πηγή

RoadTripcover-web

Άνταμ και Κέιτ. Δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες που αρκεί μόνο μια στιγμή για να ερωτευτούν παράφορα. Αυτός δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον χωρισμό του από την προηγούμενη κοπέλα του και τον τρόπο με τον οποίο αυτή τον παράτησε. Κάνει περιστασιακές σχέσεις μέχρι τη στιγμή που αντικρίζει την Κέιτ και έπειτα από μια βδομάδα αναγκάζονται να κάνουν μαζί ένα ταξίδι ως το Σικάγο για να δουν κάποιους φίλους τους. Κανείς τους δεν γνωρίζει ότι θα συνταξιδέψουν. Αυτή, μια κοπέλα από πλούσια οικογένεια που έχει μάθει να ακολουθεί κατά γράμμα όσα της ορίζουν οι γονείς της. Δεν ακολουθεί  τις προσωπικές της επιθυμίες και παρά το ότι νιώθει καταπιεσμένη συνεχίζει σε αυτό το μοτίβο ζωής. Όλα ανατρέπονται έπειτα από τη γνωριμία των δύο νέων και τις ώρες που περνούν στο ταξίδι τους.

 Η Κέιτ αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της, να ακολουθήσει τα όνειρά της και την καρδιά της, τις προσωπικές της επιθυμίες. Και την βοηθά ο Άνταμ σ’ αυτό. Αυτό είναι και το γοητευτικό στην όλη μυθοπλασία. Δεν πρόκειται μόνο για μια ιστορία στην οποία καταλυτικό ρόλο παίζει ο έρωτας με τη σφοδρότητα και την ορμητικότητα της ηλικίας τους. Κατά κύριο λόγο είναι ένα «παιχνίδι» σχέσεων και το πώς ο κάθε ήρωας καταφέρνει να κάνει την προσωπική του επανάσταση και να μάθει ουσιαστικά να ακολουθεί τις επιθυμίες του και τα όνειρά του. Σπάζουν τα δεσμά τού πώς αντιμετώπιζαν ως τώρα τη ζωή τους και αναθεωρούν. Γι’ αυτό και στο τέλος η Τζινιώλη τους δικαιώνει, χτίζοντας έτσι την ιστορία ώστε να κατακτήσουν την προσωπική τους ολοκλήρωση και αυτοπραγμάτωση.

Χαρακτήρες δυνατοί και εκρηκτικοί για να τονιστεί η σφοδρότητα του έρωτα και μια γραφή απλή αλλά και εκρηκτική συνάμα για να δοθεί έμφαση στα συναισθήματα και το πώς βιώνει ο κάθε ήρωας την κάθε στιγμή. Γι’ αυτό και κάθε κεφάλαιο είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Κάθε γεγονός είναι ιδωμένο τόσο απ’ την πλευρά της Κέιτ όσο και του Άνταμ. Η Τζινιώλη δείχνει να είναι επηρεασμένη από τον αγγλικό τρόπο γραφής και η ιστορία μοιάζει σαν να έχει γραφτεί στα αγγλικά. Ίσως η ίδια να έχει ζήσει στην Αμερική, αφού μέσα από τις περιγραφές της δείχνει να γνωρίζει καλά την αμερικανική επικράτεια και κουλτούρα.

Μια δυνατή ιστορία αγάπης και πάθους αλλά και για τη σχέση μας με τον ίδιο μας τον εαυτό, την αυτογνωσία και την κατάκτηση των ονείρων και των επιθυμιών μας.

Comments

comments

About Έλια Κουρή

Γεννήθηκα στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1980. Σπούδασα γαλλική γλώσσα και φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2003 ως το 2010 δούλεψα τις εφημερίδες Ελευθεροτυπία και Χρυσή Ευκαιρία στο τμήμα διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων. Έκτοτε, θύμα της ανεργίας κι εγώ. Μιλάω γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά και διδάσκω γαλλικά και αγγλικά σε ιδιαίτερα μαθήματα. Πρόσφατα ολοκλήρωσα τις σπουδές διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων στα Εργαστήρια Βιβλίου της Αλυσίδας Πολιτισμού Ιανός. Λατρεύω το γράψιμο, τα ταξίδια, τη λογοτεχνία, το θέατρο και οτιδήποτε έχει σχέση με τον πολιτισμό.
x

Check Also

Εξόρμηση στο γραφικό Γαλαξίδι με αφορμή το καρναβάλι και τα Αλευρομουτζουρώματα της Καθαράς Δευτέρας – Έλια Κουρή

Το Γαλαξίδι είναι παραθαλάσσια κωμόπολη του Νομού Φωκίδας και υπάγεται στο διευρυμένο Δήμο Δελφών. Βρίσκεται στη ...

Βιβλιοκριτική: Σκουφοκοκκινίτσα, Παραμύθια… αλλιώς, Μαρίνα Γιώτη – Έλια Κουρή

Εκδόσεις Διόπτρα Ολοκληρώνουμε το αφιέρωμα στη σειρά παιδικών παραμυθιών «Παραμύθια… αλλιώς» από ...